פאבה שלי הוא הכי בעולם: מתכון פשוט ונהדר לממרח האפונה היווני

גם אתם חזרתם מיוון מאוהבים במקבילה המקומית לחומוס, שעשויה מאפונה צהובה? טל סורסקי מסביר לכם איך להכין את הממרח בשיא הקלות

טל סורסקי

|

27.08.18 09:59

לשימוש בכתבה בלבד אוכל ממרח פאבה
לשימוש בכתבה בלבד אוכל ממרח פאבה (ממרח פאבה יווני)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 500 גרם אפונה צהובה יבשה
  • 1 בצל סגול בינוני, חצוי וקלוף
  • 5 שיני שום, קלופות
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • להגשה: בצל סגול קצוץ, שמן זית

 

אופן ההכנה

  1. שמים את האפונה במסננת ושוטפים במים עד שהם הופכים לצלולים.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים את האפונה, מביאים שוב לרתיחה ומוסיפים את הבצל, השום והמלח. מבשלים 20-15, תוך הסרת הקצף שנוצר על פני הנוזל, עד שהאפונה רכה. מסננים היטב, ושומרים מעט מנוזלי הבישול בצד.
  3. מעבירים את האפונה, הבצל והשום למעבד המזון, מוסיפים 2 כפות שמן זית וטוחנים למחית (אם המחית יבשה מדי מוסיפים מעט ממי הבישול, אבל יש להביא בחשבון שהממרח יסמיך לאחר שיתקרר). טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
  4. מעבירים את ממרח הפאבה החמים לצלחת, מפזרים עליו בצל סגול קצוץ ומזלפים מעט שמן זית. מגישים.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של טל סורסקי - בבלוג "מה יש לאכול"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד