שלושה בסיר אחד: תבשיל עם שילוב מנצח של כרובית, קינואה וחצילים

מה קורה כשכרובית, קינואה וחצילים משתפים פעולה בתבשיל אחד? ניחשתם נכון: מקבלים מנה נהדרת שכולם (כולל טבעונים) יבקשו ממנה תוספת!

דפנה אוסטר מיכאל

|

25.08.18 | 22:08

תבשיל קינואה עם כרובית וחצילים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
תבשיל קינואה עם כרובית וחצילים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

מרכיבים

כ-5 מנות

 

  • 1 כוס קינואה אדומה או רגילה
  • 1/2 כרובית מופרדת לפרחים קטנים
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1/2 חציל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1 עגבנייה גדולה בשלה, מרוסקת
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • אפשרות: מעט פלפל חריף, קצוץ

 

אופן ההכנה

  1. מרתיחים בסיר מים (כמו בבישול פסטה) ומבשלים את הקינואה כ-15 דקות. מסננים.
  2. מבשלים את הכרובית במים רותחים במשך 3-2 דקות. מסננים.
  3. מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים גם את פרחי הכרובית ומטגנים 4-3 דקות נוספות.
  4. מוסיפים למחבת את העגבנייה, הבזיליקום והקינואה ומתבלים במלח ובפלפל (וגם בפלפל חריף, אם רוצים). מוסיפים 3-2 כפות מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג