אז מה לוגמים לפני שצמים? שלושה מרקים משביעים לסעודה המפסקת

הם מזינים, מרגיעים את הבטן ומלאים בנוזלים – אז אין פלא שמרקים הם פריט חובה בכל ארוחה לפני צום. הנה כמה מתכונים טעימים במיוחד: עם עוף, בשר או ירקות

מרק עוף עם כופתאות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
מרק עוף עם כופתאות (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

מרק עוף עם כופתאות

 

מרכיבים

10 מנות

 

למרק

  • עוף במשקל 1 ק"ג, מחולק ל-8 חלקים
  • 2 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 2 קישואים, קלופים וחתוכים גס
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 עגבנייה, חתוכה גס
  • 200 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
  • 1 ראש סלרי, קלוף
  • 1 צרור שמיר
  • 8 כוסות מים
  • 2 כפות מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

לכופתאות 

  • 1/2 כוס קמח מצה
  • 1 כף שמן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס מים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לבישול הכופתאות: 1 כף שמן

 

אופן ההכנה

  1. המרק: שמים בסיר גדול את כל המרכיבים, למעט המלח והפלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה וחצי.
  2. מוסיפים את המלח ומעט פלפל שחור ומערבבים (אפשר להגיש את המרק עם הירקות, או לסנן ולהגיש מרק צלול).
  3. הכופתאות: שמים את כל מרכיביהן בקערה, מערבבים, מכסים ומניחים בצד (אפשר במקרר) למשך שעתיים.
  4. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים מלח ואת השמן ומביאים לרתיחה. יוצרים 22 כדורים קטנים מעיסת הכופתאות, מוסיפים למים הרותחים ומבשלים 20 דקות. מוציאים בכף מחוררת, מניחים בקערות המרק ומגישים חם.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

מרק מינסטרונה טעים במיוחד

 

מרק מינסטרונה טעים במיוחד (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
    מרק מינסטרונה טעים במיוחד(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    מרכיבים

    10 מנות

     

    • 4 כפות שמן זית
    • 2 גזרים, קלופים ופרוסים לטבעות
    • 1 בצל, קלוף וקצוץ גס
    • 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
    • 1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות
    • 2 כוסות קוביות דלעת
    • 1 כוס שעועית ירוקה
    • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות
    • 1/4 צרור פטרוזיליה
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • עלים מגבעול תימין אחד
    • 2 עלי מרווה
    • 1 כוס קוביות עגבנייה
    • 5 עלי מנגולד, קרועים לפיסות
    • 4 כוסות (1 ליטר) מים
    • 1/2 כוס פול ירוק מוקפא
    • 1 כוס שעועית לבנה ו/או חומה מוקפאת
    • 1 כוס פסטה קטנה (כמו פנה, פוזילי או צדפים)

     

    אפשרות להגשה

    • גבינת פרמזן מגוררת
    • שמן זית

     

    אופן ההכנה

    1. יוצקים את שמן הזית לסיר גדול וכבד, מוסיפים את הגזרים, הבצל, תפוח האדמה, הסלרי, הדלעת והשעועית הירוקה ומטגנים 15 דקות.
    2. מוסיפים את השום, הפטרוזיליה, מלח ופלפל, עלי התימין ועלי המרווה ומערבבים. מוסיפים את העגבניות ועלי המנגולד ומבשלים 10 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
    3. מוסיפים את הפול והשעועית ומבשלים עוד 30 דקות.
    4. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
    5. מוסיפים את הפסטה לסיר המרק ומסירים מהכיריים.
    6. מוזגים לקערות ומגישים מיד, רצוי עם גבינת פרמזן מגוררת וכמה טיפות שמן זית בכל מנה.

     

     

    מרק בשר צח עם שקדי מרק ביתיים

     

    מרק בשר צח עם שקדי מרק ביתיים (צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)
      מרק בשר צח עם שקדי מרק ביתיים(צילום: כפיר חרבי, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      למרק

      • 1 ק"ג חזה בקר עם עצמות בקר למרק
      • 10 כוסות מים
      • 1/2 1 כפות מלח
      • 1 בצל, קלוף
      • 3 גזרים, קלופים
      • 1 קישוא, ללא הקצוות
      • 1 בטטה, קלופה
      • 1 עגבנייה, קלופה
      • 1 צרור פטרוזיליה
      • 1 ראש סלרי
      • 1/2 כפית פלפל שחור

       

      לשקדי המרק

      • 2 ביצים
      • 4 כפות מים
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית אבקת אפייה
      • 2 כוסות קמח
      • לטיגון: 1.5 ליטרים שמן

       

      אופן ההכנה

       

      המרק

      1. שמים את הבשר, המים והמלח בסיר גדול ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד שעה, תוך שמסירים מדי פעם בכף את הקצף שנוצר על פני המים.
      2. מוסיפים את הירקות בשלמותם לסיר, מתבלים בפלפל השחור, מכסים את הסיר ומבשלים עוד שעה וחצי על להבה נמוכה מאוד.
      3. מסננים את המרק במסננת דקה לסיר נקי.

       

      שקדי המרק

      1. שמים את הביצים בקערה וטורפים היטב, מוסיפים את המים והמלח ומערבבים. מוסיפים גם את אבקת האפייה והקמח ולשים לבצק אחיד וגמיש.
      2. יוצקים את השמן לסיר ומחממים.
      3. מקמחים משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מרדדים לעלה דק בעובי כחצי ס"מ וחותכים בסכין חדה מאוד לריבועים קטנים. (אם רוצים לוותר על שלב הרידוד מכינים מהבצק שרוכים ארוכים ודקים וחותכים אותם לפיסות קטנות בסכין).
      4. מעבירים את ריבועי הבצק הקטנים לשמן החם ומטגנים 5-4 דקות עד שהם מקבלים גוון זהוב. מוציאים את השקדים בכף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לצינון.
      5. מוסיפים את השקדים למרק החם ומגישים מיד או מעבירים לקופסה אטומה ושומרים עד שבוע.

      _______________________________________________________

       

      ויש גם מדריך ומתכון מנצח להכנת קניידלך מושלמים. לחצו על התמונה

       

        (צילום: דודו אזולאי)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג