עוגת לימון איטלקית קלה להכנה

אם אתם אוהבים לימון – העוגה הבחושה הזאת היא בשבילכם: יש בה גם מיץ וגם קליפה, מה שהופך אותה ללימונית ועסיסית במיוחד

ניצה ארגוב

|

23.08.18 | 20:38

עוגת לימון איטלקית קלה להכנה (צילום: ניצה ארגוב)
עוגת לימון איטלקית קלה להכנה (צילום: ניצה ארגוב)

מרכיבים

תבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

 

  • 150 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס פחות 1 כף (180 גרם) סוכר
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס ועוד 1 כף (100 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 מכל (200 גרם) קרם פרש או שמנת חמוצה 27% שומן
  • קליפה מגוררת מ-2-1 לימונים
  • 2 כוסות ועוד 2 כפות (300 גרם) קמח תופח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מקציפים את הסוכר והביצים במשך 10 דקות, עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה. עוצרים.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקמח, ומעבדים במהירות בינונית עד להטמעה. עוצרים שוב, מוסיפים את הקמח ומעבדים במהירות בינונית-נמוכה רק עד שהוא נטמע בבלילה. עוצרים.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40-35 דקות.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג