תכירו – מחמוסה: חביתה עיראקית מסורתית עם עגבניות, מנגולד ושום

יש לה קצת שם של חיית מחמד, ובאמת אין לנו ספק שתתיידדו איתה: אתם מוזמנים להכין את הגרסה העיראקית לשקשוקה, שכיף לאכול עם לחם, אורז או פירה

דינה משה

|

13.08.18 | 21:32

מחמוסה: חביתה עיראקית עם עגבניות, מנגולד ושום (צילום: דינה משה)
מחמוסה: חביתה עיראקית עם עגבניות, מנגולד ושום (צילום: דינה משה)
 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 6-5 כפות שמן
  • 2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים דק
  • 4 ביצים, טרופות
  • 5 עגבניות גדולות, קצוצות
  • 1 חבילה מנגולד, החלק הירוק קצוץ גס והלבן דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס

 

אופן ההכנה

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הביצים ומטגנים 3-2 דקות, תוך ערבוב.

מוסיפים את העגבניות, המנגולד, השום והתבלינים ומערבבים. מעבירים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים 25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

מגישים חם או קר, בליווי לחם, אורז או פירה.

 

_______________________________________________________

 

ויש גם טיפים להכנת חביתה אוורירית במיוחד - כולל 3 מתכונים משודרגים. לחצו על התמונה

 

  (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד