שתזכו לבשרים טובים: 4 מתכונים מעולים עם בשר בקר לשולחן החג

השיא של כל ארוחה הוא המנה העיקרית – ובראש השנה הרף גבוה במיוחד. אז קבלו ארבעה רעיונות חגיגיים וטעימים עם מבחר נתחי בשר, מפיקניה עד חזה בקר

Xnet

|

02.09.18 | 10:48

פיקניה (שפיץ צ'אך) בתנור במעטפת תבלינים (צילום: אינס שילת ינאי)
פיקניה (שפיץ צ'אך) בתנור במעטפת תבלינים (צילום: אינס שילת ינאי)

מתכונים של אינס שילת ינאי, באדיבות מועצת הבקר.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

פיקניה (שפיץ צ'אך) בתנור במעטפת תבלינים

אם רוצים להכפיל את הכמויות יש להכין את המנה עם שני נתחי בשר בקר במשקל 1.5 ק"ג כל אחד, ולא עם נתח אחד של 3 ק"ג – כדי לא לשנות את זמן הצלייה.

 

מרכיבים

5 מנות

 

  • 1/2 1 ק"ג נתח פיקניה (שפיץ צ'אך) טרי (מומלץ להשתמש בבשר ישראלי טרי)

 

לתערובת התיבול

  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף מלח גס
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות נענע יבשה, מפוררת (טיפ: אפשר ליבש נענע טרייה במיקרוגל)
  • 3 כפות עלי טימין
  • 1 כף פפריקה מתוקה

 

לתוספת

  • 6 תפוחי אדמה, חצויים
  • 1 ראש שום, חצוי
  • שמן זית להברשה
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

 

למטבל

  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 2 פלפלים חריפים, אדומים או ירוקים
  • 5 כפות שמן זית
  • 5 כפות חומץ בן יין
  • 1/4 כפית מלח
  • 5 שיני שום, קלופות

 

אופן ההכנה

 

התוספת

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מברישים את תפוחי האדמה ואת השום בשמן זית ומתבלים במלח ובפלפל. אופים כ-35 דקות, עד שתפוחי האדמה משחימים ומתרככים. מוציאים ושומרים בצד.

 

הבשר

  1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת התיבול ומורחים בה את הבשר. מניחים במקרר לחצי שעה עד שעה, לספיגת טעמים.
  2. מחממים את התנור ל-200 מעלות במצב גריל עליון.
  3. מניחים את הבשר בתבנית כששכבת השומן פונה כלפי מעלה וצולים בתנור כרבע שעה.
  4. מעבירים את התנור למצב אפייה רגיל ומנמיכים את הטמפרטורה ל-120 מעלות. צולים 30 דקות נוספות, כשמדי פעם יוצקים על הבשר את הנוזלים שמצטברים בתבנית.
  5. מוציאים את הבשר מהתנור ונותנים לו לנוח כרבע שעה לפני שפורסים אותו.

 

ההגשה

  1. בזמן שהבשר נח מחממים את תפוחי האדמה והשום בתנור, וטוחנים יחד את כל מרכיבי המטבל.
  2. פורסים את הבשר ומגישים אותו בליווי תפוחי האדמה, השום והמטבל.

  

 

סטייק שייטל בדבש ותבלינים בתוספת

דלורית אפויה עם תפוחים, בצלים ושזיפים

 

סטייק שייטל בדבש ותבלינים בתוספת דלורית אפויה עם תפוחים, בצלים ושזיפים (צילום: אינס שילת ינאי)
    סטייק שייטל בדבש ותבלינים בתוספת דלורית אפויה עם תפוחים, בצלים ושזיפים(צילום: אינס שילת ינאי)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 800 גרם נתח שייטל, חתוך ל-4 סטייקים (מומלץ להשתמש בבשר ישראלי טרי)

     

    לתערובת התיבול

    • 1 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1/2 כפית מלח גס
    • 2 כפות פטרוזיליה יבשה
    • 1 כף כוסברה יבשה טחונה
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כף חרדל
    • 2 כפות דבש

     

    לתוספת

    • 2 דלוריות, חתוכות לאורכן ל-6 טריזים
    • 2 תפוחים, חתוכים לקוביות בינוניות
    • 1 בצל גדול, חתוך לקוביות בינוניות
    • 10 שזיפים מיובשים, ללא הגלעין
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 2 כפות דבש
    • 4 כפיות מיץ לימון
    • 1 כפית מלח גס
    • 2 שיני שום, כתושות

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
    2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי התוספת ומשטחים בתבנית. אופים כ-30 דקות, עד להשחמה.
    3. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי תערובת התיבול ומורחים בה את הסטייקים. מניחים במקרר ל-30 דקות, לספיגת טעמים.
    4. מלהיטים מחבת כבדה וצולים בה את הסטייקים - כ-3 דקות מכל צד לרמת עשייה מדיום או כ-6 דקות מכל צד לרמת וול דאן. נותנים לסטייקים לנוח כ-10 דקות.
    5. פורסים את הסטייקים ומעבירים כל החד מהם לצלחת. מוסיפים תוספת ומגישים מיד.

     

     

    חזה בקר בתנור ביין אדום וענבים

    אם רוצים להכפיל את הכמויות יש להכין את המנה עם שני נתחים במשקל 1.5 ק"ג כל אחד, ולא עם נתח אחד של 3 ק"ג – כדי לא לשנות את זמן הצלייה.

     

    חזה בקר בתנור ביין אדום וענבים (צילום: אינס שילת ינאי)
      חזה בקר בתנור ביין אדום וענבים(צילום: אינס שילת ינאי)

       

      מרכיבים

      5 מנות

       

      • 1/2 1 ק"ג נתח חזה בקר (מומלץ להשתמש בבשר ישראלי טרי)
      • 2 כוסות יין אדום
      • 2 כוסות מים

       

      לתערובת התיבול

      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס
      • 1 כפית מלח
      • 1 כף כמון
      • 1 כף כוסברה יבשה

       

      לתוספת

      • 5 גזרים, חצויים לאורכם וחתוכים לרבעים
      • 4 בצלים, חתוכים לרבעים
      • 500 גרם ענבים כהים ללא חרצנים
      • 15 משמשים מיובשים
      • 5 ענפי טימין
      • 6 שיני שום, חצויות
      • 1 ראש שום, חצוי

       

      אופן ההכנה

      1. מערבבים את כל מרכיבי תערובת התיבול ומורחים בה את הבשר.
      2. מניחים את הבשר במרכז תבנית אפייה ומסדרים סביבו את מרכיבי התוספת. יוצקים מעל את היין, מכסים ומניחים במקרר כשעתיים (ועד יום, אם רוצים להכין מראש).
      3. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
      4. מוסיפים לתבנית את המים ועוטפים בנייר אלומיניום. צולים שעתיים.
      5. בודקים את מצב הנוזלים בתבנית – הם אמורים להיות בעומק של כ-3 ס"מ - ואם יש צורך מוסיפים מים. צולים 25 דקות נוספות, ללא כיסוי.

       

       

      תבשיל וויסבראטן בנוסח ים תיכוני

       

      תבשיל וויסבראטן בנוסח ים תיכוני (צילום: אינס שילת ינאי)
        תבשיל וויסבראטן בנוסח ים תיכוני(צילום: אינס שילת ינאי)

         

        מרכיבים

        4 מנות

         

        • 1 ק"ג נתח וייסבראטן (מומלץ להשתמש בבשר ישראלי טרי)
        • 1/4 כוס שמן זית
        • 1 בצל, חצוי ופרוס דק
        • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
        • 2-1 פלפלים חריפים, פרוסים
        • 9 עגבניות, חתוכות לרבעים
        • 10 שיני שום, קלופות
        • 1 כף גדושה פפריקה מתוקה
        • 1 כפית מלח
        • 1 כף צ'ילי גרוס
        • 1 כף שטוחה כמון
        • 6-4 ענפי טימין
        • 1 סלסילה פטריות שמפיניון
        • 200 גרם ערמונים מוכנים

         

        אופן ההכנה

        1. מחממים את שמן הזית בסיר רחב. מוסיפים את נתח הבשר ואת הבצל וצורבים את הבשר מכל הצדדים, עד להשחמה.
        2. מוסיפים את שני סוגי הפלפלים, העגבניות, השום, התבלינים והטימין. מערבבים את המרכיבים סביב הבשר ומוסיפים מים עד לכיסוי הבשר.
        3. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפטריות והערמונים. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כשעה. מדי פעם הופכים את הבשר.
        4. ההגשה: פורסים את הבשר ומגישים מיד עם הרוטב בליווי אורז.

        _______________________________________________________

         

        ויש עוד 4 מתכונים מעולים לצלי בקר בתנור. לחצו על התמונה

         

          (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        ללא גלוטן
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (5 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג