הכריך הזה לא יחזור הביתה: ממרחים ולחמים בריאים יותר לקחת לביה"ס

חסל סדר פרוסה עם שוקולד - הכינו לילדים סנדביצ'ים שיעשו להם טוב: פרנץ' טוסט טבעוני עם ממרח תמרים או לחם שיפון ביתי עם ממרח טחינה ובננה

הודליה כצמן

|

22.08.18 | 21:17

ממרח תמרים על פרנץ' טוסט מלחם כוסמין (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
ממרח תמרים על פרנץ' טוסט מלחם כוסמין (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
 

 ממרח‭ ‬תמרים‭ ‬‬על‭ ‬פרנץ‮' טוסט‭

 

מרכיבים

(2 כריכים)

 

לממרח

  • 5 תמרים מזן מג'הול
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • 1/2 בננה, מעוכה (לא חייבים)
  • 1/2 כפית קינמון (לא חייבים)

 

לפרנץ' טוסט (גרסה לא טבעונית)

  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס חלב שקדים
  • 1 כף סירופ מייפל/אגבה/סילאן
  • 4 פרוסות לחם מקמח כוסמין
  • 1 כף שמן קוקוס

 

לפרנץ' טוסט טבעוני

  • 1 בננה בשלה, מעוכה
  • 1/4 כוס חלב שקדים
  • 1 כף זרעי צ'יה
  • 1 כף סירופ מייפל/אגבה/סילאן
  • 4 פרוסות לחם מקמח כוסמין
  • 1 כף שמן קוקוס

 

תוספות אהובות: אגוזים טבעיים קצוצים, פירות יבשים קצוצים, פצפוצי שוקולד וכו'

 

אופן הכנה

  1.  ‬הממרח: משרים את התמרים במים רותחים למשך 10 דקות. מסננים, מגלענים, מקלפים את הקליפה ומעבירים לכוס או לקערה גבוהה.
  2. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים בבלנדר מוט, עד לקבלת משחה אחידה.
  3. פרנץ' טוסט רגיל: מערבבים בקערה את הביצה, החלב ואת הסירופ לבלילה אחידה. טובלים את פרוסות הלחם בבלילה ומניחים בצד.
  4. מחממים את שמן הקוקוס במחבת ומטגנים את פרוסות הלחם כ-2 דקות מכל צד.
  5. פרנץ' טוסט טבעוני: מערבבים את הבננה, החלב, זרעי הצ'יה והסירופ לתערובת אחידה. טובלים בה את פרוסות הלחם ומניחים בצד.
  6. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הלחם כדקה מכל צד, עד שהבלילה מזהיבה.
  7. מורחים מחצית מהממרח על פרוסת פרנץ' טוסט אחת, מפזרים מעט מהתוספות שרוצים ומכסים בפרוסת פרנץ' טוסט נוספת.

 

 

ממרח טחינה ובננה על לחם שיפון (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    ממרח טחינה ובננה על לחם שיפון(צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

     

     ממרח‭ ‬טחינה‭ ‬ובננה על‭ ‬‬לחם‭ ‬שיפון‭ ‬ביתי‭ ‬

     

    מרכיבים

     

    לממרח

    (לשני כריכים)

     

    • 2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
    • 1 בננה בשלה, מעוכה
    • 1 כף דבש/סירופ מייפל/אגבה
    • 1/2 כפית קינמון

    ‭ ‬

    ללחם שיפון

    (שתי כיכרות)

     

    • 2 כוסות חלב דל לקטוז
    • 2 כפות שמן זית או שמן זרעי ענבים
    • 2 כפות דבש או סירופ קוקוס
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כוס מים פושרים
    • 1/2 1 כפיות שמרים יבשים
    • 4 כוסות קמח שיפון מלא
    • 1/2 1 כוסות קמח חיטה מלאה
    • 1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים

     

    • 1 ביצה טרופה (להברשה)
    • תוספות שאוהבים: זרעי צ'יה, אגוזים קצוציםם, גרעינים וכו' 

     

    אופן הכנה

    1. הממרח: מערבבים יחד את כל המרכיבים ומניחים בצד עד השימוש.
    2. לחם השיפון: מביאים לרתיחה את החלב, השמן, הדבש והמלח. מכבים את האש ומניחים בצד עד לצינון. 
    3. מערבבים את המים עם השמרים ומניחים בצד למשך 5 דקות.
    4. יוצקים לקערת המיקסר את תערובת החלב ואת השמרים המומסים ומערבבים. 
    5. מוסיפים את קמח השיפון ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים במקום לח וחמים למשך שעה, עד שהבצק יכפיל את עצמו.
    6. מוסיפים לבצק את קמח החיטה ולשים אותו במיקסר למשך חמש דקות לפחות.
    7. מוסיפים את האגוזים ומערבבים בכף עץ עד לפיזורם בבצק.
    8. מחלקים את הבצק לשתי תבניות לחם, מכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים במקום לח וחמים למשך שעה נוספת.
    9. מחממים את התנור ל-230 מעלות.
    10. כשהכיכרות תפחו, מברישים אותן בעדינות עם ביצה ומפזרים מעט תוספות אהובות.
    11. אופים בתנור 15 דקות. לאחר מכן מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים כחצי שעה נוספת, עד שהלחם משחים.
    12. אם רוצים לוודא שהלחם אפוי לגמרי יש לנקוש על התחתית שלו, אם הוא משמיע צליל חלול - הוא מוכן.
    13. מוציאים את הלחם מהתנור ומניחים לו להצטנן לחלוטין לפני שפורסים.

     

    הודליה כצמן היא בעלת בלוג לאפייה בריאה Bake Care שם אפשר למצוא המון מתכונים שווים ואת החוברת החדשה שלה לכריכים בריאים:

     

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע לחוברת (צילום: הודליה כצמן Bake Care)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לחוברת (צילום: הודליה כצמן Bake Care)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד