עוגת בישקוטים עם פירות: הגרסה המשודרגת לעוגה שכולם אוהבים

עוגיות משובחות, קרם וניל אמיתי (בקלות!), ג'לי ביתי (גם בקלות!) ופירות טריים - נעמה רן מציעה גרסה מרעננת לעוגת הביסקוויטים הוותיקה

עוגת בישקוטים עם פירות  (צילום:  דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
עוגת בישקוטים עם פירות (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)

 

המרכיבים

 (תבנית זכוכית עמוקה, 30X10 או 25X20 ס"מ)

 

  • 200 גרם בישקוטים
  • 1/2 כוס חלב
  • פירות לפי הטעם

 

לקרם הווניל

  • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב
  • 1/2 3 כפות (35 גרם) קמח או קורנפלור
  • 4 חלמונים
  • תוכן מ־1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

 

לג'לי

  • 1 שקית (14 גרם) ג'לטין
  • 1/2 1 כוסות מיץ טבעי (מומלץ מפרי אדום - רימונים, חמוציות, שזיפים)

 

ההכנה

1. קרם הווניל: מערבבים בסיר קטן 1/2 כוס מהחלב ואת הקמח (או הקורנפלור), עד שמתקבל נוזל ללא גושים. מוסיפים עוד 1/2 כוס חלב ואת

החלמונים וטורפים היטב. מוסיפים את יתרת החלב, הווניל והסוכר וטורפים היטב.

2. מניחים את הסיר על להבה נמוכה ומבשלים תוך כדי ערבוב כ־10 דקות, בלי להגיע לרתיחה (אם בכל זאת מתקרבים לרתיחה, מסירים את הסיר לרגע מהכיריים ומנמיכים עוד את הלהבה). מגבירים מעט את עוצמת הלהבה וממשיכים לבשל עד שהקרם מסמיך למרקם של דייסה. מסירים מהאש, מעבירים לכלי אחר, מניחים ניילון נצמד על הקרם עצמו ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד יומיים).

3. בתום הצינון, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת. מוציאים את הקרם מהמקרר, מוסיפים לו כ־1/3 מכמות הקצפת וטורפים לקרם אחיד. מוסיפים את יתרת הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

4. הג'לי: שמים בקערית את הג'לטין ו־1/4 כוס מהמיץ, מערבבים ומניחים בצד עד שהג'לטין סופח את הנוזלים. יוצקים את יתרת המיץ לסיר, מוסיפים את קערית הג'לטין ומחממים עד לסף רתיחה (נזהרים מלהגיע לרתיחה ממש). מסירים מהכיריים ומניחים לצינון עד המשך השימוש.

5. הרכבת העוגה: טובלים את הבישקוטים טבילה קצרה בחלב ומניחים שכבה אחת בתבנית. מורחים עליה מחצית מקרם הווניל. יוצרים שכבה נוספת: בישקוטים טבולים בחלב ויתרת הקרם. יוצקים את הג'לי על שכבת הקרם השנייה ומניחים פירות. אפשר להגיש מיד ואפשר לצנן (זה עוזר לפריסת פרוסות יציבות) כ־3 שעות לפני ההגשה.  

 

 

  • זמן הכנה: כ־40 דקות, לא כולל צינון
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים: עד 4 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד