נקניק שוקולד פרווה משודרג (צילום: טליה הדר)
מנה שמשלבת טעם עשיר של טראפלס עם צורת הגשה נוסטלגית של נקניק שוקולד – והיא אפילו פרווה (וטבעונית). תצטרכו להתאפק כדי לא אותה בשיטת ה"רק ליישר" עוד לפני שהגעתם לשלב ההגשה.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
כ-30 יחידות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס עם 17% שומן לפחות
- 250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1/4 כפית אבקת קפה נמס
- 1/2-1/4 כפית מלח
- 1 כפית גדושה קליפת תפוז מגוררת
- 1 כף מיץ תפוזים
- 1/2 כוס (50 גרם) שקדים, קצוצים גס
- 1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך או פקאן, קצוצים גס
- אפשרות: 4-3 ביסקוויטים בטעם שוקולד, מרוסקים לפירורים
- להגשה: אבקת קקאו
אופן ההכנה
- שמים את קרם הקוקוס בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים, מוסיפים את קוביות השוקולד וממתינים כדקה.
- מוסיפים את הקפה, המלח, קליפת התפוז והמיץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם אחיד.
- מוסיפים את השקדים והאגוזים (וגם את פירורי הביסקוויטים, אם רוצים) ומערבבים. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר 30 דקות, להתייצבות חלקית.
- פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו מחצית מהתערובת. מרימים את שולי הנייר ונעזרים בהם כדי ליצור מהתערובת נקניק שוקולד בקוטר כ-4 ס"מ. עוטפים את הנקניק בנייר האפייה וסוגרים את הקצוות כמו סוכרייה. יוצרים באותו אופן נקניק נוסף מיתרת התערובת. עוטפים בניילון ומאחסנים במקפיא שעתיים (ועד חודש).
- ההגשה: בוזקים על נקניקי השוקולד אבקת קקאו מכל הכיוונים. טובלים סכין חדה במים פושרים ופורסים אותם לפרוסות בעובי כ-1 ס"מ. מגישים.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"
ויש מתכון דקיק נוסף: קרקרים ממכרים של גבינה ובייגלה שמכינים ברגע! לחצו על התמונה