מי ממולא של אמא? 3 ממולאים חגיגיים שתתגאו להגיש בערב החג

רוצים שהאורחים בראש השנה יתמלאו בהתפעלות? הגישו את הממולאים המיוחדים של תמר אמור: סלק עם בשר, עגבניות עם גריסים או שוק טלה עם פריקי ותפוחים

תמר אמור

|

27.08.18 | 20:48

עגבניות ממולאות בגריסים ובשר (צילום: תמר אמור)
עגבניות ממולאות בגריסים ובשר (צילום: תמר אמור)

עגבניות ממולאות בגריסים ובשר

 

מרכיבים

9 מנות

 

  • 9 עגבניות בינוניות, זהות בגודלן

 

למילוי

  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • אפשרות: 2 כפות צלפים קצוצים דק
  • 1/2 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת ללא שמן
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית מלח

 

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס מים
  • חופן צנוברים
  • 1 כפית מלח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שתכיל את העגבניות הממולאות בדיוק (רצוי שתהיה זו התבנית שבה הן יוגשו).
  2. המילוי: שמים את גריסי הפנינה בסיר ומוסיפים 1/2 1 כוסות מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים 12 דקות, עד שהגריסים חצי מוכנים. מעבירים לקערה ומקררים לטמפרטורת החדר.
  3. מוסיפים לקערת הגריסים את שאר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב. מניחים בצד לספיגת טעמים.
  4. בינתיים קוטמים את חלקן העליון של העגבניות ושומרים בצד. מרוקנים את העגבניות מתוכנן בעזרת כפית, אך מקפידים להשאיר דפנות עבות. מוסיפים את תוכנן של העגבניות לקערת המילוי ומערבבים.
  5. ממלאים את העגבניות ומניחים בתבנית.
  6. מערבבים בקערה את שמן הזית, החומץ הבלסמי והמים ויוצקים על העגבניות. מפזרים את הצנוברים ומתבלים במלח ובפלפל.
  7. מכסים את התבנית וצולים בתנור 25-20 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים כ-10 דקות נוספות, עד שהעגבניות הממולאות משחימות.

 

  • איך מכינים מראש? אפשר להכין את המנה עד שלב 6 ולשמור במקרר, מכוסה. לפני ההגשה ממשיכים לפי ההוראות שבשלב 7.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

סלק ממולא בבשר טלה ברוטב רימונים

 

סלק ממולא בבשר טלה ברוטב רימונים (צילום: תמר אמור)
    סלק ממולא בבשר טלה ברוטב רימונים(צילום: תמר אמור)

     

    מרכיבים

    6 מנות

     

    • 6 סלקים גדולים וזהים בגודלם, רצוי עם גבעולים

     

    למילוי

    • 300 גרם בשר בקר טחון
    • 100 גרם בשר טלה טחון
    • 1 בצל, קצוץ
    • 3 שיני שום, קצוצות
    • 1 כוס כוסברה, קצוצה
    • 1/2 כוס צנוברים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל שחור גרוס

     

    לרוטב

    • 1/3 כוס רכז רימונים
    • 1/4 כוס תרכיז תמרהינדי
    • 4 כוסות מים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כפית פלפל לבן

     

     

    אופן ההכנה

    1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד לספיגת טעמים.
    2. בינתיים מבשלים את הסלקים (לא קולפים אותם) במים רותחים במשך 30 או יותר, עד לריכוך כמעט מלא.
    3. קולפים את הסלקים (משאירים את הגבעולים, אם יש). קוטמים את חלקם העליון ושומרים בצד. מרוקנים את הסלקים מתוכנם בעזרת כפית, אך מקפידים להשאיר דפנות בעובי של 1 ס"מ.
    4. ממלאים את הסלקים ומכסים בחלקים העליונים ששמרנו בצד.
    5. שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר רחב ומביאים לרתיחה. מוסיפים בזהירות את הסלקים, מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה, עד שהרוטב מסמיך.

     

    • איך מכינים מראש? אפשר להכין את המנה עד שלב 4 ולשמור את הסלקים הממולאים במקרר, מכוסים. לפני ההגשה ממשיכים לפי ההוראות שבשלב 5.

     

     

    שוק טלה ממולאת בפריקי ובתפוחים

     

    שוק טלה ממולאת בפריקי ובתפוחים (צילום: תמר אמור)
      שוק טלה ממולאת בפריקי ובתפוחים(צילום: תמר אמור)

       

      מרכיבים

      10 מנות

       

      • שוק טלה במשקל 4-3 ק"ג (בקשו מהקצב להוציא את העצם ולהכין אותה למילוי)

      • 2 תפוחים, חתוכים לשמיניות
      • 1 כרשה (החלק הלבן בלבד), חתוכה לכמה מקטעים

       

      למילוי

      • 1 כוס פריקי
      • 1 תפוח, מגורר
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 1 כרשה (החלק הלבן בלבד), פרוסה דק
      • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
      • 1 צרור כוסברה, קצוצה
      • 1 כף פלפל שחור גרוס
      • 1 כף מלח

       

      למרינדה

      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1/2 כוס עלי טימין
      • 1/2 כוס עלי רוזמרין
      • 1 כוס מים
      • 1 כפית מלח
      • 1 כפית פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
      2. מערבבים את כל מרכיבי המילוי. מניחים את המילוי על שוק הטלה, מגלגלים לרולדה וקושרים בחוט. מניחים בסיר ומפזרים מסביב את פרוסות התפוחים והכרשה.
      3. מערבבים את כל מרכיבי המרינדה בקערה קטנה ומורחים בה בנדיבות את שוק הטלה הממולאת, התפוחים והכרשה.
      4. צולים בתנור כ-30 דקות. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות וצולים כשעה וחצי נוספות, עד שהבשר רך.

       

      • איך מכינים מראש? ממלאים את שוק הטלה ומורחים במרינדה עד יום לפני ההגשה ושומרים במקרר, מכוסה. לפני ההגשה מוסיפים את הירקות וצולים לפי ההוראות שבסעיף 4.

       

      _______________________________________________________

       

      ויש גם 5 מתכונים מעולים לעוף ממולא! לחצו על התמונה

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      כשר בשרי
      דרגת קושי בינונית
      דירוג הגולשים (6 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג