הקפאה היא דרך מצוינת לשימור המזון - היא מאריכה את אורך חיי המדף שלו ומאפשרת לנו להכין מלאי של אוכל טרי מראש או לשלוח שאריות למקפיא. אם גם אתם דאגתם למלא את המקפיא לרגל המצב, הנה עשרה טיפים שיסדרו לכם Deep Freeze בטוח ויעיל יותר:
1. התחמשו בציוד הקפאה מתאים
העדיפו קופסאות פלסטיק איכותיות (זכוכית עלולה להתפוצץ או להיסדק במקפיא), והקפידו שיהיו אטומות לחלוטין כדי למנוע חדירת קרח או ריחות לא רצויים למזון. לאיטום מרבי כדאי לעטוף גם את הקופסאות עצמן בניילון נצמד.
2. התאימו את הקופסה לכמות המזון
השתדלו להשאיר כמה שפחות מקום לאוויר. הוא יפגע באיכות המזון ויקצר את תוחלת חייו. אפשר גם להקפיא בשקיות ניילון עבות שאפשר להוציא מהן אוויר מיותר ומתאימות להקפאה.
3. כסו או עטפו מזונות יבשים ומאפים בנייר סופג
כדאי לעשות זאת גם אם הם בתוך קופסה כדי למנוע חדירה של קרח לתוכם.
4. חלקו את המזון למנות קטנות
כך גם לא תיאלצו להפשיר את כל הכמות שהכנתם אם אתם רוצים להשתמש רק בחלק ממנה, וגם תקצרו את משך ההפשרה.
5. ציינו את תאריכי ההקפאה
סיימתם להכניס את המזון לקופסאות ולניילונים? הדביקו עליהם מדבקות וציינו את תאריכי ההקפאה. על קופסאות לא שקופות כדאי גם לציין את סוג המזון שהקפאתם וכמה מנות מכילה כל קופסה.
6. הפשירו מזון תמיד רק במקרר
הניחו את המזון במקרר למשך הלילה. זו הדרך הבטוחה והטובה ביותר להפשיר מזון קפוא, חי או כבר מבושל. הפשרה על השיש בטמפרטורת החדר מאפשרת לחיידקים להתרבות במהירות. תבשילים או מרקים אפשר לחמם בסיר על אש נמוכה עד לטמפרטורה הרצויה. כשמדובר בבשר, עופות או דגים, חשוב להפשיר בכלי סגור כדי למנוע זיהום של מוצרי מזון אחרים המצויים במקרר, בעיקר מזונות מוכנים לאכילה.
7. סדרו את הקופסאות לפי ותיקות וחדשות
חשוב לסדר את המזונות כך שהחדשים יותר יהיו בחלקו האחורי של המקפיא או בתחתית, ואילו הוותיקים יותר קדימה או למעלה.
8. בשום אופן אל תקפיאו מחדש מזון שהופשר
הקפאה חוזרת גורמת לעלייה משמעותית בכמות החיידקים במזון, דבר שעלול להיות מסוכן.
9. אל תפשירו ירקות קפואים לפני הבישול
רוב הירקות מחזיקים מעמד מצוין כשמבשלים אותם מיד לאחר הוצאתם מהמקפיא. הפשרה רק תגרום להם להפוך לרפויים וסמרטוטיים.
10. הימנעו מהקפאת מזונות שלא מתאימים לכך
לא משנה במה או איך תארזו או תניילנו אותם, יש מזונות שפשוט לא מתאימים להקפאה. למשל: יוגורט, שמנת חמוצה, גבינות לבנות רכות, עוגות גבינה אפויות, מיונז, ממרחי חומוס (שנוטים לשנות את מרקמם), תפוחי אדמה שלא עברו בישול (עלולים להשחיר), ביצים לא מבושלות (קליפתן עלולה להיסדק ומרקם החלבון משתנה), ירקות עתירי מים כמו מלפפונים וחסה (מאבדים את מרקמם ואת טעמם), פירורי לחם או מזונות מצופים בפירורי לחם (מאבדים מהפריכות).
תג תוקף
______________________________________________________
השיטה שתסדר לכם חיים ממש קלים במטבח, הקליקו על התמונה: