תבשיל קינואה עם כרובית וחצילים (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
מרכיבים
כ-5 מנות
- 1 כוס קינואה אדומה או רגילה
- 1/2 כרובית מופרדת לפרחים קטנים
- שמן לטיגון
- 1 בצל, קצוץ
- 1/2 חציל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 1 עגבנייה גדולה בשלה, מרוסקת
- חופן עלי בזיליקום קצוצים
- מלח, פלפל שחור גרוס
- אפשרות: מעט פלפל חריף, קצוץ
אופן ההכנה
- מרתיחים בסיר מים (כמו בבישול פסטה) ומבשלים את הקינואה כ-15 דקות. מסננים.
- מבשלים את הכרובית במים רותחים במשך 3-2 דקות. מסננים.
- מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים 4-3 דקות. מוסיפים גם את פרחי הכרובית ומטגנים 4-3 דקות נוספות.
- מוסיפים למחבת את העגבנייה, הבזיליקום והקינואה ומתבלים במלח ובפלפל (וגם בפלפל חריף, אם רוצים). מוסיפים 3-2 כפות מים ומביאים לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"