התחלה ירוקה לשנה מתוקה: שלושה סלטים ירוקים ומיוחדים לערב החג

ראש השנה הוא הזדמנות נהדרת לרענן את ארסנל הסלטים שלכם – אז קבלו שלושה שווים במיוחד שבטוח יהפכו אצלכם לאורחים קבועים כשיש אורחים

סלט ירוק מיוחד עם אגוזים בקרמל חריף-מתוק (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סלט ירוק מיוחד עם אגוזים בקרמל חריף-מתוק (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

סלט ירוק מיוחד עם אגוזים בקרמל חריף-מתוק / קלי מגר

לא טעיתם: אגוזי הפקאן והלוז המקורמלים טעימים מאוד גם כנשנוש פיקנטי, בלי שום סלט מסביבם.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

8-6 מנות

 

לאגוזים המתובלים

  • 250 גרם אגוזי פקאן, קלופים
  • 250 גרם אגוזי לוז, קלופים ומולבנים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה

 

לסלט

  • 1 חבילה נבטים לסלט (מומלץ נבטי חמניות או אפונה)
  • 1 חבילה עלי בייבי־תרד
  • 1 חבילה עלי בייבי־מיקס
  • 3 גזרים, קלופים וחתוכים למקלונים
  • 3 מלפפונים, פרוסים דק לעיגולים או לחצאי עיגולים
  • 1/2 כוס אפונת גינה טרייה או מופשרת

 

לרוטב

  • 1/2 כוס מיץ תפוזים או מיץ אשכוליות טרי
  • 1 כף חרדל גרגירים
  • 1 כפית חרדל חלק
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4-3 כפות חומץ תפוחים או חומץ 5%
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 שן שום כתושה

 

אופן ההכנה

  1. האגוזים: מחממים את התנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את שני סוגי האגוזים במסננת ושוטפים תחת זרם מים. מנערים מעודפי מים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר, המלח והפפריקה ומערבבים לפיזור אחיד.
  3. מעבירים את האגוזים המתובלים לתבנית ואופים כ-15 דקות. מערבבים מדי כ-5 דקות ומשגיחים שהם לא יישרפו. מוציאים, מצננים ושומרים בכלי אטום עד להגשה (עד שבועיים).
  4. הסלט: מניחים את הירקות בקערה רחבה, בשכבות מסודרות. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר עד להגשה (עד יממה).
  5. הרוטב: מערבבים את כל מרכיביו בצנצנת.
  6. ההגשה: יוצקים את הרוטב על הסלט, מפזרים את האגוזים ומגישים.

 

 

סלט תרד וירוקים בטעמים מיוחדים / עמית דונסקוי

 

סלט תרד וירוקים בטעמים מיוחדים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    סלט תרד וירוקים בטעמים מיוחדים(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    • 1 תפוח עץ ירוק בקליפתו
    • 8 מלפפוני בייבי בקליפתם
    • 200 גרם ברוקולי טרי
    • 300 גרם עלי תרד טרי, נקיים
    • 1 כוס אפונה עדינה, מופשרת
    • 1/2 כוס אגוזי מלך, קלויים

     

    לרוטב

    • 4 כפות שמן זית
    • 2 שיני שום, כתושות
    • 3 כפות מיץ לימון
    • 1 כפית דבש
    • 1 כפית סילאן
    • 1 כפית חרדל
    • מלח, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה

    1. פורסים דק את התפוח ונפטרים מהליבה. חותכים את המלפפונים לאורכם לרבעים. חותכים את פרחי הברוקולי ומעבירים לקערה. מוסיפים את עלי התרד והאפונה.
    2. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו, לקבלת רוטב חלק ואחיד.
    3. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות. מפזרים אגוזי מלך ומגישים.

     

    • איך שומרים? את הסלט המוכן אפשר לשמור לא יותר מ-4 שעות, במקרר. הוא במיטבו כשהוא טרי. אפשר להכין מראש את המרכיבים ולהוסיף את הרוטב לפני ההגשה.

     

    סלט ירוק עם לבבות ארטישוק / מיכל לוי-אלחלל

    סלט קל להכנה בנוסח "זרקתי לקערה כמה דברים", אבל טעים מאוד, אלגנטי ומיוחד.

     

    סלט ירוק עם לבבות ארטישוק (צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
      סלט ירוק עם לבבות ארטישוק(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)

       

      מרכיבים

      8 מנות

       

      • 200 גרם לבבות ארטישוק מופשרים, או ארטישוק בתחמיץ מצנצנת
      • 1 כף שמן זית
      • 1 ראש חסה, מומלץ מזן סלנובה
      • 125 גרם עלי בייבי (מכל סוג, לפי הטעם)
      • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
      • לעיטור: 100 גרם נבטוטים, או אגוזים קלויים

       

      לרוטב

      • 2/3 כוס פחות כף (150 מ"ל) שמן קנולה
      • 3 כפות (50 מ"ל) חומץ בן יין לבן
      • 1 כפית חומץ בלסמי
      • 1 שן שום, קלופה
      • 1/4 כפית חרדל
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. הארטישוק (אפשר להכין יום מראש): חותכים את לבבות הארטישוק לרבעים, או חוצים את נתחי הארטישוק הרומאי. מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים אותם כ-2‬ דקות, לצריבה קלה. מתבלים במלח ובפלפל, מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
      2. הרוטב (אפשר להכין יום מראש): מכניסים את כל חומרי הרוטב לקערת מעבד המזון ומעבדים לרוטב אחיד. מתבלים במלח ובפלפל ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
      3. לפני ההגשה: מניחים בקערה את כל סוגי העלים, מוסיפים את הבצל, הארטישוק ונבטוטים או אגוזים. יוצקים 3/4 מכמות הרוטב, מערבבים וטועמים. אם צריך, מוסיפים עוד מהרוטב. מגישים.

      _______________________________________________________

       

      רוצים עוד? יש 5 סלטים מיוחדים נוספים לשולחן החג! לחצו על התמונה

       

        (צילום: בת-חן דיאמנט)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר פרווה
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג