עוגיות שיבולת שועל קריספיות וטבעוניות עם סילאן, קוקוס וכוסמין

אנחנו מבטיחים לכם שתתקשו למצוא עוגיות בריאות יותר: מירי צדוק החליפה את הקמח הרגיל בכוסמין ואת הסוכר בסילאן, וקיבלה מתכון מנצח

מירי צדוק

|

09.08.18 09:21

לשימוש בכתבה בלבד אוכל עוגיות קוואקר טבעוניות עוגיות שיבולת שועל טבעוניות
לשימוש בכתבה בלבד אוכל עוגיות קוואקר טבעוניות עוגיות שיבולת שועל טבעוניות (עוגיות שיבולת שועל קריספיות וטבעוניות)

מרכיבים

כ-16 עוגיות

 

  • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
  • 1/4 כוס (25 גרם) שיבולת שועל עבה
  • 1 כוס (120 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 3 כפות סוכר חום בהיר
  • 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן, רצוי זרעי ענבים
  • 1/3 כוס (115 גרם) סילאן ללא תוספת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. שמים בקערה את שני סוגי שיבולת השועל, הקמח, הסוכר, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן והסילאן ומערבבים לעיסה אחידה.
  3. נוטלים מהעיסה כפיות גדושות ומניחים בתבנית, במרווחים גדולים – בכל שורה אמורות להיות 4 עוגיות.
  4. אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ושוליהן מעט משחימים. מניחים להן להצטנן לחלוטין בתבנית לפני שמוציאים אותן.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד