תפוד על שיפוד: צ'יפס על מקל שילהיב גם ילדים וגם מבוגרים
האורחים יבקשו את המתכון, הילדים פשוט יבקשו עוד: לאסנת לסטר יש 2 מתכונים שוברי שגרה - שיפודי צ'יפס ותפו"א בתנור עם ציפוי פריך במיוחד

זה קורה הרבה פעמים: תפוחי האדמה מתחילים לגדל "עיניים" ואנחנו זורקים אותם. אבל מתברר שזה לא חייב להיות גורלם – שרה ורוני אלחלל מתל אביב גילו לי איך אפשר להפוך תפוד בעייתי לשק של תפוחי אדמה טריים.
הנה ההוראות של שרה, שכל מי שיעקוב אחריהן יוכל להפוך לחקלאי מצליח:
- מניחים דלי (אפילו דלי שטיפה רגיל) במרפסת או ליד חלון עם הרבה אור.
- קונים שק של אדמה לעציצים ומרפדים את הדלי בשכבת אדמה בעומק 2 ס"מ. מניחים את תפוח האדמה כשה"עיניים" מונחות על האדמה ומוסיפים אדמה רק עד לכיסוי.
- בכל יום משקים מעט את האדמה (מכיוון שאין בדלי חורים לניקוז, צריך להישמר מהצפה). לאחר כמה ימים מבצבצים עלים על פני האדמה. מכסים אותם בשכבה דקה של אדמה וממשיכים להשקות.
- לאחר יום-יומיים שוב מבצבצים עלים, ושוב מכסים אותם באדמה ומשקים. ממשיכים לכסות את העלים ולהשקות עד שהדלי מלא באדמה. בשלב זה ממשיכים עם ההשקיה, ומניחים לעלים לצמוח. לאט-לאט הם מתייבשים, מצהיבים וקמלים, ואז מפסיקים להשקות ומחכים יום-יומיים להתייבשות האדמה. התהליך כולו לוקח כשלושה חודשים.
- שופכים את תכולת הדלי ומגלים את הקסם שהתרחש בתוכו: תפוח אדמה אחד הניב עשרות תפוחי אדמה טריים.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
צ'יפס על שיפוד
מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

צ'יפס על שיפוד(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 2 תפוחי אדמה בינוניים
- מלח
- שיפודי עץ
- שמן לטיגון עמוק
- להגשה: קטשופ, מיונז, חרדל
אופן ההכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ-4 מ"מ.
- משרים את תפוחי האדמה במשך 30-10 דקות במי קרח עם מלח (ביחס של 1 כף מלח על כל 4 כוסות מים) – ההשריה תשטוף מתפוחי האדמה את העמילן, כך שהם יהיו פריכים יותר בטיגון.
- מסננים את הפרוסות ומייבשים היטב. משפדים על שיפודי עץ, תוך שמירה על רווחים קטנים בין הפרוסות.
- מטגנים את הצ'יפס בשמן עמוק עד להזהבה - אם יש צורך, הופכים את השיפוד בזמן הטיגון.
- מגישים מיד עם רטבים.
תפוחי אדמה על הבטן בציפוי פריך
מתכון של עתליה רודני מנתניה.

תפוחי אדמה על הבטן בציפוי פריך(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 עד 1/2 כוס אבקת מרק בצל
- 3 תפוחי אדמה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן הזית. מפזרים את אבקת המרק על השמן באופן אחיד.
- חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומניחים אותם בתבנית כשצדם החתוך פונה כלפי מטה.
- אופים 20 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
_________________________________________________________________________
רוצים עוד? יש גם תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומאק. לחצו על התמונה