עוגיות ריבה ואגוזים ללא סוכר וללא ממתיקים מלאכותיים

קלאסיקה בגרסה נהדרת ובמתיקות מעודנת: עוגיות מגולגלות במילוי של ריבה ללא סוכר, קוקוס ואגוזי מלך

שטרודל ריבה ואגוזים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
שטרודל ריבה ואגוזים (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(3 רולדות)

 

לבצק

  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט, 3% שומן ומעלה
  • 1 ביצה

 

למלית

  • 500 גרם ריבה ללא סוכר
  • 1/2 כוס פתיתי קוקוס
  • 1/2 כוס שומשום
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לפיזור
  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הקמח, אבקת האפייה והחמאה ומערבלים עד שמתקבלים פירורי בצק גסים. מוסיפים את היוגורט והביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק דביק ואחיד.

2. מקמחים בנדיבות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ויוצרים ממנו גליל. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, יוצרים מכל חלק כדור פחוס. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

3. המלית: מערבבים בקערה את כל מרכיביה, עד שמתקבל מרקם אחיד.

4. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. מקמחים שוב את משטח העבודה ומרדדים עליו את אחד מכדורי הבצק לעלה בעובי כ־4 מ"מ. מורחים עליו שכבה נדיבה מהריבה ומפזרים מהאגוזים. מגלגלים לרולדה הדוקה וארוכה. מניחים בתבנית. מכינים כך רולדות גם משני חלקי הבצק הנותרים.

6. מוודאים שיש רווח בין הרולדות בתבנית. בעזרת סכין חדה, חורצים בהן חריצי פרוסות במרווח של כ־2 ס"מ זה מזה.

7. אופים כ־45 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מצננים מעט ופורסים לפרוסות. מגישים.

 

 

דרגת קושי: בינוני

זמן הכנה: כ־30 דקות עבודה (ללא קירור ואפייה)

איך שומרים: עד שבוע בקופסה סגורה או עד חודש במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי בינונית
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג