תכירו, גיזאדה – טארטלטים קריביים עם מילוי קוקוס מתובל ועיצוב מיוחד

ענת צרפתי ממשיכה את המסע שלה בין עוגות קוקוס אקזוטיות. הפעם היא עוגנת בג'מייקה ומגלה טארטלטים מגניבים, שאולי יש להם שורשים יהודיים

ענת צרפתי

|

07.08.18 | 21:14

גיזאדה: טארטלטים קריביים עם מילוי קוקוס ועיצוב מיוחד (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
גיזאדה: טארטלטים קריביים עם מילוי קוקוס ועיצוב מיוחד (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
טארטלטים בעיצוב מיוחד, עם מלית רכה וקלילה שמתחברת נפלא לפירות הקיץ. יש טוענים כי את המאפה תרמו למטבח הג'מייקני פליטים יהודים מפורטוגל ומספרד, שהגיעו לאי במאה ה-16.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

10 יחידות

 

לקלתית

  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים קרים מאוד

 

למלית

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1/4 כוס דחוסה (60 גרם) סוכר חום כהה או 1/4 כוס + 1 כף (60 גרם) סוכר דמררה
  • 25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר, מגורר
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 1 כפית תמצית וניל או מי ורדים

 

לעיטור

  • דובדבנים, פטל, אננס או מנגו טריים

 

אופן ההכנה

1. הקלתית: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הקמח והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה הקרה ומעבדים עד לקבלת פירורים קטנים. מוסיפים את המים ב-3 פעמים, עם מרווחים של כמה שניות ביניהן, ומעבדים רק עד לקבלת פירורים בינוניים ודביקים. עוצרים. אוספים את פירורי הבצק לגוש בצק אחיד, מעצבים לכדור ומשטחים אותו מעט. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ-30 דקות.

2. בינתיים מכינים את המלית: שמים בסיר קטן את כל מרכיביה, למעט הקוקוס הטחון ותמצית הווניל. מביאים לרתיחה על להבה בינונית־גבוהה, תוך ערבוב מתמיד. מבשלים חצי דקה נוספת, ללא ערבוב, ומסירים מהכיריים. מוסיפים את הקוקוס ותמצית הווניל ומערבבים היטב. מצננים מעט.

3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

4. מחלקים את הבצק ל-7 כדורים שווים (כ-50 גרם כל אחד).

5. מניחים את אחד הכדורים בין שני ניירות אפייה ומרדדים אותו לעלה בעובי כ-1/2 2 מ"מ. מסירים את הנייר העליון וקורצים מהבצק (בעזרת קערית או צלחת) עיגול בקוטר 11 ס"מ. שומרים את שאריות הבצק בצד. מניחים אצבע במרחק כ-1/2 1 ס"מ משולי העיגול (ראו בתצלומים למטה). בעזרת היד השנייה צובטים את שולי הבצק הסמוכים לאצבע. ממשיכים "לצבוט" כך את שולי כל עיגול הבצק. דוקרים את תחתית הבצק במזלג ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. יוצרים באותו אופן קלתיות נוספות משאר כדורי הבצק ומכל שאריות הבצק.

 

 (צילום: ענת צרפתי)
    (צילום: ענת צרפתי)

     

    6. אופים את הקלתיות 15 דקות. מוציאים מהתנור, ממלאים כל אחת מהן במלית עד לשפתיהן ואופים כ-15 דקות נוספות, עד שהקלתיות מזהיבות קלות. מצננים לטמפרטורת החדר.

    7. העיטור: מניחים על כל עוגה מהפירות ומגישים מיד.

     

    • איך שומרים? בכלי אטום (ללא העיטור), עד חמישה ימים בטמפרטורת החדר.

    _______________________________________________________

     

    עוד בסדרה: מאפינס קוקוס מברזיל עם מרכיב מפתיע. לחצו על התמונה

     

      (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (4 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג