מאפה רב-שימושי: מאפינס תפוחים וקינמון ללא מרכיבים מן החי או גלוטן

אפייה טבעונית היא ממש לא למתקדמים בלבד: כך תוכלו להכין בקלות מאפים טעימים ברוח החג המתקרב, שישמחו לבוא אתכם למשרד או לבית הספר

מורן נאור

|

20.08.18 09:05

לשימוש הכתבה דיאטה מאפינס תפוחים מורן נאור
לשימוש הכתבה דיאטה מאפינס תפוחים מורן נאור (מאפינס תפוחים וקינמון)

 

מרכיבים

11 מאפינס

 

'יבשים'

  • 150 גרם קמח שיבולת שועל
  • 30 גרם קמח חומוס
  • 85 גרם קמח כוסמת
  • 35 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 5 גרם אבקת אפייה
  • 3 גרם אבקת סודה לשתייה
  • 2 גרם קינמון טחון
  • קורט הל טחון
  • קורט זנגוויל טחון
  • קורט מלח
  • 25 גרם צימוקים

 

'רטובים'

  • 140 מ"ל חלב שקדים
  • 60 מ"ל שמן קוקוס
  • 80 גרם רסק תפוחים
  • 410 גרם תפוחים מגוררים
  • 75 גרם סירופ מייפל
  • 2 גרם חומץ תפוחים
  • 3 גרם תמצית וניל

 

שקדים פרוסים, לקישוט (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
  2. שוקלים ומערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה.
  3. בקערה אחרת מערבבים את כל המרכיבים הרטובים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, מערבבים עד לאיחוד ומחלקים בין השקעים. אפשר לעטר את המאפינס בשקדים פרוסים, אגוזים ו/או זרעים שאוהבים.
  5. מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים.

 

מורן נאור היא שפית, בעלת מותג לקינוחים טבעיים ובלוגרית לאורח חיים בריא

 

_______________________________________________________

 

צריכים שייק בריא כדי לשדרג את הפינוק? לחצו על התמונה:

 

צילום: מורן נאור
דיאטה אדפטוגנים מורן נאור (צילום: מורן נאור)

 

 

אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד