צילום: שי יחזקאל

הקרפ דה לה קרפ: חמישה פינוקים מתוקים בגרסה בריאה וטבעונית

מקרפ סוזט ועד מגדל פנקייקים מושחת. השף אודי סהר מ-Urban Shaman מכין חמישה קינוחים מפנקים וחגיגיים - שהם גם טבעוניים ונטולי גלוטן

אפשר ליהנות גם בלי קמח, ביצים וחלב. פנקייק כוסמת (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
אפשר ליהנות גם בלי קמח, ביצים וחלב. פנקייק כוסמת (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

גם מתוק וטעים, גם נטול גלוטן, ביצים וחלב: השף אודי סהר מ-Urban Shaman מציע חמש אלטרנטיבות משמחות לקינוחים אהובים:

 

פנקייק כוסמת עם קרם קשיו

טיפ: לפנקייקים בגוון ירוק אפשר להחליף את אבקת הפיטאייה באבקת מורינגה או ספירולינה ולפנקייקים סגולים באבקת אוכמניות (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    טיפ: לפנקייקים בגוון ירוק אפשר להחליף את אבקת הפיטאייה באבקת מורינגה או ספירולינה ולפנקייקים סגולים באבקת אוכמניות(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

    החומרים ל-12 יחידות:

    לפנקייק:

    • 1 כוס קמח כוסמת
    • 1 כוס קמח קינואה
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1 כוס חלב שקדים
    • 1/2 1 בננות
    • 1/4 כוס מייפל
    • 2 כפות חומץ תפוחים
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כפית אבקת פיטאייה
    • לצבע ורוד (לא חובה)

    לקרם הקשיו:

    • 1/2 כוס קשיו טבעי, מושרים מראש ל־3 שעות
    • 2 כוסות מים
    • 2 תמרים מזן מג'הול
    • 2 יחידות פטל שחור

     

    אופן ההכנה:

    1. שמים את חומרי הפנקייק במעבד מזון ומעבדים בפולסים לבלילה חלקה.

    2. יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת (לפי המידה הרצויה, אפשר לתוך רינגים) למחבת נון־סטיק (או למחבת רגילה משומנת בעזרת נייר סופג במעט שמן קוקוס), ומחממים עד שמתחילות להופיע בועות במרכז הפנקייק. הופכים ומזהיבים 1־2 דקות נוספות ומעבירים לצלחת הגשה.

    3. טוחנים את חומרי הקרם במעבד מזון או בבלנדר ומגישים עם הפנקייקים.

     

    טיפ: לפנקייקים בגוון ירוק אפשר להחליף את אבקת הפיטאייה באבקת מורינגה או ספירולינה ולפנקייקים סגולים באבקת אוכמניות.

     

    ערכים תזונתיים ליחידת פנקייק+קרם: 148 קלוריות, 24.2 גרם פחמימות, 3.3 גרם חלבון, 4.5 גרם שומן

     

    פודינג צ'יה, וניל ופטל

    טיפ: אפשר לשלב בתערובת הקרפ קמחים נוספים כמו חומוס או טף (כ־1/3 מכמות התערובת). לקרפ מלוח: הוסיפו לתערובת עשבי תיבול קצוצים (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      טיפ: אפשר לשלב בתערובת הקרפ קמחים נוספים כמו חומוס או טף (כ־1/3 מכמות התערובת). לקרפ מלוח: הוסיפו לתערובת עשבי תיבול קצוצים(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים ל-4 מנות:

      • 2 כוסות חלב שקדים
      • 1/2 כוס זרעי צ'יה
      • 4 כפיות מייפל טבעי (או לפי הטעם)
      • 1 כפית אבקת מאקי ברי (לא חובה)
      • 3 טיפות תמצית וניל

      לשכבת הפטל התחתונה:

      • 2 כפות פטל קפוא
      • 1 כף חלב שקדים

      לשכבת הפטל העליונה:

      • 2 כפות פטל קפוא
      • 1/2 בננה קפואה
      • 1 כף חלב שקדים

       

      אופן ההכנה:

      1. טורפים את כל החומרים בקערה. מכניסים למקפיא או למקרר למשך 40 דקות וטורפים את התערובת מדי 10 דקות ומחזירים לקירור. ממתינים עד שמתקבל מרקם קרמי (זרעי הצ'יה אמורים להתנפח ולקבל מרקם ג'לטיני).

      2. טוחנים את חומרי שכבת הפטל התחתונה. טוחנים בנפרד את שכבת הפטל העליונה.

      3. מוציאים מהקירור, מסדרים שכבה תחתונה של פטל, פודינג צ'יה ושכבת פטל נוספת.

       

      טיפ: אפשר לשלב בתערובת הקרפ קמחים נוספים כמו חומוס או טף (כ־1/3 מכמות התערובת). לקרפ מלוח: הוסיפו לתערובת עשבי תיבול קצוצים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 212 קלוריות,21 גרם פחמימות, 6 גרם חלבון, 11.5 גרם שומן

       

      קרפ כוסמת ירוקה עם דולצ'ה דה קוקו

      הקרם הוא גרסה טבעונית של הדולצ'ה לה לצ'ה המוכר (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        הקרם הוא גרסה טבעונית של הדולצ'ה לה לצ'ה המוכר(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        חומרים ל-12 יחידות:

        לקרפ כוסמת:

        • 1/2 1 כוסות כוסמת ירוקה, מסוננת אחרי השריה של לילה
        • 2 כוסות מים
        • 1/2 כפית מלח (לא חובה)

        לקרם דולצ'ה דה קוקו:

        • 500 גרם חמאת קוקוס (שימו לב, לא שמן קוקוס!), מחוממת
        • 1־1/2 1 כוסות מים חמימים
        • 1/2 1 כוסות מייפל
        • 1/2 כפית תמצית וניל

         

        אופן ההכנה:

        1. טוחנים את חומרי הקרפ במעבד מזון, מכסים את הבלילה ומניחים לה לנוח כשעתיים בטמפרטורת החדר.

        2. יוצקים למחבת נון־סטיק מצקת מהבלילה, מהמרכז כלפי חוץ בתנועה סיבובית ומחממים עד שנוצרות בועות במרכז הקרפ. הופכים ומזהיבים 1־2 דקות נוספות.

        3. שמים במעבד מזון את חמאת הקוקוס המחוממת ומוסיפים בהדרגה מים חמים בקצב מתון ומעבדים. מוסיפים את המייפל ותמצית הווניל ומעבדים לקרם חלק. מגישים עם הקרפ, ואת השארית שומרים בצנצנת מעוקרת במקרר.

         

        ערכים תזונתיים ליחידת קרפ+קרם: 222 קלוריות, 36 גרם פחמימות, 2 גרם חלבון, 9 גרם שומן

         

        נייס קרים שוקולד

        טיפ: על הבסיס הזה אפשר לגוון ולהוסיף פירות שונים קפואים או טריים או לוותר על הקקאו. למרקם שייקי אפשר להוסיף מעט חלב (שקדים או קוקוס) (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
          טיפ: על הבסיס הזה אפשר לגוון ולהוסיף פירות שונים קפואים או טריים או לוותר על הקקאו. למרקם שייקי אפשר להוסיף מעט חלב (שקדים או קוקוס)(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

          החומרים ל-4 מנות:

          • 8 תמרים מזן מג'הול
          • 8 בננות קפואות (רצוי חתוכות מראש לפרוסות עבות)
          • 8 כפיות אבקת קקאו raw
          • קורט מלח הימלאיה

           

          אופן ההכנה:

          1. טוחנים במעבד מזון את התמרים עם כף מים. מוסיפים את הבננות וטוחנים בכמה בפולסים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. מוסיפים את הקקאו והמלח וטוחנים שוב.

          2. מגישים מיד עם פירות שאוהבים.

           

          טיפ: על הבסיס הזה אפשר לגוון ולהוסיף פירות שונים קפואים או טריים או לוותר על הקקאו. למרקם שייקי אפשר להוסיף מעט חלב (שקדים או קוקוס).

           

          ערכים תזונתיים למנה: 297 קלוריות, 77.5 גרם פחמימות, 4.8 גרם חלבון, 2.1 גרם שומן

           

          בלוברי מאפינס

          מקמח קינואה וקמח שקדים. מאפינס (צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
            מקמח קינואה וקמח שקדים. מאפינס(צילום: יוסי סליס, סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

             

            החומרים ל-9 יחידות:

            • 1/2 כוס קמח קינואה
            • 3/4 כוס קמח שקדים
            • 1/4 כוס סוכר קוקוס
            • 1 כפית אבקת אפייה
            • 1 בננה גדולה ורכה
            • 1 כוס חלב שקדים
            • 1/4 כוס שמן קוקוס
            • 1 כפית תמצית וניל
            • 1 כף חומץ תפוחי עץ
            • 1/2 כוס אוכמניות

             

            אופן ההכנה:

            1. מעבדים במעבד מזון את כל החומרים פרט לאוכמניות.

            2. יוצקים את הבלילה לתבניות מאפינס ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך 35 דקות. מוציאים מהתנור ומקשטים באוכמניות טריות.

             

            ערכים תזונתיים ליחידה: 194 קלוריות, 18.4 גרם פחמימות, 3.1 גרם חלבון, 12.3 גרם שומן

            ____________________________________________________

             

            נשנושים מלוחים, מתוקים ומאוד בריאים לאירוח, הקליקו על התמונה:

            14 הצעות למנות קטנטנות, בריאות וסופר טעימות (צילום: דניה ויינר  סגנון: דיאנה לינדר)
            14 הצעות למנות קטנטנות, בריאות וסופר טעימות (צילום: דניה ויינר סגנון: דיאנה לינדר)

             

             

            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
            הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר פרווה
            טבעוני
            דרגת קושי בינונית
            דירוג הגולשים (0 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג