
ממרח פאבה יווני (צילום: טל סורסקי)
מרכיבים
6 מנות
- 500 גרם אפונה צהובה יבשה
- 1 בצל סגול בינוני, חצוי וקלוף
- 5 שיני שום, קלופות
- 1 כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- להגשה: בצל סגול קצוץ, שמן זית
אופן ההכנה
- שמים את האפונה במסננת ושוטפים במים עד שהם הופכים לצלולים.
- מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את האפונה, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הבצל, השום והמלח. מבשלים 20-15, תוך הסרת הקצף שנוצר על פני הנוזל, עד שהאפונה רכה. מסננים היטב, ושומרים מעט מנוזלי הבישול בצד.
- מעבירים את האפונה, הבצל והשום למעבד המזון, מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים למחית (אם המחית יבשה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול, אבל יש להביא בחשבון שהממרח יסמיך לאחר שיתקרר). טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
- מעבירים את ממרח הפאבה החמים לצלחת, מפזרים עליו בצל סגול קצוץ ומזלפים מעט שמן זית. מגישים.
- עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"