ומבשלים מהתחלה: מתכונים קלים
וקלילים ליום שאחרי ראש השנה

נגמרו השארית מהחג וצריך לחזור לבשל? אפרת סיאצ'י פה כדי לעזור לכם, עם 4 מתכונים מהירים - וגם לא מכבידים, אחרי כל האוכל החגיגי

אפרת סיאצ'יפורסם: 12.09.18 10:35
סלמון בתנור בממרח עגבניות מיובשות (צילום: אפרת סיאצ'י)
סלמון בתנור בממרח עגבניות מיובשות (צילום: אפרת סיאצ'י)

סלמון בתנור בממרח עגבניות מיובשות 

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 4 נתחי סלמון במשקל כ-200 גרם כל אחד
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית מלאה שום כתוש
  • 4 כפיות ממרח עגבניות מיובשות קנוי
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מזלפים על נתחי הסלמון את מיץ הלימון ומשהים 5 דקות. מעבירים לתבנית.
  3. מתבלים את הנתחים בשום, מלח ופלפל ומורחים כל אחד מהם בכפית ממרח עגבניות מיובשות.
  4. אופים את נתחי הסלמון בתנור כ-20 דקות.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

פשטידת כרובית וברוקולי מהירה

 

פשטידת כרובית וברוקולי מהירה (צילום: אפרת סיאצ'י)
    פשטידת כרובית וברוקולי מהירה(צילום: אפרת סיאצ'י)

     

    מרכיבים

    15-12 פשטידות אישיות בתבנית שקעים או תבניות מאפינס, או תבנית אינגליש קייק + 3-2 תבניות מאפינס

     

    • 400 גרם כרובית (אפשר גם קפואה שהופשרה)
    • 400 גרם ברוקולי (אפשר גם קפוא שהופשר)
    • 3 ביצים
    • 3 כפות קמח רגיל או מלא
    • 1/2 כפית אבקת אפייה
    • 1 גביע (250 גרם) קוטג'
    • 50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
    • מלח
    • פלפל שחור גרוס
    • לקישוט: גבינה צהובה מגוררת

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. חותכים את הברוקולי והכרובית לחתיכות קטנות ומניחים בקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הגבינה הצהובה, ומערבבים היטב.
    3. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים את הגבינה הצהובה.
    4. אופים 30-25 דקות.

     

     

    סלט פטריות חמות עם בצל

     

    סלט פטריות חמות עם בצל (צילום: אפרת סיאצ'י)
      סלט פטריות חמות עם בצל(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      5-4 מנות

       

      • 3 כפות שמן זית
      • 2 בצלים בינוניים, חצויים ופרוסים
      • 2 סלסילות פטריות טריות, פרוסות
      • 1/2 כפית כמון
      • 1/2 כפית כורכום
      • 1 כפית מלח
      • פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
      2. מוסיפים את הפטריות, מכסים ומבשלים 10-8 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן מתרככות ומגירות נוזלים.
      3. מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים כדקה נוספת.
      4. מגישים את סלט הפטריות חם.

       

       

      חצילים בתנור בציפוי פריך

       

      חצילים בתנור בציפוי פריך (צילום: אפרת סיאצ'י)
        חצילים בתנור בציפוי פריך(צילום: אפרת סיאצ'י)

         

        מרכיבים

        15-12 פרוסות

         

        • 1 חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ
        • 1 ביצה גדולה (טבעונים יכולים להשתמש במקום ב-2 כפות שמן זית)
        • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
        • 1 כף שמן זית או קנולה
        • 1/4 כפית מלח
        • מעט פלפל שחור גרוס
        • 3/4 כוס פירורי לחם
        • אפשרות: 1 כפית גדושה פטרוזיליה או כוסברה יבשה

         

        אופן ההכנה

        1. כדי להיפטר ממרירות, ממליחים את פרוסות החציל משני הצדדים ומניחים ל-30 דקות במסננת, כדי שיגירו נוזלים. שוטפים ומייבשים היטב במגבות נייר.
        2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים את הנייר בנדיבות.
        3. מערבבים בקערית את הביצה, רוטב הצ'ילי, השמן, מלח ופלפל. שמים בקערית נוספת את פירורי הלחם (מוסיפים להם פטרוזיליה או כוסברה, אם רוצים).
        4. טובלים כל פרוסת חציל משני צדדיה בתערובת הביצה, ולאחר מכן בפירורי הלחם (יש להדק היטב, כדי שפירורי הלחם יידבקו לפרוסות). מניחים בתבנית ומרססים או מברישים במעט שמן.
        5. אופים 30-25 דקות. הופכים את הפרוסות בזהירות ואופים 15-10 דקות נוספות, עד להזהבה.

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

        מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

        ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...