רימון מוסיף המון: מאפים וקינוחים משגעים עם רימונים

בעוגת שוקולד עשירה ומפוארת, במוס קטיפתי, בגלידת פרפה או בג'לי מרענן - יעל גרטי משלבת רימונים במבחר מנות אחרונות שיהממו את האושפיזין

יעל גרטי

|

20.09.18 | 10:54

מפוארת. עוגת שוקולד רימונים עם גנאש שוקולד וקצפת קקאו  (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
מפוארת. עוגת שוקולד רימונים עם גנאש שוקולד וקצפת קקאו (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

יעל גרטי מכינה עוגות והפתעות עם רימונים ומרעננת את השנה החדשה

 

 

מתכון בסיס: סירופ רימונים

כל המתכונים שלפניכם מחייבים שימוש בסירופ רימונים, שמכינים ברגע על הכיריים.

מיץ רימונים אפשר לסחוט לבד במסחטה חשמלית או במסחטה ידנית חזקה, וקל מאוד לקנות בדוכני מיצים ואצל חלק מהירקנים (קחו איתכם בקבוק ריק!).

 

עוד שלושה טיפים:

  • סננו את מיץ הרימונים לפני הכנת הסירופ.
  • 3 רימונים בינוניים־גדולים נותנים כוס עד כוס וחצי מיץ.
  • שימו לב שלכל מתכון נחוצה כמות שונה של סירופ, הכינו בהתאם ושמרו על היחס: 1/2 כוס סוכר ל־1 כוס מיץ. ככל שהכמות גדולה יותר, לסוכר נחוץ יותר זמן עד להמסה.

 

המרכיבים

(כ־300 מ"ל סירופ)

  • 1 כוס (240 מ"ל) מיץ רימונים סחוט, מסונן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

 

ההכנה

שמים את המיץ והסוכר בסיר קטן על להבה גדולה ומבשלים כ־1/2 2 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהסוכר נמס (לא מחכים לרתיחה). מצננים צינון מלא (שעתיים־שלוש. אפשר לשמור שבועיים־שלושה במקרר).

 

 

 

עוגת שוקולד-רימונים עם גנאש שוקולד וקצפת קקאו

עוגה חגיגית במיוחד. לגרסת פרווה המירו את החמאה ב־170 מ"ל שמן קנולה, ואת השמנת (לגנאש) בקרם קוקוס באותה כמות. את קצפת הקקאו אפשר להכין מקרם קוקוס מצונן (מהחלק המוצק בלבד) או משמנת צמחית. לעוגה בתבנית בקוטר 24 ס"מ הגדילו את כמויות המרכיבים ב־40 אחוז, לתבנית בקוטר 26 ס"מ – ב־60 אחוז. משך האפייה יתארך בהתאם.

 

המרכיבים

(תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ)

 

  • 150 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60% מוצקי קקאו, שבור לקוביות
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס + 2 כפות (130 גרם) סוכר
  • 100 מ"ל + 125 מ"ל סירופ רימונים (ראו מתכון בסיס), מצונן
  • 3 ביצים גדולות + 1 חלמון
  • 1 כוס פחות 2 כפות (120 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/8 כפית מלח

 

לגנאש השוקולד

  • 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 100 מ"ל (1/3 כוס ועוד כף) שמנת מתוקה

 

לקצפת הקקאו

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה, 38% שומן
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 2-1 כפות אבקת קקאו משובח

 

לעיטור

  • 1 כוס (150 גרם) גרגירי רימון

 

ההכנה

 

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית.

2. שמים בקערה מתאימה את השוקולד, החמאה והסוכר וממסים בהדרגה (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות) במיקרוגל, עד שאפשר לערבב לקרם חלק.

3. מוסיפים לקרם את 100 מ"ל סירופ הרימונים וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את הביצים והחלמון וטורפים במהירות עד שהביצים נטמעות בעיסה.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערת השוקולד וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי. מוציאים ויוצקים מיד על העוגה את יתרת סירופ הרימונים (125 מ"ל). מניחים לצינון במשך כשעתיים.

6. הגנאש: שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמנת וממסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד. יוצקים את הקרם במרכז העוגה ומאפשרים לו לטפטף סביבה.

7. קצפת הקקאו: מקציפים את השמנת והסוכר במהירות בינונית לקצפת יציבה. מנפים פנימה את הקקאו ומערבלים לאט, לפיזור. עוצרים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם אחיד. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 3 ס"מ. מזלפים על העוגה.

8. אם רוצים, מפזרים במרכז העוגה גרגירי רימון. מגישים.

  • איך שומרים? את העוגה (ללא הקרמים) – עד 5 ימים במקרר (מומלץ להוציא כשעה לפני ההגשה) או עד חודש במקפיא. את העוגה עם הקרמים – עד יומיים במקרר.

 

עוגת רימונים בחושה

עוגה בחושה קלה וטעימה, ללא שימוש במערבל. לחילוץ העוגה בשלמותה מתבנית אינגליש קייק מתכתית מומלץ לשמן בנדיבות בחמאה, לבזוק מעט אבקת שקדים ולנער עודפים. לגרסת פרווה אפשר להמיר את החמאה בחצי כוס שמן קנולה.

 

קלה להכנה. עוגת רימונים בחושה (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
    קלה להכנה. עוגת רימונים בחושה(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

     

     

    המרכיבים

    (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)

     

    • 2 ביצים גדולות
    • 1/2 כוס + 2 כפות (130 גרם) סוכר
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) סירופ רימונים (ראו מתכון בסיס)
    • 140 גרם חמאה, מומסת
    • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/8 כפית מלח

     

    לזיגוג

    • 8-7 כפות (60 גרם) אבקת סוכר, מומלץ מנופה
    • 3 כפות (45 מ"ל) סירופ רימונים

     

    ההכנה

    1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית.

    2. טורפים בקערה את הביצים והסוכר עד שנוצר מרקם אחיד ומעט תפוח. מוסיפים את סירופ הרימונים וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את החמאה וטורפים.

    3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.

    4. יוצקים לתבנית ומיישרים. אופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומצננים כשעתיים.

    5. הזיגוג: שמים את מרכיביו בקערית וטורפים למרקם אחיד וסמיך. יוצקים על העוגה הצוננת. מגישים.

    איך שומרים? עד 5 ימים במקרר (מומלץ להוציא כשעה לפני ההגשה), או עד חודש במקפיא. 

     

     

     

    מוס רימונים

    מוס משגע, בעל מרקם קטיפתי נפלא וצבע נהדר, שמשודרג בזכות ההגשה האלגנטית. שימו לב, יש להתחיל בהכנה יום מראש.

     

     

    ללא גלוטן: מוס רימונים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
      ללא גלוטן: מוס רימונים(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

       

      המרכיבים

      (8-7 מנות)

       

      לקרם הבסיס

      • 6 חלמונים מביצים גדולות
      • 1/4 כוס + 2 כפות (80 גרם) סוכר
      • 100 מ"ל סירופ רימונים (ראו מתכון בסיס), קר

       

      למוס

      • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, 38%
      • 1 כף גדושה סוכר

       

      להרכבת המנה

      • 1-3/4 כוס (280-240 מ"ל) סירופ רימונים, קר
      • 1 כוס (150 גרם) גרגירי רימון

       

      ההכנה

      1. קרם הבסיס: מכינים סיר אדים כפול (באן מארי) – מביאים לרתיחה מעט מים בסיר ומניחים עליו סיר נוסף או קערת מתכת, כך שהתחתית לא תיגע במים. שמים בסיר העליון את החלמונים, הסוכר וסירופ הרימונים וטורפים מיד לאיחוד. מחממים 12-10 דקות, טורפים מדי דקה (ומנקים את השוליים במרית, לפי הצורך), עד שמתקבל קרם סמיך. מסירים מהכיריים ומיד יוצקים את הקרם לקערה אחרת. טורפים שוב, למרקם אחיד. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם עצמו ומצננים כחצי שעה בטמפרטורת החדר. מאחסנים במקרר 6 שעות לפחות (עד יומיים).

      2. בתום הצינון, מכינים את המוס: מקציפים את השמנת והסוכר במהירות בינונית, לקבלת קצפת יציבה. מוציאים את הקרם מהמקרר ומוסיפים אותו לקצפת, כף אחרי כף, תוך הקצפה במהירות אטית (מנקים את דפנות הקערה לפי הצורך). אם רוצים, מעבירים את המוס המוכן לשק זילוף.

      3. הרכבת המנה: מזלפים שכבת מוס לכוסות (ככף־שתיים), יוצקים כף מסירופ הרימונים ומפזרים כף גרגירי רימון. יוצרים כך עוד שכבות, עד שהכוסות כמעט מלאות. מגישים.

      • איך שומרים? את המנה המוכנה – עד 6 שעות, במקרר.

       

       

      גלידת רימונים

      ליתר דיוק, זוהי גלידת פרפה, ואל תיתנו לצבעה הבז'־ורדרד להטעות אתכם (ככה זה כשלא משתמשים בצבעי מאכל) – היא לגמרי רימונית. שימו לב, יש להתחיל בהכנה יום מראש.

       

      ללא גלוטן: גלידת רימונים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
        ללא גלוטן: גלידת רימונים(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

         

        המרכיבים

        (תבנית אינגליש קייק באורך 27–30 ס"מ)

         

        לקרם האנגלז

        • 8 חלמונים מביצים גדולות
        • 3/4 כוס + 1 כף (160 גרם) סוכר
        • 1 כוס חלב

         

        לשלב השני

        • 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד כף) סירופ רימונים (ראו מתכון בסיס), קר
        • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה,
        • 38% שומן
        • 1 כף סוכר

         

        אפשרות לעיטור

        • גרגירי רימון
        • פיסטוקים טבעיים, קצוצים

         

        ההכנה

        1. קרם האנגלז: שמים בקערה את החלמונים והסוכר וטורפים למרקם אחיד. מניחים בצד.

        2. יוצקים את החלב לסיר ומביאים רק עד לסף רתיחה על להבה בינונית (3-2 דקות). יוצקים לאט כ־1/3 מהכמות לקערת החלמונים, תוך כדי טריפה. מנמיכים את הלהבה לנמוכה, מחזירים את הסיר לכיריים ויוצקים אליו את תכולת קערת החלמונים־חלב. מבשלים עוד 3-2 דקות, טורפים כל חצי דקה ומשגיחים היטב: ברגע שמופיעה בועה ראשונה, מסירים את הסיר מהכיריים (אם הקרם ירתח, הוא יתפרק). מסננים את הקרם במסננת דקה לקערה נקייה ומניחים לצינון מלא.

        3. השלב השני: כשהקרם צונן, מוסיפים לו את הסירופ ומערבבים.

        4. מקציפים את השמנת והסוכר לקצפת יציבה. מוסיפים בהדרגה את הקרם לקצפת ומערבבים בסבלנות בתנועות קיפול עדינות, עד שהכל אחיד.

        5. יוצקים לתבנית (מסיליקון, או שמרפדים תבנית מתכתית בניילון נצמד – כדי להקל את החילוץ). מכסים ומאחסנים במקפיא

        8-6 שעות לפחות.

        6. ההגשה: מחלצים את הגלידה ופורסים אותה. מחלקים לצלחות, מעטרים בפיסטוקים ורימונים ומגישים (הפרפה במיטבו כשהוא מתחיל להימס).

        • איך שומרים? עד חודש, במקפיא. 

         

         

        ג'לי רימונים

        קינוח שמצליח לשמור על רעננותו של הרימון. שימו לב שבמתכון הזה משתמשים בסירופ רימונים חם, מיד לאחר הכנתו. לחילוץ ג'לי מתבניות סיליקון קטנות (בצורות פשוטות בבקשה, אל תסתבכו עם צורות מורכבות), נדרשות מיומנות וסבלנות. אם אתם חוששים מכך, צקו את הג'לי החם לכוסות יפות, צננו והגישו כך.

         

        מרווה ופרווה. ג'לי רימונים (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
          מרווה ופרווה. ג'לי רימונים(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

           

          המרכיבים

          (5-4 מנות בתבניות מאפינס)

           

          • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) סירופ רימונים (ראו מתכון בסיס), חם
          • 1 שקיק (14 גרם) ג'לטין
          • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים קרים (רצוי מינרליים או מסוננים)
          • אפשרות לעיטור: גרגירי רימון

           

          ההכנה

          1. מכינים סירופ רימונים כמפורט במתכון הבסיס (ראו עמוד קודם) ומסירים מהכיריים.

          2. בזמן שהסירופ מתקרר קלות, מערבבים בקערית קטנה את הג'לטין והמים הקרים. משהים 10 דקות, מערבבים מדי פעם.

          3. בתום ההמתנה מעבירים את תערובת הג'לטין לסיר הסירופ וטורפים מיד. יוצקים מיד לתבניות או לכוסות זכוכית. מאחסנים במקרר 5 שעות לפחות. מגישים.

          • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: נופר נוריאל)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: נופר נוריאל)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד