
סלט ירוק מיוחד עם אגוזים בקרמל חריף-מתוק (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סלט ירוק מיוחד עם אגוזים בקרמל חריף-מתוק / קלי מגר
לא טעיתם: אגוזי הפקאן והלוז המקורמלים טעימים מאוד גם כנשנוש פיקנטי, בלי שום סלט מסביבם.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
8-6 מנות
לאגוזים המתובלים
- 250 גרם אגוזי פקאן, קלופים
- 250 גרם אגוזי לוז, קלופים ומולבנים
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
לסלט
- 1 חבילה נבטים לסלט (מומלץ נבטי חמניות או אפונה)
- 1 חבילה עלי בייבי־תרד
- 1 חבילה עלי בייבי־מיקס
- 3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים
- 3 מלפפונים, פרוסים דק לעיגולים או לחצאי עיגולים
- 1/2 כוס אפונת גינה טרייה או מופשרת
לרוטב
- 1/2 כוס מיץ תפוזים או מיץ אשכוליות טרי
- 1 כף חרדל גרגירים
- 1 כפית חרדל חלק
- 1/2 כוס שמן זית
- 4-3 כפות חומץ תפוחים או חומץ 5%
- מעט פלפל שחור גרוס
- 1 שן שום כתושה
אופן ההכנה
- האגוזים: מחממים את התנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים את שני סוגי האגוזים במסננת ושוטפים תחת זרם מים. מנערים מעודפי מים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר, המלח והפפריקה ומערבבים לפיזור אחיד.
- מעבירים את האגוזים המתובלים לתבנית ואופים כ-15 דקות. מערבבים מדי כ-5 דקות ומשגיחים שהם לא יישרפו. מוציאים, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה (עד שבועיים).
- הסלט: מניחים את הירקות בקערה רחבה, בשכבות מסודרות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד להגשה (עד יממה).
- הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בצנצנת.
- ההגשה: יוצקים את הרוטב על הסלט, מפזרים את האגוזים ומגישים.
סלט תרד וירוקים בטעמים מיוחדים / עמית דונסקוי

סלט תרד וירוקים בטעמים מיוחדים(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
מרכיבים
8-6 מנות
- 1 תפוח עץ ירוק בקליפתו
- 8 מלפפוני בייבי בקליפתם
- 200 גרם ברוקולי טרי
- 300 גרם עלי תרד טרי, נקיים
- 1 כוס אפונה עדינה, מופשרת
- 1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים
לרוטב
- 4 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 כפות מיץ לימון
- 1 כפית דבש
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית חרדל
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- פורסים דק את התפוח ונפטרים מהליבה. חותכים את המלפפונים לאורכם לרבעים. חותכים את פרחי הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את עלי התרד והאפונה.
- הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו, לקבלת רוטב חלק ואחיד.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים אגוזי מלך ומגישים.
- איך שומרים? את הסלט המוכן אפשר לשמור לא יותר מ-4 שעות, במקרר. הוא במיטבו כשהוא טרי. אפשר להכין מראש את המרכיבים ולהוסיף את הרוטב לפני ההגשה.
סלט ירוק עם לבבות ארטישוק / מיכל לוי-אלחלל
סלט קל להכנה בנוסח "זרקתי לקערה כמה דברים", אבל טעים מאוד, אלגנטי ומיוחד.

סלט ירוק עם לבבות ארטישוק(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
מרכיבים
8 מנות
- 200 גרם לבבות ארטישוק מופשרים, או ארטישוק בתחמיץ מצנצנת
- 1 כף שמן זית
- 1 ראש חסה, מומלץ מזן סלנובה
- 125 גרם עלי בייבי (מכל סוג, לפי הטעם)
- 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
- לעיטור: 100 גרם נבטוטים, או אגוזים קלויים
לרוטב
- 2/3 כוס פחות כף (150 מ"ל) שמן קנולה
- 3 כפות (50 מ"ל) חומץ בן יין לבן
- 1 כפית חומץ בלסמי
- 1 שן שום, קלופה
- 1/4 כפית חרדל
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- הארטישוק (אפשר להכין יום מראש): חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים, או חוצים את נתחי הארטישוק הרומאי. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים אותם כ-2 דקות, לצריבה קלה. מתבלים במלח ובפלפל, מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
- הרוטב (אפשר להכין יום מראש): מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערת מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד. מתבלים במלח ובפלפל ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
- לפני ההגשה: מניחים בקערה את כל סוגי העלים, מוסיפים את הבצל, הארטישוק ונבטוטים או אגוזים. יוצקים 3/4 מכמות הרוטב, מערבבים וטועמים. אם צריך, מוסיפים עוד מהרוטב. מגישים.
_______________________________________________________
רוצים עוד? יש 5 סלטים מיוחדים נוספים לשולחן החג! לחצו על התמונה