חלת מחמד: שלושה מתכונים לחלות מתוקות שתאמצו ותכינו שוב ושוב

עם קינמון, עם דבש ושקדים או מבצק בריוש צרפתי: לקראת ראש השנה, קבלו שלוש חלות מתוקות שיהפכו כל שולחן שעליו הן יוצבו לחגיגי במיוחד

Xnet

|

03.09.18 | 21:36

  (צילום וסגנון: יפית בשבקין)

חלת מתוקה עם קינמון / נעה עינת

 

מרכיבים

2 חלות בינוניות

 

לבצק

  • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
  • 25 גרם (1/2 שקית) שמרים טריים בגרגירי, או 1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
  • 1/4 כוס ועוד 2 כפות (75 גרם) סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) שמן
  • 1 ביצה
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים פושרים
  • 1/2 כפית מלח

 

למלית

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס (60 גרם) קינמון

 

לציפוי

  • מעט שמן (רצוי בתרסיס)
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

אופן ההכנה

 

הבצק

1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומעבדים כדקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את הסוכר, השמן והביצה ולשים 5 דקות במהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוסיפים את המלח ולשים כ-5 דקות נוספות.

3. משמנים את פני הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מתפיחים 60-45 דקות.

 

עיצוב החלה

1. מקמחים קלות את משטח העבודה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.

2. מערבבים את כל מרכיבי המלית ומורחים ממנה שכבה דקה על כל אחד ממלבני הבצק. מגלגלים כל מלבן לגלילה מאחת הדפנות הארוכות. חוצים כל גלילה לאורכה.

3. קולעים חלה מכל 6 חצאי גלילות (ראו סרטון הדגמה למטה) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

 

4. מרססים או מברישים את החלות במעט שמן ומתפיחים כ-30 דקות.

5. בינתיים ממחממים את התנור ל-180 מעלות, רצוי במצב טורבו.

6. מברישים את החלות בביצה טרופה ואופים 35-25 דקות, עד שגם תחתית החלות מזהיבה.

7. בזמן שהחלות בתנור שמים בסיר קטן 1/2 כוס מים ו-3/4 כוס סוכר ומביאים לרתיחה.

8. מיד לאחר שהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן במי הסוכר. מניחים להן להתקרר לחלוטין לפני שמנתקים אותן מנייר האפייה.

 

 

 

חלה מתוקה עם שקדים ודבש / אינס שילת ינאי

 

חלה מתוקה עם שקדים ודבש (צילום: אפיק גבאי)
    חלה מתוקה עם שקדים ודבש(צילום: אפיק גבאי)

     

    מרכיבים

    2 חלות גדולות

     

    לבצק

    • 1 ק"ג קמח לבן
    • 2 כפות (17 גרם) שמרים יבשים
    • 1/4 כוס (85 גרם) דבש
    • 1/2 2 כוסות (600 מ"ל) מים פושרים
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן קנולה
    • 1 ביצה

     

    לציפוי

    • 1 ביצה, טרופה
    • 1 כוס (100 גרם) שקדים גרוסים
    • 1/4 כוס (85 גרם) דבש
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים חמים

     

    אופן ההכנה

    1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים ומעבדים כדקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

    2. יוצרים גומה במרכז התערובת ושמים בה את שאר מרכיבי הבצק. לשים עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מעבירים לקערה משומנת, משמנים קלות את פני הבצק ומכסים בניילון. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

    3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. שומרים חלק אחד מכוסה בצד, ואת השני מחלקים ל-6 כדורים שווים בגודלם. יוצרים מכל כדור רצועה דקה ומעצבים חלה לפי ההדגמה שבסרטון:

     

     

    4. יוצרים באותו אופן חלה נוספת מהחלק השני של הבצק.

    5. מניחים את החלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שקדים גרוסים.

    6. מתפיחים כ-20 דקות, ובינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות.

    7. אופים את החלות כ-35 דקות, עד להזהבה.

    8. בזמן שהחלות בתנור מערבבים 1/4 כוס דבש עם 1/4 כוס מים חמים. מיד לאחר שהחלות יוצאות מהתנור מברישים אותן בתערובת.

     

    • עוד מתכונים מצוינים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

     

     

    בריוש - החלה המתוקה של הצרפתים

     

    בריוש - החלה המתוקה של הצרפתים (צילום: אולגה טוכשר)
      בריוש - החלה המתוקה של הצרפתים(צילום: אולגה טוכשר)

       

      מרכיבים

      2 תבניות אינגלישקייק

       

      • 18 גרם (1/3 חבילה) שמרים לחים או 6 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
      • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
      • 290 גרם ביצים (כ-5 ביצים בגודל L)
      • 450 גרם (1/4 3 כוסות) קמח לחם
      • 225 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 9 גרם (2 כפיות) מלח

       

      בנוסף

      • להברשת הבצק: 1 ביצה טרופה מעורבבת עם מעט חלב ומלח
      • לקישוט: סוכר גבישי או סוכר רגיל
      • לזיגוג: 100 גרם סוכר, 100 מ"ל (1/2 כוס פחות 1 כף) מים

       

      אופן ההכנה

      1. מפוררים את השמרים בקערת המיקסר. מוסיפים את הסוכר והביצים וטורפים היטב בעזרת מטרפה.
      2. מוסיפים את הקמח ומערבלים עם וו הלישה במהירות נמוכה במשך כ-5 דקות. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית.
      3. לשים 8 דקות נוספות, שבהן מוסיפים את החמאה בשלושה סבבים - בכל פעם ממתינים שהכמות הקודמת שהוספנו תיטמע לחלוטין בבצק. בסבב האחרון מוסיפים גם את המלח. בסוף הלישה אמור להתקבל בצק דביק וקרמי, שמתנתק מדפנות הקערה.
      4. מעבירים את הבצק לכלי אטום ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר (בחורף מתפיחים את הבצק בתנור מכובה, ומניחים בתחתית התנור קערה עם מים רותחים).
      5. לשים את הבצק קצרות כדי להוציא ממנו אוויר. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר 12 שעות.
      6. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים במשקל 65 גרם כל אחד. מקמחים את הידיים ומעצבים כל חלק לכדור (לא מקמחים את משטח העבודה).
      7. מרפדים שתי תבניות אינגליש קייק בנייר אפייה. מניחים בכל תבנית 8 כדורי בצק בשתי שורות.
      8. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו והכדורים תופסים את כל התבנית.
      9. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
      10. מברישים את החלות המתוקות בביצה טרופה מעורבבת עם מעט חלב ומלח. מפזרים מעל כמות נדיבה של סוכר גבישי או סוכר רגיל.
      11. אופים 40-25 דקות, עד שהחלות מזהיבות.
      12. בינתיים מכינים את הזיגוג: מרתיחים יחד את הסוכר והמים עד שמתקבל סירופ.
      13. מיד לאחר שהחלות המתוקות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ.

       

      _______________________________________________________

       

      זה לא הכל! יש 5 מתכונים נוספים לחלות מיוחדות לראש השנה - לחצו על התמונה

       

        (צילום: אסנת לסטר)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (0 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג