
עוגת דבש ושקדים בציפוי שטרויזל (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
עוגת דבש ושקדים בציפוי שטרויזל / דפנה אוסטר מיכאל
עוגה רכה, עסיסית וריחנית עם טעם מיוחד בזכות השקדים הטחונים שהיא מכילה. ציפוי השטרויזל הפריך מעשיר אותה עוד יותר ומעניק ניגוד נהדר למרקמה.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
תבנית אינגליש קייק
לעוגה
- 1/4 1 כוסות (150 גרם) קמח כוסמין 70% או 1 כוס + כף (150 גרם) קמח לבן רגיל
- 1/3 כוס (40 גרם) שקדים טחונים
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (65 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) קפה שחור מוכן, מקורר
- 1/3 כוס (80 מ"ל) דבש
- 1 כף גדושה ממרח תמרים
- קליפה מגוררת מתפוז אחד
- 1 כפית קינמון
- 1/4 כפית ציפורן
לשטרויזל
- 30 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס (35 גרם) כפות קמח
- 3 כפות שקדים טחונים
- 2 כפות סוכר
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 כפית תמצית שקדים
- חופן שקדים פרוסים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-165 מעלות. משמנים את התבנית.
- השטרויזל: שמים את כל מרכיביו בקערה ומשפשפים בין כפות הידיים עד שמתקבלת תערובת פירורית. שומרים בצד.
- העוגה: מנפים קמח לתוך קערה. מוסיפים את השקדים הטחונים, אבקת האפייה והסודה לשתייה ומערבבים היטב.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך כמה דקות לקצף בהיר ותפוח. מוסיפים את השמן, הקפה, הדבש, ממרח התמרים, קליפת התפוז והתבלינים ומעבדים לבלילה אחידה.
- מוסיפים את תערובת הקמח ומעבדים רק עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומיישרים. מפזרים מעל את השטרויזל ואופים 40-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"
עוגת דבש עם תה וצימוקים / אסנת לסטר
מתכון שקיבלתי בתוכנית הרדיו "סיר לשבת" מהמאזינה חווה'לה מלמד מקבוצת כנרת. חווה'לה למדה להכין את העוגה מאמה.

עוגת דבש עם תה וצימוקים(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
תבנית בקוטר 28 ס"מ
- 1 כוס (340 גרם) דבש
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 4 ביצים מופרדות
- 1 כוס (240 מ"ל) שמן
- 1/2 כוס (120 מ"ל) תה חזק מאוד
- 1/2 כפית ציפורן
- 3/4 כפית קינמון
- 1/2 3 כוסות (490 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 שקית (1 כפית) אבקת אפייה
- 1/2 כוס (75 גרם) צימוקים מעורבבים עם מעט קמח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים את הדבש, 3/4 כוס מהסוכר והחלמונים. מוסיפים את השמן, התה, הציפורן והקינמון, ומערבבים.
- מקציפים את החלבונים עם 1/4 כוס הסוכר הנותרת, עד לקבלת קצף יציב ומבריק, אבל גמיש. מקפלים את הקצף לתערובת הדבש.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתייה. מקפלים בהדרגה לתוך תערובת עוגת הדבש.
- מקפלים לתוך התערובת גם את הצימוקים.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כשעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- עוד מתכונים של אסנת לסטר - בבלוג "סיר לשבת"
מאפינס תפוח בדבש / אפרת סיאצ'י

מאפינס תפוח בדבש(צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
10 מאפינס
- 2 ביצים
- 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
- 1/3 כוס (70 גרם) שמן
- 3 כפות גדושות דבש נוזלי
- 1/3 כוס (80 מ"ל) תה מוכן, בטמפרטורת החדר
- 1 תפוח, מקולף ומרוסק
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1 כפית גדושה אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון טחון
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית שקעים או תבניות מאפינס.
- טורפים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים את השמן, הדבש, התה והתפוח המרוסק ומערבבים לתערובת אחידה.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והקינמון. מוסיפים לתערובת הביצים ומערבבים רק עד לאיחוד (ערבוב יתר יפגע במרקם המאפינס).
- ממלאים את השקעים בבלילה עד ל-3/4 מגובהם. אופים כ-15 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש.
- עוד מתכונים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"
רוצים עוד? יש גם עוגת דבש קלה עם המון רעיונות לשדרוגים. לחצו על התמונה