
עוגיות שיבולת שועל קריספיות וטבעוניות (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
כ-16 עוגיות
- 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
- 1/4 כוס (25 גרם) שיבולת שועל עבה
- 1 כוס (120 גרם) קמח כוסמין מלא
- 3 כפות סוכר חום בהיר
- 1/2 כוס (50 גרם) קוקוס טחון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן, רצוי זרעי ענבים
- 1/3 כוס (115 גרם) סילאן ללא תוספת סוכר
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- שמים בקערה את שני סוגי שיבולת השועל, הקמח, הסוכר, הקוקוס ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן והסילאן ומערבבים לעיסה אחידה.
- נוטלים מהעיסה כפיות גדושות ומניחים בתבנית, במרווחים גדולים – בכל שורה אמורות להיות 4 עוגיות.
- אופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ושוליהן מעט משחימים. מניחים להן להצטנן לחלוטין בתבנית לפני שמוציאים אותן.
- עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"