ברגע האחרון לפני החג הראשון: מנות חגיגיות שמכינים במהירות

    רוצים להוסיף גיוון לשולחן? ביקשו מכם להביא משהו ולא הצלחתם להחליט מה? קבלו ארבע מנות קלות אבל מרשימות שגם קל לשנע, אם רוצים

    Xnet

    |

    08.09.18 | 23:07

    פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל (צילום: אפיק גבאי)
    פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל (צילום: אפיק גבאי)

    פשטידת תפוחי אדמה עם פטריות ובצל / אינס שילת ינאי

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 24 ס"מ

     

    • 2 כפות שמן זית
    • 1 בצל קצוץ דק
    • 6 פטריות שמפיניון, חתוכות לקוביות קטנות או פרוסות דק
    • 4 תפוחי אדמה, מבושלים וקלופים
    • 4 ביצים
    • 1/2 כפית אבקת אפייה
    • 1 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
    • קמצוץ אגוז מוסקט טחון

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-3 דקות נוספות. מסירים מהכיריים.
    3. מועכים את תפוחי האדמה למחית. מוסיפים את הביצים, אבקת האפייה, המלח, הפלפל והמוסקט, ומערבבים היטב. מוסיפים את תכולת המחבת, כולל הנוזלים, ומערבבים שוב.
    4. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-30 דקות,עד שהפשטידה מזהיבה.

     

    • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

     

     

    סלט פלפלים, סלרי, שקדים וצנוברים / קלי מגר, "לאשה"

     

    סלט פלפלים, סלרי, שקדים וצנוברים (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      סלט פלפלים, סלרי, שקדים וצנוברים(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 8 גבעולי סלרי גבעול ללא העלים, חתוכים לקוביות
      • 1 פלפל אדום, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
      • 1 פלפל צהוב, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
      • 1 פלפל ירוק בהיר, ללא העוקץ והזרעים, חתוך לקוביות
      • 1 תפוח מזן גראני סמית‭,'‬ ללא הליבה והגרעינים, חתוך לקוביות
      • מיץ מ־1 לימון גדול
      • 3 כפות שמן קנולה
      • 1 כף לימון כבוש, חתוך לקוביות קטנות
      • מלח, פלפל שחור
      • 1 כף צנוברים
      • 1 כף גדושה שבבי שקדים

       

      אופן ההכנה

      1. שמים את קוביות הירקות והתפוח בקערה. מוסיפים את מיץ הלימון (כדי למנוע את השחרת התפוח‭,(‬ השמן, הלימון הכבוש והתבלינים ומערבבים. משהים 20 דקות לספיגת טעמים.
      2. מחממים מחבת (ללא שמן‭,(‬ מוסיפים את הצנוברים והשקדים וקולים קלות. מפזרים מלמעלה ממש לפני ההגשה.

       

       

       

      זיתים מבושלים עם בשר בקר / אסנת לסטר

       

      זיתים מבושלים עם בשר בקר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
        זיתים מבושלים עם בשר בקר(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        8 מנות

         

        • 1/4 כוס שמן זית
        • 2 ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות (אני משתמשת בנתח צוואר)
        • 3 שיני שום, קצוצות
        • 1 כף פפריקה מתוקה
        • 1/2 עד 1 כפית פפריקה חריפה
        • 1 כף כמון
        • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
        • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
        • 1 כפית כורכום
        • 5 עגבניות מרוסקות, או קופסת שימורי עגבניות מרוסקות במשקל 400 גרם
        • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
        • 1 כף אורגנו יבש טחון
        • זיתים ירוקים מגולענים מקופסת שימורים אחת (275 גרם לאחר הסינון)
        • 1/2 1 עד 2 כוסות מים

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את השמן בסיר רגיל או בסיר לחץ ומטגנים את נתחי הבשר מכל הצדדים עד שהם משחימים.
        2. מוסיפים את שאר המרכיבים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהבשר רך – כשעתיים בסיר רגיל או כשעה בסיר לחץ.

         

        • עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"

         

         

        עוגת סילאן בחושה עם אגוזים וקינמון / אפרת סיאצ'י

         

        עוגת סילאן בחושה עם אגוזים וקינמון (צילום: אפרת סיאצ'י)
          עוגת סילאן בחושה עם אגוזים וקינמון(צילום: אפרת סיאצ'י)

           

          מרכיבים

          תבנית אינגליש קייק

           

          • 2 ביצים
          • 2 כפות גדושות סוכר
          • 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
          • 1/3 כוס (80 מ"ל) סילאן
          • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים פושרים
          • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
          • 1 כפית שטוחה קינמון טחון
          • 1/3 כוס (כ-35 גרם) אגוזים, קצוצים או טחונים

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית.
          2. מערבבים את הביצים עם הסוכר (ידנית או במיקסר). מוסיפים את השמן, הסילאן והמים, ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הקמח והקינמון, ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה). מוסיפים את האגוזים ומערבבים קלות.
          3. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-30 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

           

           

           
          הצג:
          כל התגובות לכתבה "ברגע האחרון לפני החג הראשון: מנות חגיגיות שמכינים במהירות"
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד