עוגת לימון איטלקית קלה להכנה (צילום: ניצה ארגוב)
מרכיבים
תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ
- 150 גרם חמאה מומסת
- 1 כוס פחות 1 כף (180 גרם) סוכר
- 4 ביצים
- 1/3 כוס ועוד 1 כף (100 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
- 1 מכל (200 גרם) קרם פרש או שמנת חמוצה 27% שומן
- קליפה מגוררת מ-2-1 לימונים
- 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח תופח
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
- מקציפים את הסוכר והביצים במשך 10 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה. עוצרים.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח, ומעבדים במהירות בינונית עד להטמעה. עוצרים שוב, מוסיפים את הקמח ומעבדים במהירות בינונית-נמוכה רק עד שהוא נטמע בבלילה. עוצרים.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40-35 דקות.
- עוד מתכונים של ניצה ארגוב - בעמוד הפייסבוק שלה