
עוף ותפוחי אדמה צהובים (צילום: תמר אמור)
עוף ותפוחי אדמה צהובים
להעשרת ולגיוון המנה, אפשר להוסיף לסיר ירקות שונים חתוכים גס, כמו קישואים או פלפלים אדומים.
מרכיבים
4 מנות
- 4 כפות שמן קנולה
- 1 בצל, קלוף וקצוץ (אפשר לוותר אם הילדים שלכם לא אוהבים בצל)
- 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 4 ס"מ
- 8 שוקי עוף, נקיות
- 4 כוסות מים רותחים
- 1 כף כורכום
- 2 כפות רסק עגבניות או 4 כפות מיץ עגבניות
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את השמן בסיר עמוק. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה (אם לא משתמשים בבצל, ממשיכים לסעיף הבא).
- מוסיפים את תפוחי האדמה, כרעי העוף והמים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הכורכום, רסק העגבניות, המלח והפלפל ומערבבים. מעבירים ללהבה בינונית, מכסים חלקית ומבשלים 40-30 דקות.
מקרוני ברוטב אדום

מקרוני ברוטב אדום(צילום: תמר אמור)
מרכיבים
6 מנות
- 1 חבילה (500 גרם) ספגטי מס' 8
- 1 קופסה (250 גרם) רסק עגבניות
- 4 כפות שמן
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 2 כפיות מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מבשלים את הפסטה דקה פחות מהזמן המומלץ על ידי היצרן. מסננים.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הרסק ומבשלים תוך ערבוב במשך כ-2 דקות.
- מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית. מוסיפים את הפפריקה, המלח ופלפל ומבשלים 5 דקות נוספות.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים כ-5 דקות, לספיגת טעמים.
- מגישים כתוספת למנה עיקרית או כארוחה בפני עצמה, בליווי גבינה מגוררת וירקות חתוכים.
מיני-כנפיים ברוטב אסייתי
אפשר לערבב את הכנפיים עם הרוטב לילה לפני ההכנה, ולשמור אותן במקרר. כך הן יספגו טוב יותר את הטעמים.

מיני-כנפיים ברוטב אסייתי(צילום: תמר אמור)
מרכיבים
6 מנות
- 1 ק"ג כנפי עוף טריות ונקיות (בקשו מהקצב לחצות אותן)
- 2 שיני שום, כתושות
- 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2 כפיות פפריקה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- 1/2 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. מסדרים בשכבה אחת בתבנית.
- צולים בתנור 20 דקות, מוציאים והופכים את הכנפיים. מחזירים לתנור וצולים 20 דקות נוספות.
- שפית תמר אמור היא הבעלים של קייטרינג מוטיבו
, בית לאירועים לוקה
וליב - בית שמחות