תפוד על שיפוד: צ'יפס על מקל שילהיב גם ילדים וגם מבוגרים

האורחים יבקשו את המתכון, הילדים פשוט יבקשו עוד: לאסנת לסטר יש 2 מתכונים שוברי שגרה - שיפודי צ'יפס ותפו"א בתנור עם ציפוי פריך במיוחד

אסנת לסטרפורסם: 16.08.18 11:29
  (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
זה קורה הרבה פעמים: תפוחי האדמה מתחילים לגדל "עיניים" ואנחנו זורקים אותם. אבל מתברר שזה לא חייב להיות גורלם – שרה ורוני אלחלל מתל אביב גילו לי איך אפשר להפוך תפוד בעייתי לשק של תפוחי אדמה טריים.

 

הנה ההוראות של שרה, שכל מי שיעקוב אחריהן יוכל להפוך לחקלאי מצליח:

 

  • מניחים דלי (אפילו דלי שטיפה רגיל) במרפסת או ליד חלון עם הרבה אור.
  • קונים שק של אדמה לעציצים ומרפדים את הדלי בשכבת אדמה בעומק 2 ס"מ. מניחים את תפוח האדמה כשה"עיניים" מונחות על האדמה ומוסיפים אדמה רק עד לכיסוי.
  • בכל יום משקים מעט את האדמה (מכיוון שאין בדלי חורים לניקוז, צריך להישמר מהצפה). לאחר כמה ימים מבצבצים עלים על פני האדמה. מכסים אותם בשכבה דקה של אדמה וממשיכים להשקות.
  • לאחר יום-יומיים שוב מבצבצים עלים, ושוב מכסים אותם באדמה ומשקים. ממשיכים לכסות את העלים ולהשקות עד שהדלי מלא באדמה. בשלב זה ממשיכים עם ההשקיה, ומניחים לעלים לצמוח. לאט-לאט הם מתייבשים, מצהיבים וקמלים, ואז מפסיקים להשקות ומחכים יום-יומיים להתייבשות האדמה. התהליך כולו לוקח כשלושה חודשים.
  • שופכים את תכולת הדלי ומגלים את הקסם שהתרחש בתוכו: תפוח אדמה אחד הניב עשרות תפוחי אדמה טריים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

צ'יפס על שיפוד

מתכון של רחל בן שיטרית מבית שאן.

 

צ'יפס על שיפוד (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    צ'יפס על שיפוד(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    • 2 תפוחי אדמה בינוניים
    • מלח
    • שיפודי עץ
    • שמן לטיגון עמוק
    • להגשה: קטשופ, מיונז, חרדל

     

    אופן ההכנה

    1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ-4 מ"מ.
    2. משרים את תפוחי האדמה במשך 30-10 דקות במי קרח עם מלח (ביחס של 1 כף מלח על כל 4 כוסות מים) – ההשריה תשטוף מתפוחי האדמה את העמילן, כך שהם יהיו פריכים יותר בטיגון.
    3. מסננים את הפרוסות ומייבשים היטב. משפדים על שיפודי עץ, תוך שמירה על רווחים קטנים בין הפרוסות.
    4. מטגנים את הצ'יפס בשמן עמוק עד להזהבה - אם יש צורך, הופכים את השיפוד בזמן הטיגון.
    5. מגישים מיד עם רטבים.

     

     

    תפוחי אדמה על הבטן בציפוי פריך

    מתכון של עתליה רודני מנתניה.

     

    תפוחי אדמה על הבטן בציפוי פריך (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      תפוחי אדמה על הבטן בציפוי פריך(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      • 1/4 כוס שמן זית
      • 1/4 עד 1/2 כוס אבקת מרק בצל
      • 3 תפוחי אדמה

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.
      2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן הזית. מפזרים את אבקת המרק על השמן באופן אחיד.
      3. חוצים את תפוחי האדמה לאורכם ומניחים אותם בתבנית כשצדם החתוך פונה כלפי מטה.
      4. אופים 20 דקות, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות ואופים כ-40 דקות נוספות.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

      _________________________________________________________________________

       

      רוצים עוד? יש גם תפוחי אדמה קריספיים בתנור עם זעתר וסומאק. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. אנחנו גרים בנתניה, בבית המשקיף על הים. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)