בלי להדליק תנור בכלל: 5 עוגות קרות וקלות ללא אפייה

מטארט לימון קפוא ועוד עוגת מוס טחינה עם סילאן - חמש עוגות טעימות בטירוף, פשוטות להכנה והכי חשוב - מתאימות בול לימי הקיץ הלוהטים

טארט שוקולד בעיטור מנגו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
טארט שוקולד בעיטור מנגו (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

 

טארט שוקולד בעיטור מנגו

 

המרכיבים

(תבנית טארט מלבנית או עגולה בקוטר 24-22 ס"מ)

 

לבסיס

  • 150 גרם ביסקוויטים, מומלץ בטעם שוקולד, טחונים לפירורים
  • 100 גרם חמאה, מומסת

למלית

  • 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה

לעיטור

  • אבקת קקאו
  • 2 מנגו, בשלים
  • אפשרות: עלי נענע

 

ההכנה

1. הבסיס: מערבבים היטב בקערה את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.

2. המלית: שמים את השוקולד בקערה חסינת חום. מחממים בכלי אחר את השמנת עד סף רתיחה (במיקרוגל או על הכיריים), יוצקים על השוקולד ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק ומבריק.

3. יוצקים את קרם השוקולד על הבסיס ומאחסנים במקרר 5 שעות לפחות.

4. לפני ההגשה, בוזקים מעט קקאו על העוגה, חותכים את המנגו לקוביות קטנות ומעטרים סביב. אם רוצים, מוסיפים עלי נענע. מגישים.

 

איך שומרים? ללא הפירות, עד יומיים במקרר או עד שבועיים במקפיא. 

 

עוגת מוס גבינה קפוא

העוגה הכי מתפצפצת שטעמתם, בזכות פצפוצי האורז שבבסיס והפירות החמצמצים שעל הקרם. וכבונוס, היא גם ללא גלוטן!

 

עוגת מוס גבינה קפוא (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    עוגת מוס גבינה קפוא(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

    המרכיבים

    (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)

     

    לבסיס

    • 150 גרם שוקולד מריר
    • 1/2 3 כוסות פצפוצי אורז מלא

    למוס

    • 1 כוס פירות יער קפואים
    • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 1 מכל (250-225 גרם) גבינת שמנת עם 16% אחוזי שומן לפחות
    • 4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
    • לעיטור: פירות יער, פרחי לוונדר

     

    ההכנה

    1. הבסיס: שמים את השוקולד בקערה גדולה וממסים במיקרוגל בהדרגה (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות), עד שמתקבל קרם חלק. מוסיפים לקערה את פצפוצי האורז ומערבבים היטב, לציפוי מלא.

    2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ויוצקים לתוכה את פצפוצי השוקולד. משטחים ומהדקים היטב על תחתית התבנית. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.

    3. המוס: טוחנים את פירות היער למחית ומניחים בצד. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה והסוכר ומתחילים להקציף. כשנוצר קרם רך מוסיפים את גבינת השמנת ואת פודינג הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב. עוצרים, מוסיפים את מחית הפירות ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.

    4. יוצקים את המוס על פצפוצי האורז ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.

    5. מוציאים את העוגה מהמקפיא כ־10 דקות לפני ההגשה. מעטרים במעט פירות יער ומגישים.

     

    איך שומרים? עד שבועיים, במקפיא.

     

     

    טארט לימון קפוא

    העוגה הכי קיצית שיש, לימונית ומרעננת!

     

     

    טארט לימון קפוא (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      טארט לימון קפוא(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

      המרכיבים

      (תבנית טארט מתפרקת בקוטר 24-22 ס"מ)

       

      לבסיס

      • 150 גרם ביסקוויטים (מומלץ בטעם קרמל), טחונים לפירורים
      • 100 גרם חמאה, מומסת
      • 4 כפות פתיתי קוקוס

       

      למלית

      • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
      • 7 כפות (50 גרם) אבקת סוכר
      • 1 קופסה (400 מ"ל) חלב מרוכז וממותק
      • מיץ מ־1 לימון
      • 1 כף קליפת לימון מגוררת
      • 100 גרם נשיקות, גרוסות גס
      • אפשרות לעיטור: נשיקות, פרוסות לימון, עלי מליסה

       

      ההכנה

      1. הבסיס: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.

      2. המלית: מקציפים בקערת המערבל את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את החלב המרוכז, את מיץ וקליפת הלימון ומערבלים קצרות, לפיזור אחיד. עוצרים, מוסיפים את הנשיקות הגרוסות ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד.

      3. יוצקים את המלית על התחתית ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.

      4. מוציאים את העוגה כ־10 דקות לפני ההגשה. אם רוצים, מעטרים בעוד נשיקות, פלחי לימון ועלי מליסה ומגישים.

       

       

        

      טארט מוס נוגט

      עוגה יפהפייה לאוהבי המתוקים והטעם האגוזי. מומלץ מאוד להשתמש להכנתה במחית אגוזי לוז שאפשר למצוא בחנויות מתמחות במוצרי אפייה. אם אין ברירה, אפשר להכין אותה עם ממרח אגוזים, כמו נוטלה, אבל זה לא בדיוק אותו דבר.

       

      טארט מוס נוגט  (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
        טארט מוס נוגט (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

         

        המרכיבים

        (תבנית טארט בקוטר 24-22 ס"מ)

         

        לבסיס

        • 1 כוס (120 גרם) אגוזי לוז גרוסים דק
        • 1/2 2 כוסות קורנפלקס טחון דק
        • 100 גרם חמאה, מומסת
        • 1 כף מחית פרלינה־לוז (להשיג בחנויות מתמחות) או ממרח אגוזים (כמו נוטלה)
        • 2 כפות אבקת קקאו
        • למוס הנוגט
        • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
        • 200 גרם שוקולד חלב
        • 100 גרם מחית פרלינה־לוז

         

        לציפוי

        • 100 גרם שוקולד מריר
        • 4 כפות (60 מ"ל) שמנת מתוקה

         

        ההכנה

        1. הבסיס: שמים בקערה את כל מרכיבי הבסיס ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.

        2. המוס: יוצקים לקערה מתאימה את אחד ממכלי השמנת, מוסיפים את השוקולד וממסים בהדרגה במיקרוגל (עוצרים ומערבבים כל 30 שניות), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מוסיפים את הפרלינה ומערבבים היטב. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות.

        3. בתום הצינון מוציאים את הקרם, מעבירים אותו לקערת המערבל, מוסיפים את המכל הנוסף של השמנת המתוקה ומקציפים לקבלת קרם חלק. יוצקים את הקרם על הבסיס ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (עד לילה).

        4. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד והשמנת וממסים בהדרגה לקרם חלק ומבריק. יוצקים על העוגה. מגישים מיד או מאחסנים במקרר עד להגשה.

         

        איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, עד שבועיים במקפיא.

         

         

        עוגת מוס טחינה וסילאן

        העוגה שתמיד מקבלת קריאות וואו, טעימה בטירוף ופשוטה כל כך להכנה! מקפידים על טבעונות? יש גם גרסה בעבורכם.

         

         

        עוגת מוס טחינה וסילאן (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
          עוגת מוס טחינה וסילאן(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

           

           

          המרכיבים

          (תבנית בקוטר 26-24 ס"מ)

           

          לתחתית

          • 1/2 3 כוסות קורנפלקס
          • 5 כפות דבש נוזלי
          • 4 כפות טחינה גולמית

           

          למלית

          • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה, חלבית או צמחית
          • 1/2 כוס טחינה גולמית
          • 1/2 כוס דבש או סילאן
          • 1/2 כפית תמצית וניל
          • 100 גרם חלבה, מפוררת גס

           

          לעיטור

          • 2 כפות סילאן
          • 100 גרם שערות חלבה

           

          ההכנה

          1. הבסיס: גורסים דק את הקורנפלקס ומעבירים לקערה. מחממים קלות את הדבש (15 שניות במיקרוגל) ומוסיפים לקערה. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב.

          2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ויוצקים אליה את התערובת. מיישרים ומהדקים היטב לתחתית ויוצרים ממנה גם דפנות נמוכות.

          3. המלית: מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. עוצרים, יוצקים לתוכה את הטחינה, הדבש (או הסילאן) והווניל ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד שהקרם שוב אחיד.

          מוסיפים את החלבה ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד.

          4. יוצקים את המלית על הבסיס ומאחסנים במקרר או במקפיא 5 שעות לפחות.

          5. לפני ההגשה, מעטרים את העוגה בסילאן ומפזרים שערות חלבה. מגישים.

           

          איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, עד שבועיים במקפיא. 8

           

          גרסה טבעונית:

          את השמנת המתוקה (חלבית או צמחית) אפשר להמיר ב־2 קופסאות של קרם קוקוס. במקרה כזה, צריך להקפיא את הקרם כ־7 שעות לפני השימוש ולהשתמש בחלק המוצק בלבד, ללא החלק הנוזלי.

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: ראובן כהן)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: יניב אדרי, סגנון: ראובן כהן)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד