יזמים בתחום העירוניות והקיימות? פרס של 25 אלף דולר מחכה לכם

בפעם הראשונה: ארגון הג'וינט יעניק פרס למיזמים חברתיים חדשניים בתחומים האלה, עם יתרון לפרויקטים התנדבותיים. לנוכח מספר המגישים הנמוך - ארכה עד 23 באוגוסט

מנור בראון

|

07.08.18 | 21:20

יזמים בתחומי הקיימות והאורבניות פועלים ברחבי הארץ. הנה למשל פרויקט של קולקטיב אניה בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב, לפני כמה שנים (צילום: טל ניסים)
יזמים בתחומי הקיימות והאורבניות פועלים ברחבי הארץ. הנה למשל פרויקט של קולקטיב אניה בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב, לפני כמה שנים (צילום: טל ניסים)

 הג'וינט, ארגון הצדקה היהודי-אמריקאי, יעניק בפעם הראשונה פרס בשווי של עד 25 אלף דולרים ליזמים חברתיים בתחום הקיימות והעירוניות בישראל. זאת, כחלק מפרס זוסמן-ג'וינט למצוינות בתחום פיתוח השירותים החברתיים, שמחולק כבר עשור וחצי.

 

ד"ר סיגל שלח, מנכ"לית ג'וינט ישראל, הסבירה לערוץ האדריכלות של Xnet את ההחלטה לחלק את הפרס בקטגוריה החדשה: "אנו רואים שנושאים כמו אורבניות, קיימות, תחבורה, דיור ועוד, משפיעים על המציאות החברתית-כלכלית, כולל תעסוקה ופרנסה, נגישות למרחב הציבורי, בריאות הציבור, עוני ומצבי סיכון. כארגון הפועל למען האוכלוסיות הפגיעות בחברה הישראלית, חשוב לנו לראות כיצד ניתן לרתום נושאים המשיקים לשדה החברתי לטובת פיתוח חברתי' צמצום פערים וקידום חוסן וצדק חברתי".

 

''לרתום לצמצום פערים ולפיתוח חברתי''. ד''ר סיגל שלח, מנכ''לית ג'וינט ישראל (צילום: קרן בן ציון גפני)
    ''לרתום לצמצום פערים ולפיתוח חברתי''. ד''ר סיגל שלח, מנכ''לית ג'וינט ישראל(צילום: קרן בן ציון גפני)

     

    הקטיגוריה החדשה מצטרפת לשתיים הנוספות - מניעת התעללות באוכלוסיות חסרות ישע; קידום סולידריות חברתית - שלכל אחת מהן יוענק פרס כספי נפרד.

    נדמה שדבר קיומו של הפרס החדש אינו ידוע עד כה, לפי מספר ההגשות הנמוך. לכן החליטו המארגנים לדחות את התאריך האחרון להגשת מועמדות, עד יום חמישי 23.8.

     

    איך יתבצע הליך הבחירה

     

    תקנון הפרס קובע, כי הקטיגוריה החדשה תעודד יזמים חברתיים המשתמשים בכלים של קיימות ואורבניות לקדם ולפתח את הקבוצות והפרטים השונים בחברה. ועדת שיפוט שטרם מונתה תבחן את המועמדים ותמליץ על שלושה פרויקטים מובילים, שייבחנו בכמה פרמטרים: ייחודיות וחדשנות; הקשר שבין הפעילות והעשייה לשילוב בחברה; התרומה לקהילה; והאם הפעילות נעשתה בהתנדבות או בשכר - תוך עדיפות לפועלים בהתנדבות.

     

    שלושת הפרויקטים שהומלצו יוצגו לפני המועצה הציבורית של הג'וינט, המונה כ-12 חברים, בהם נציגי משפחת התורמים, השופטת בדימוס דליה דורנר ובעלי תפקידים נוספים שיבחרו את המיזם הזוכה. ההחלטה אמורה להתפרסם לקראת נובמבר, וטקס הענקת הפרס ייערך כעבור כחודש.

     

    הג'וינט כבר חילק את הפרס ליוזמה עירונית. זה קרה ב-2007, כאשר שלושת חברי צוות בקיבוץ העירוני "ראשית" בשכונת קרית מנחם בירושלים - ירמיה בן שלום, תמי בן שלום ויובל פרג'ון- זכו על הקמת מסגרות חינוכיות המשלבות שיטות לימוד חדשניות עם אינטגרציה חברתית. הפעילות הקהילתית הולידה תנועת נוער מקומית ואירועים קהילתיים מגוונים, שרבים מהם מתמקדים בעשייה סביבתית ובטיפוח השכונה.

     

    לאתר הפרס

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד