אפינו, פשענו: ארבע עוגות בחושות ששווה להכין מראש לשבירת הצום

מי שטורח בערב כיפור שובר את הצום עם עוגה עסיסית וטעימה במיוחד – מאוכמניות עם פירורים פריכים עד לקוקוס עם פרג ותפוזים

Xnet

|

17.09.18 | 15:22

עוגת אוכמניות עם פירורים (צילום: דור משה)
עוגת אוכמניות עם פירורים (צילום: דור משה)

עוגת אוכמניות עם פירורים / דור משה

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

לעוגה
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח לבן
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 185 גרם חמאה רכה
  • 1/4 1 כוסות (250 גרם) סוכר לבן
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 3 ביצים בגודל L
  • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
  • 1/2 1 כוסות (כ-300 גרם) אוכמניות קפואות

 

לפירורים
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1/3 כוס (65 גרם) סוכר לבן
  • 75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 3/4 כפית קינמון

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות בחמאה.
  2. הפירורים: שמים את כל מרכיביהם בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שנוצרים פירורים דקים ואין יותר גושי חמאה גדולים. מעבירים את הפירורים לקערה ושומרים בצד.
  3. העוגה: מערבבים בקערה קטנה את הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה.
  4. שמים את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון בקערת מיקסר עם וו גיטרה ומערבלים במשך כמה דקות במהירות בינונית- גבוהה, עד שהתערובת תופחת. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו (מחכים בכל פעם שהקודמת תיטמע).
  5. מעבירים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים מחצית מתערובת הקמח. ברגע שהיא נטמעת מוסיפים את מיץ הלימון והשמנת החמוצה, מחכים שייטמעו ומוסיפים את יתרת תערובת הקמח. ברגע שגם היא נטמעת עוצרים.
  6. מוספים את האוכמניות הקפואות ומערבבים במהירות בכף, רק עד שהן מתפזרות באופן אחיד. שימו לב שהבלילה נצבעת בכחול מהר מאוד, ולכן חשוב לא לערבב מעבר לנדרש.
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את הפירורים באופן אחיד.
  8. אופים 65-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מומלץ להגיש בליווי גלידת וניל.

 

  • עוד מתכונים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"

 

 

עוגת קוקוס, פרג ותפוז / דפנה אוסטר מיכאל

 

עוגת קוקוס, פרג ותפוז (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    עוגת קוקוס, פרג ותפוז(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    תבנית אינגליש קייק

     

    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס (10 גרם) סוכר
    • 100 גרם חמאה רכה
    • 3 כפות שמן
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
    • 1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
    • 1/4 כוס (25 גרם) פרג טחון טרי
    • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח
    • 1 כפית גדושה אבקת אפייה
    • 1 כפית קליפת תפוז מגוררת

     

    לציפוי

    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1/4 כוס (25 גרם) קוקוס טחון
    • 3 כפות אבקת סוכר
    • 1/2 כפית תמצית וניל
    • 1/2 כפית קורנפלור

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. העוגה: שמים בקערה את הביצים והסוכר ומערבבים היטב עם מטרפה. מוסיפים את החמאה, השמן, מיץ התפוזים ותמצית הווניל ומערבבים לבלילה אחידה.
    3. מוסיפים את שאר מרכיבי העוגה ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים לטמפרטורת החדר.
    4. הציפוי: שמים את כל מרכיביו בסיר קטן ומערבבים היטב. מבשלים כמה דקות על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב, עד שמתקבל ציפוי מעט סמיך. יוצקים על העוגה ומצננים מעט לפני שמגישים.

     

    • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

     

     

    עוגת שיש נוטלה-טחינה / ילנה ויינברג

     

    עוגת שיש נוטלה-טחינה (צילום: ילנה ויינברג)
      עוגת שיש נוטלה-טחינה(צילום: ילנה ויינברג)

       

      מרכיבים

      תבנית אינגליש קייק

       

      • 3 ביצים
      • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום בהיר
      • 2 כפיות תמצית וניל
      • קמצוץ מלח
      • 1 כוס (240 מ"ל) טחינה גולמית
      • 1 מכל (150 גרם) יוגורט בטעם אוכמניות, פירות יער או תות
      • 1 כוס (140 גרם) קמח
      • 1 שקית אבקת אפייה
      • 4 כפות נוטלה או ממרח שוקולד

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
      2. טורפים את הביצים עם הסוכר, תמצית הווניל וקמצוץ מלח עד שמתקבלת בלילה אחידה ותפוחה מעט. מוסיפים את הטחינה והיוגורט וטורפים היטב.
      3. מנפים את הקמח ואבקת האפייה לתוך הבלילה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
      4. מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית האפייה. מוסיפים את הנוטלה לבלילה שנותרה בקערה ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת עם הנוטלה לתבנית ומערבבים מעט את שתי הבלילות באמצעות סכין, כדי ליצור דוגמת שיש.
      5. אופים במרכז התנור כ-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

       

      • עוד מתכונים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

       

       

      עוגת תפוחים בחושה מהירה / אסנת לסטר

      מתכון שקיבלתי מהמאזינה אירית ציילר ממורן בתוכנית הרדיו "סיר לשבת".

       

      עוגת תפוחים בחושה מהירה (צילום: אסנת לסטר)
        עוגת תפוחים בחושה מהירה(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        תבנית בקוטר 28-26 ס"מ

         

        • 4 תפוחי עץ לא קלופים, מנוקים מגרעינים ופרוסים דק
        • חופן צימוקים
        • חופן אגוזים קצוצים גס
        • 4 כפות סוכר
        • 1 כף קינמון
        • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
        • 1 כוס (200 גרם) סוכר
        • 2 שקיות סוכר וניל
        • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
        • 4 ביצים
        • 1 כף שומשום
        • חמאה או מרגרינה לשימון התבנית

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
        2. מפזרים בתחתית התבנית את התפוחים, הצימוקים, האגוזים, הסוכר והקינמון.
        3. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר וסוכר הווניל (אפשר לערבב ידנית ואפשר להיעזר במיקסר עם וו הגיטרה). מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר יפגע באווריריות העוגה).
        4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל את השומשום. אופים כ-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר חלבי
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (3 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג