טוחנים אחרי הארוחה: שייק טחינה, תמרים ואגוזים לקינוח מזין יותר

משקה סמודי טבעוני שיכול לשמש ארוחה קלה לפני אירועי החג או לסגור את הפינה של המתוק אחרי עיקרית כבדה, כי אפשר להיות גם מתוק וגם מזין ומשביע

עינת מזור-בקר

|

07.09.18 01:14

דיאטה שייק תמרים וטחינה עינת מזור-בקר
דיאטה שייק תמרים וטחינה עינת מזור-בקר (שייק טחינה, תמרים ואגוזים)

השייק הזה יכול להוות קינוח מתוק ובריא או לעמוד כארוחה בפני עצמו. אומנם הוא מכיל כמות גדולה של שומן, אך מדובר על שומן בלתי רווי התורם לבריאות הלב. הטחינה שבו תורמת כ-100 מ"ג סידן, כמות המהווה כעשירית מצריכת הסידן היומית המומלצת לחלק מהאוכלוסייה הבוגרת. כמו כן, הטחינה, האגוזים והתמרים תורמים גם ברזל וסיבים תזונתיים, מה שמעלה את ערכו התזונתי. שימו לב שהשייק אינו דיאטטי ולכן אם מוגש כקינוח כדאי לחלוק אותו עם אדם נוסף.

 

מרכיבים

מנה אחת (258 קלוריות מתוכן 18 גרם פחמימות, 18.7 גרם שומנים)

 

  • 2 תמרים מגולענים מזן מג'הול
  • 1 אגוז מלך טבעי, קצוץ
  • 1 אגוז פקאן טבעי, קצוץ
  • 1 כף טחינה גולמית (עדיף משומשום מלא)
  • 1 כפית סילאן טבעי ללא תוספת סוכר או 1/3 בננה
  • 3/4-1/2 כוס מים קרים (תלוי במידת הסמיכות הרצויה)
  • 2-3 קוביות קרח (עדיף קרח כתוש)

 

אופן הכנה

  1. שמים את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון וטוחנים תוך כדי הוספת מים עד למידת הסמיכות הרצויה.

 

עינת מזור-בקר היא דיאטנית קלינית במרכז DMC לסוכרת והשמנה

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

למי עדיף לאכול 20 גרם שומן ולא 20 גרם פחמימות?

 

צילום: Shutterstock
דיאטה אגוזים ודיאטה עינת מזור-בקר (צילום: Shutterstock)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד