מאפינס תפוחים וקינמון (צילום: מורן נאור)
מרכיבים
11 מאפינס
'יבשים'
- 150 גרם קמח שיבולת שועל
- 30 גרם קמח חומוס
- 85 גרם קמח כוסמת
- 35 גרם קמח תפוחי אדמה
- 5 גרם אבקת אפייה
- 3 גרם אבקת סודה לשתייה
- 2 גרם קינמון טחון
- קורט הל טחון
- קורט זנגוויל טחון
- קורט מלח
- 25 גרם צימוקים
'רטובים'
- 140 מ"ל חלב שקדים
- 60 מ"ל שמן קוקוס
- 80 גרם רסק תפוחים
- 410 גרם תפוחים מגוררים
- 75 גרם סירופ מייפל
- 2 גרם חומץ תפוחים
- 3 גרם תמצית וניל
שקדים פרוסים, לקישוט (לא חייבים)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.
- שוקלים ומערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה.
- בקערה אחרת מערבבים את כל המרכיבים הרטובים לתערובת אחידה.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה, מערבבים עד לאיחוד ומחלקים בין השקעים. אפשר לעטר את המאפינס בשקדים פרוסים, אגוזים ו/או זרעים שאוהבים.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפה יוצא עם מעט פירורים לחים.
מורן נאור היא שפית, בעלת מותג לקינוחים טבעיים ובלוגרית לאורח חיים בריא
_______________________________________________________
צריכים שייק בריא כדי לשדרג את הפינוק? לחצו על התמונה: