הפשטידה שבלב הסעודה: 4 מאפים פרווה לליווי המנה העיקרית בחג

תמיד כיף שיש פשטידה על השולחן, גם בארוחות עם בשר. אז קבלו מאסנת לסטר ארבעה מתכונים פרווה - עם ברוקולי, אטריות, תפוחי אדמה או קישואים

אסנת לסטרפורסם: 06.09.18 16:52
קוגל ירושלמי (צילום: אסנת לסטר)
קוגל ירושלמי (צילום: אסנת לסטר)

קוגל ירושלמי

מתכון של הלן קוזוב מאלון מורה.

 

מרכיבים

סיר בינוני

 

  • 1 חבילה (500 גרם) ספגטי מספר 8
  • 1/2 כוס שמן
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים בינוניות
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס
  • 1 כף קינמון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים מיד במים קרים, לעצירת הבישול.
  3. שמים את השמן והסוכר בסיר שיוכל להכיל אחר כך את הספגטי. מחממים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד 4-3 דקות, עד שהסוכר נמס ונוצר קרמל זהוב-בהיר. מסירים מיד מהאש.
  4. מוסיפים לסיר את הספגטי ומערבבים. אם נוצרים גושים כשמוסיפים את הספגטי לסיר, אל תדאגו – הם ייעלמו באפייה.
  5. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, כשלאחר כל הוספת ביצה מערבבים היטב.
  6. מוסיפים את המלח, הפלפל והקינמון, ומערבבים.
  7. מעבירים לסיר לאפיית קובנה ומכסים (אפשר להשתמש גם בסיר אחר שאפשר להכניס לתנור).
  8. אופים 5 דקות. מורידים את חום התנור ל-140 מעלות, ואופים עוד 4-3 שעות.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

פשטידת ברוקולי פרווה

מתכון של לאה מור.

 

פשטידת ברוקולי פרווה (צילום: אסנת לסטר)
    פשטידת ברוקולי פרווה(צילום: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    תבנית בקוטר 26 ס"מ או 2 תבנית בקוטר 10 ס"מ

     

    • 400 גרם ברוקולי, טרי או קפוא
    • 2 קישואים
    • 3 ביצים
    • 4 כפות מיונז
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל שחור טחון
    • 1 כף גדושה אבקת מרק בצל
    • 3 כפות קמח
    • שמן לשימון התבנית

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
    2. מפרידים את הברוקולי לפרחים וחולטים כ-2 דקות במים רותחים. מסננים. מגררים את הקישואים.
    3. טורפים יחד את כל המרכיבים, למעט הברוקולי והקישואים. מוסיפים לבלילה את הברוקולי והקישואים ומערבבים.
    4. אופים 35-30 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

     

     

    פשטידת קישואים פרווה עם גרעיני חמניות

    מתכון של רות כהן מטבריה.

     

    פשטידת קישואים פרווה עם גרעיני חמניות (צילום: אסנת לסטר )
      פשטידת קישואים פרווה עם גרעיני חמניות(צילום: אסנת לסטר )

       

      מרכיבים

      תבנית בקוטר 22 ס"מ

       

      • שמן לטיגון
      • 1 בצל קצוץ
      • 1/2 ק"ג קישואים, מגוררים וסחוטים היטב מנוזלים
      • 3 כפות שמן
      • 4-3 כפות פירורי לחם
      • 3 ביצים טרופות
      • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
      • 1/4 כוס שמיר קצוץ
      • 50 גרם גרעיני חמניות
      • 1 כף אבקת מרק פטריות מומסת ב-1/4 כוס מים
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור טחון

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית (אפשר לרפד בנייר אפייה).
      2. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתחיל להזהיב.
      3. מוסיפים את הקישואים המגוררים ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים שוב.
      4. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.

       

       

      פשטידת תפוחי אדמה פרווה עם גזר ופטרוזיליה

      מתכון של סימה סבן מבית שאן.

       

      פשטידת תפוחי אדמה פרווה עם גזר ופטרוזיליה (צילום: אסנת לסטר)
        פשטידת תפוחי אדמה פרווה עם גזר ופטרוזיליה(צילום: אסנת לסטר)

         

        מרכיבים

        • 3 תפוחי אדמה גדולים
        • 2 גזרים
        • 2 ביצים
        • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
        • 1/2 1 כפיות מלח
        • 1/2 כפית פלפל לבן
        • 1 כפית אבקת אפייה
        • 1 כף שמן
        • 10 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
        • 1/2 כוס שמן

         

        אופן ההכנה

        1. מבשלים את תפוחי האדמה והגזרים עד שהם מתרככים, אבל לא יותר מדי.
        2. מבשלים את הביצים עד שהן הופכות לביצים קשות.
        3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה. חותכים את הגזרים לקוביות. חותכים את הביצים הקשות לרבעים.
        4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
        5. מערבבים בקערה את הביצים הקשות, הגזר והפטרוזיליה הקצוצה.
        6. בקערה נוספת מערבבים את פירה תפוחי האדמה, אבקת המרק, המלח, הפלפל הלבן, אבקת האפייה והשמן.
        7. מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה את 10 החלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
        8. טורפים את החלבונים קצרות עם מטרפה, רק עד שהם מקציפים קלות.
        9. מוסיפים את החלבונים לתערובת תפוחי האדמה, ומקפלים אותם לתוכה.
        10. מקפלים לתוך תערובת תפוחי האדמה גם את תערובת הביצים הקשות, הפטרוזיליה והגזר.
        11. מחממים בסיר בינוני 1/2 כוס שמן (רצוי להשתמש בדסקית מתכת המונחת על הכיריים ומפזרת את חום הלהבה באופן אחיד).
        12. כשהשמן מספיק חם מנערים בזהירות את הסיר, כך שגם דפנותיו יהיו משומנות היטב (בודקים את חום השמן באמצעות טיפה מתערובת הפשטידה: זורקים אותה לסיר, ואם השמן מבעבע והתערובת אינה נדבקת לתחתית - השמן בטמפרטורה הנכונה).
        13. יוצקים את תערובת הפשטידה לסיר ומטגנים. בזמן הטיגון מפרידים בזהירות את דפנות הפשטידה מדפנות הסיר באמצעות מזלג (דבר זה מאפשר לשמן לעלות קצת אל הדפנות מתחתית הסיר). ממשיכים לטגן עד שדפנות הפשטידה מעט זהובות ומנותקות לחלוטין מהסיר.
        14. מעבירים את הסיר לתנור (אם אין לו ידיות מתכת עוטפים אותן בנייר אלומיניום). אופים 40-35 דקות, עד שפני הפשטידה משחימים היטב.
        15. מוציאים את הסיר מהתנור ומנערים אותו עד שמרגישים שהפשטידה נפרדה לחלוטין מהתחתית והדפנות.
        16. הופכים על צלחת הגשה וחותכים כמו עוגה.

         

        • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

        _________________________________________________________________________

         

        ויש גם מתכונים לסלטי סלק מיוחדים - לחצו על התמונה

         

          (צילום: אסנת לסטר)

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

        וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

        בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

        כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

        עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

        (צילום: אסף אמברם)