משחקים של אור וצל: הזכוכית שתכריע כמה אור אתם צריכים

בשנים האחרונות הפכה הזכוכית ליותר מחומר גלם לחלונות ואפשר למצוא אותה כמסייעת לייצור חשמל וקובעת כמה אור ייכנס לחדר השינה שלכם, אז מה צופן העתיד?

בשיתוף פניציה

|

29.08.18 | 10:57

משנה את כללי העיצוב: עידן הזכוכית
צילום: ירון שרון, תמונות: shutterstock

 

הזכוכית הופכת לאלמנט שהולך ומתחדש מיום ליום, מרגע לרגע והיא נוכחת בחיינו ביותר ויותר אופנים. מספיק שתסתכלו סביב ותראו איך היא מלוה אותנו במהלך כל היום - מרגע הזריחה, דרך השקיעה וחוזר חלילה, כשמכל חלון אנחנו רואים את הטבע משתנה ומתחברים אל העולם.

 

"לזכוכית יש תכונות רבות ולפיכך היא מספקת לנו גם ופתרונות רבים, הן בבנייה והן בעיצוב פנים, וכמובן גם במיגון", אומרת רינה שקור, סמנכ"לית שיווק ופיתוח עסקי בחברת פניציה.

 

אם בעבר היה דגש על עיצוב פנים של חדרים, היום גם המעטפת חשובה - בין אם מדובר בחלל בתוך הבית או במשרד - משום שקיימות גם יותר אפשרויות שאף יכולות לשלב אלמנטים שונים.

שקוף באמצע מרחב העבודה, אבל בלי רעש (צילום: Shutterstock)
    שקוף באמצע מרחב העבודה, אבל בלי רעש(צילום: Shutterstock)
      

    "כשאנחנו מעצבים חדר בתוך הבית או בתוך המשרד ויש לפנינו חלל פתוח לחלוטין שרוצים לשלב בו, למשל, חדר ישיבות, אפשר לייצר אותו בתוך מעטפת שקופה בעזרת זכוכיות שמורידות את הרעש וכך ניתן לייצר זרימה של העיצוב בחלל הקיים, ובו בזמן לייצר מקום מפגש שמאפשר ניהול של הרעש לישיבות אפקטיביות", מסבירה שקור.

     

    מוסיפה צבע לחיים

    אנחנו רגילים לזכוכית שקופה, אבל בשנים האחרונות יש כניסה של יותר ויותר צבע לתחום ואלו משתלבים בחזון העיצובי של אדריכלים רבים, מה גם שזכוכית בצבעים יכולה לשנות את החשיפה לשמש, ואף יכולה להפוך לכהה יותר בשעות מסוימות בבנייני משרדים או לחילופין, לתת תחליף לתאורה המשרדית ולחסוך בכסף ובחשמל, מה שמועיל לסביבה.

     

    "זכוכית היום גם מהווה פתרון בטיחותי", מציינת שקור. "לא תמיד צריך לשים סורגים בבנייה של בית יפה אלא ניתן להשתמש בזכוכית ממוגנת, לפי הצורך האדריכלי והצורך של מי שרוצה לחיות מאחורי הזכוכית."

      

    למעשה, בתחילת התהליך הזכוכית מהווה חומר גלם ובזמן הייצור היא מקבלת את התכונות הייחודיות לה, כשהיא עוברת עיבודים שונים - "זה יכול להיות ציפוי שהופך אותה לתרמית ויעילה מבחינת אנרגיה וסביבה ירוקה, שזה מה שאנחנו רואים היום בכל המגדלים הגבוהים, היא יכולה להיות גם אקוסטית, ולמעשה היא נותנת אינסוף פתרונות אדריכליים", אומרת שקור.

    זכוכית מייצרת חשמל (צילום: Shutterstock)
      זכוכית מייצרת חשמל(צילום: Shutterstock)
       

      ומה צופן לנו העתיד?

       

      העתיד כבר כאן, למשל, בחלונות המייצרים חשמל לבניין כולו, בנייה ירוקה עם זכוכית מצופה ותרמית, ועוד - כל החידושים הללו מסייעים לאדריכלים לקבל החלטות, כמו, למשל, כמה אנרגיה רוצים שתכנס ואיזה צבע יהיה לזכוכית באותו רגע נתון, ציפויים שמאפשרים מעבר אור וחום לפי צרכי העובדים ומקום העבודה", מסבירה שקור. 

       

      "החידושים הם אינסופיים והם גם משתלבים בעולמות שונים, אם החידוש הכי נפוץ כיום באירופה הוא חלונות שמתכהים מעצמם עם כמות החום שמגיעה באופן טבעי מהשמש, ובכך תורמים לאיכות החיים של מי שיושב מאחורי אותו חלון, הרי שבסופו של דבר זה יגיע גם לבתים פרטיים ויעזור לחסוך בחשמל. אגב, היום כבר יש הרבה בתים שבנויים מזכוכית. המשחק הוא להשתמש בכמה שפחות וילונות כדי להסתיר את מה שיש בחוץ או להיחשף אליו בצורה שהיא מותאמת אינדיבידואלית, והיום הזכוכית יודעת לעשות את זה לבד."

       

      הזכוכית תחליט כמה אור ייכנס (צילום: Shutterstock)
        הזכוכית תחליט כמה אור ייכנס(צילום: Shutterstock)
         

        בשיתוף פניציה

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד