זית חם: שני תבשילים עם זיתים שיגוונו לכם את הארוחות בקיץ

הזיתים רעננים ודלים בפחמימות, כך שהם מתאימים במיוחד לימים חמים: אסנת לסטר משלבת אותם עם בשר או עשבי תיבול ויוצרת תבשילים קיציים

אסנת לסטרפורסם: 22.08.18 21:07
זיתים מבושלים עם בשר בקר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
זיתים מבושלים עם בשר בקר (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

זיתים מבושלים עם בשר בקר

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 ק"ג בשר בקר, חתוך לקוביות (אני משתמשת בנתח צוואר)
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 עד 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כף כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית פלפל לבן טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 5 עגבניות מרוסקות, או קופסת שימורי עגבניות מרוסקות במשקל 400 גרם
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 1 כף אורגנו יבש טחון
  • זיתים ירוקים מגולענים מקופסת שימורים אחת (275 גרם לאחר הסינון)
  • 1/2 1 עד 2 כוסות מים

 

אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר רגיל או בסיר לחץ ומטגנים את נתחי הבשר מכל הצדדים עד שהם משחימים.
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהבשר רך – כשעתיים בסיר רגיל או כשעה בסיר לחץ.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

זיתים מבושלים עם כוסברה ופטרוזיליה

תוספת נהדרת לדגים, לאורז או לבורגול. מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

 

זיתים מבושלים עם כוסברה ופטרוזיליה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    זיתים מבושלים עם כוסברה ופטרוזיליה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    4-3 מנות

     

    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
    • 3 פלפלים יבשים מתוקים גדולים, ללא הגרעינים
    • 1 כפית כורכום
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 3 שיני שום, קצוצות
    • 1 כף מלאה רסק עגבניות
    • 1/2 1 כוסות מים
    • זיתים ירוקים מגולענים מקופסת שימורים אחת (275 גרם לאחר הסינון)

     

    אופן ההכנה
    1. שמים בסיר את הכוסברה, הפטרוזיליה והפלפלים היבשים ומערבבים. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הזיתים, ומערבבים. מביאים לרתיחה.
    2. מוסיפים את הזיתים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 40-30 דקות.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)