קרפצ'ו בטטות עם עשבי תיבול (צילום: טליה הדר)
קרפצ'ו היא צורת ההגשה האהובה עלי - יש בה משהו כל כך אלגנטי ומרשים. ולכן, בכל פעם שאני מוסיפה לארסנל המתכונים שלי מנת קרפצ'ו חדשה אני מתרגשת.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
3-2 מנות
- 1 בטטה בינונית
- 1 כף שמן זית
- מעט סומאק
- מלח, פלפל שחור גרוס
לעיטור
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
- 1/2 כוס עלי נענע
- 1/4 כוס עלי בזיליקום
- 1 כפית מיץ לימון
- 2 כפיות שמן זית
- חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
- 2 כפות סילאן
- פרוסה בעובי של כ-2 ס"מ מקוביית גבינת פטה או בולגרית, מפוררת
- 1 כף חומץ בלסמי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שוטפים היטב את הבטטה וקולפים לאורכה פסים במרווחים של ס"מ זה מזה, כך שמתקבלת מעין דוגמת זברה. חותכים אותה לרוחבה לפרוסות בעובי כ־ 2 ס"מ.
- משמנים את פרוסות הבטטה משני הצדדים במעט שמן זית (רצוי להשתמש בתרסיס) ומניחים בתבנית. מפזרים מעט סומאק, מלח ופלפל. אופים 30-25 דקות, עד לריכוך מלא.
- מסדרים את פרוסות הבטטה בצורת פרח במרכז צלחת הגשה שטוחה וגדולה - משאירים שוליים נקיים ברוחב כ-4 ס"מ. מכסים בנייר אפייה ולוחצים בכפות הידיים כדי לשטח את הפרוסות, כך שיגיעו כמעט עד שולי הצלחת. מסירים בזהירות את נייר האפייה.
- העיטור: קוצצים גס את העלים ומערבבים אותם עם מיץ הלימון, כפית משמן הזית, מלח ופלפל. שמים בקערית קטנה את האגוזים וכף מהסילאן ומערבבים.
- מזלפים על הבטטות את כפית שמן הזית הנותרת ומניחים במרכזן את העלים הקצוצים. מפזרים את הגבינה ואת תערובת האגוזים והסילאן. מערבבים את החומץ הבלסמי עם יתרת הסילאן, מזלפים על המנה ומתבלים במלח ובפלפל. מגישים מיד.
- איך שומרים? את הבטטות המשוטחות בצלחת – עד יומיים, במקרר, מכוסות בניילון נצמד. משלימים את ההכנה לפני ההגשה.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"
_______________________________________________________
עוד בסדרת המנות הדקיקות: חטיף גבינה ובייגלה ממכר מ-2 מרכיבים בלבד (נחשו מהם!) - לחצו על התמונה