צילום: שי יחזקאל

מי שחשב על זה גאון: סלט יווני משמח מאבטיח, מלון ומלפפון

זה הזמן לנצל את שפע פירות העונה ולשלב אותם בתפריט באופן יצירתי. "מלכת המטבח" עידית קוסטיצקי טישל מציעה שלושה סלטים עם טוויסט מקורי של פרי

רק 200 קלוריות למנה צבעונית וטעימה (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
רק 200 קלוריות למנה צבעונית וטעימה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

סלט יווני מאבטיח, מלון ומלפפון

 

החומרים ל-4 מנות:

  • 1 מלפפון פרוס לאורכו
  • 2 פלחים של מלון פרוסים דק מאוד
  • 2 פלחים של אבטיח פרוסים דק מאוד
  • 200 גרם גבינת פטה כבשים, מפוררת
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 פלפל חריף, קצוץ
  • 6 עלי רוקט
  • מלח ופלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

1. מסדרים בצלחת שטוחה את המלפפון, המלון והאבטיח בצורה חופשית.

2. מפזרים מעל הסלט את הגבינה ומזליפים את שמן הזית והבלסמי.

3. מפזרים את הפלפל החריף ועלי הרוקט, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים. אפשר לקשט בדובדבנים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 208 קלוריות, 17.8 גרם פחמימות, 5.4 גרם חלבון, 14.5 גרם שומן.

 

קפרזה נקטרינות

 

קפרזה נקטרינות (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
    קפרזה נקטרינות(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

     

    החומרים ל-4 מנות:

    • 4 נקטרינות כתומות
    • 4 נקטרינות לבנות
    • 1/2 צרור בזיליקום
    • 1 חבילה בייבי מוצרלה (150 גרם) או כדור גבינת בוראטה
    • 1 כף חומץ בלסמי מצומצם
    • 4 כפות שמן זית
    • מלח גס, פלפל שחור גרוס

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את הנקטרינות לפרוסות דקות ומסדרים אותן לפי צבעים, לסירוגין, מסביב לצלחת.

    2. מסדרים את עלי הבזיליקום במרכז ומניחים עליהם את הבייבי מוצרלה או הבוראטה.

    3. מזליפים על הכל את שמן הזית והבלסמי, מתבלים במלח ובפלפל ומגישים. אפשר לקשט בפטל אדום.

     

    ערכים תזונתיים למנה: 270 קלוריות, 22 גרם פחמימות, 9.4 גרם חלבון, 17.5 גרם שומן.

     

    סלט נבטים ירוקים, ענבים ופרגיות

     

    סלט נבטים ענבים ופרגיות (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )
      סלט נבטים ענבים ופרגיות(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ' )

       

      החומרים ל-4 מנות:

      • 2 פרגיות (250 גרם) חתוכות לרצועות

      למשרה:

      • 4 כפות שמן זית
      • 1 כף סילאן
      • 1/2 כפית פפריקה
      • 1 שן שום
      • מלח ופלפל גרוס

      לסלט:

      • 1 חבילה נבטי צנונית
      • 1 חבילה נבטי חמניות
      • 10 עלי בייבי רוקט
      • 1 גזר קלוף וחתוך לז’וליינים
      • 1/2 לימון סחוט

      להגשה:

      • 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים
      • 20 ענבים חצויים

       

      אופן ההכנה:

      1. משרים לכשעתיים את הפרגיות עם שאר חומרי המשרה, מטגנים ומקררים.

      2. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הסלט.

      3. מפזרים מעל הסלט את העוף (שהתקרר), הבצל הירוק והענבים ומגישים.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 236 קלוריות, 15.5 גרם פחמימות, 13.4 גרם חלבון, 14 גרם שומן.

       

      מתכונים: עידית קוסטיצקי טישל "מלכת המטבח", סדנאות וארוחות קונספט /// צלחות קרמיקה: סטודיו לקרמיקה מיכל גלברד //// צלחת לסלט קפרזה וקערה לסלט משמשים: סטודיו לקרמיקה, אינגריד דברד, גבעת ברנר

       

       

      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
      הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      צמחוני
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (2 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג