סלמון בתנור בממרח עגבניות מיובשות (צילום: אפרת סיאצ'י)
סלמון בתנור בממרח עגבניות מיובשות
מרכיבים
4 מנות
- 4 נתחי סלמון במשקל כ-200 גרם כל אחד
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית מלאה שום כתוש
- 4 כפיות ממרח עגבניות מיובשות קנוי
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מזלפים על נתחי הסלמון את מיץ הלימון ומשהים 5 דקות. מעבירים לתבנית.
- מתבלים את הנתחים בשום, מלח ופלפל ומורחים כל אחד מהם בכפית ממרח עגבניות מיובשות.
- אופים את נתחי הסלמון בתנור כ-20 דקות.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
פשטידת כרובית וברוקולי מהירה
מרכיבים
15-12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים או תבניות מאפינס, או תבנית אינגליש קייק + 3-2 תבניות מאפינס
- 400 גרם כרובית (אפשר גם קפואה שהופשרה)
- 400 גרם ברוקולי (אפשר גם קפוא שהופשר)
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח רגיל או מלא
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1 גביע (250 גרם) קוטג'
- 50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- לקישוט: גבינה צהובה מגוררת
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הגבינה הצהובה, ומערבבים היטב.
- יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים את הגבינה הצהובה.
- אופים 30-25 דקות.
סלט פטריות חמות עם בצל
מרכיבים
5-4 מנות
- 3 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים
- 2 סלסילות פטריות טריות, פרוסות
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את הפטריות, מכסים ומבשלים 10-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים.
- מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת.
- מגישים את סלט הפטריות חם.
חצילים בתנור בציפוי פריך
מרכיבים
15-12 פרוסות
- 1 חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
- 1 ביצה גדולה (טבעונים יכולים להשתמש במקום ב-2 כפות שמן זית)
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף שמן זית או קנולה
- 1/4 כפית מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 3/4 כוס פירורי לחם
- אפשרות: 1 כפית גדושה פטרוזיליה או כוסברה יבשה
אופן ההכנה
- כדי להיפטר ממרירות, ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים ל-30 דקות במסננת, כדי שיגירו נוזלים. שוטפים ומייבשים היטב במגבות נייר.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות.
- מערבבים בקערית את הביצה, רוטב הצ'ילי, השמן, מלח ופלפל. שמים בקערית נוספת את פירורי הלחם (מוסיפים להם פטרוזיליה או כוסברה, אם רוצים).
- טובלים כל פרוסת חציל משני צדדיה בתערובת הביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם (יש להדק היטב, כדי שפירורי הלחם יידבקו לפרוסות). מניחים בתבנית ומרססים או מברישים במעט שמן.
- אופים 30-25 דקות. הופכים את הפרוסות בזהירות ואופים 15-10 דקות נוספות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים קלים של אפרת סיאצ'י - באתר שלה, "מתכונים ב-10 דקות"
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...
מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).
ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...