תשכחו מהנקניק העתיק: מתכון חדש ומפנק יותר לנקניק השוקולד האהוב

גם בקינוחים מנצחים כמו נקניק שוקולד תמיד יש מקום לשיפור: טליה הדר העניקה לו טעם עשיר של טראפלס – אבל עדיין השאירה אותו פרווה (ואפילו טבעוני!)

טליה הדר

|

19.08.18 | 22:01

נקניק שוקולד פרווה משודרג (צילום: טליה הדר)
נקניק שוקולד פרווה משודרג (צילום: טליה הדר)
 

מנה שמשלבת טעם עשיר של טראפלס עם צורת הגשה נוסטלגית של נקניק שוקולד – והיא אפילו פרווה (וטבעונית). תצטרכו להתאפק כדי לא אותה בשיטת ה"רק ליישר" עוד לפני שהגעתם לשלב ההגשה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-30 יחידות

 

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס עם 17% שומן לפחות
  • 250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1/4 כפית אבקת קפה נמס
  • 1/2-1/4 כפית מלח
  • 1 כפית גדושה קליפת תפוז מגוררת
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1/2 כוס (50 גרם) שקדים, קצוצים גס
  • 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס
  • אפשרות: 4-3 ביסקוויטים בטעם שוקולד, מרוסקים לפירורים
  • להגשה: אבקת קקאו

 

אופן ההכנה

  1. שמים את קרם הקוקוס בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את קוביות השוקולד וממתינים כדקה.
  2. מוסיפים את הקפה, המלח, קליפת התפוז והמיץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם אחיד.
  3. מוסיפים את השקדים והאגוזים (וגם את פירורי הביסקוויטים, אם רוצים) ומערבבים. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות, להתייצבות חלקית.
  4. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו מחצית מהתערובת. מרימים את שולי הנייר ונעזרים בהם כדי ליצור מהתערובת נקניק שוקולד בקוטר כ-4 ס"מ. עוטפים את הנקניק בנייר האפייה וסוגרים את הקצוות כמו סוכרייה. יוצרים באותו אופן נקניק נוסף מיתרת התערובת. עוטפים בניילון ומאחסנים במקפיא שעתיים (ועד חודש).
  5. ההגשה: בוזקים על נקניקי השוקולד אבקת קקאו מכל הכיוונים. טובלים סכין חדה במים פושרים ופורסים אותם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מגישים.

 

  • עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"

_______________________________________________________

 

ויש מתכון דקיק נוסף: קרקרים ממכרים של גבינה ובייגלה שמכינים ברגע! לחצו על התמונה

 

  (צילום: טליה הדר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד