2 מרכיבים והתמכרות אחת גדולה: קרקרים של גבינה ופירורי בייגלה

מכירים את הגבינה שגולשת מהטוסט וכולם רבים עליה? טליה הדר הפכה אותה למנה בפני עצמה, הוסיפה בייגלה וקיבלה חטיף מושלם ● עוד מתכון בסדרת המנות הדקיקות

טליה הדר

|

07.08.18 | 12:37

קרקרים של גבינה עם פירורי בייגלה (צילום: טליה הדר)
קרקרים של גבינה עם פירורי בייגלה (צילום: טליה הדר)
 

רעיון שנולד מהריבים בבית על הגבינה שגולשת החוצה מהטוסט של הילדים. זה גרם לי לחשוב: אם כולם כל כך רוצים את הגבינה הזאת, למה לא להפוך אותה למנה בפני עצמה?

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-20 קרקרים

 

  • 1/2 1 כוסות בייגלה שטוח עם מלח
  • כ-200 גרם גבינת אמנטל או גאודה, מגוררת
  • אפשרות: מלח, קצח או תבלינים יבשים אחרים, כמו אורגנו, בזיליקום או פפריקה

 

אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

שמים את הבייגלה בשקית, סוגרים ומרסקים לפירורים גסים בעזרת מערוך או תחתית של כוס. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה המגוררת ומערבבים.

מניחים בתבנית כפות גדושות מתערובת הבייגלה והגבינה – שומרים על מרווח של כ-2 ס"מ ביניהן כי הן יתפשטו באפייה. אם רוצים, מפזרים על כל ערימה מלח, קצח או תבלינים אחרים.

מכניסים את התבנית למרכז התנור ואופים 6-4 דקות, עד שהגבינה נמסה ומזהיבה. מוציאים, מצננים כ-5 דקות ומגישים (מומלץ שלא להגיש את החטיפים יותר משעה לאחר האפייה).

 

  • עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"

_______________________________________________________

 

ויש מתכון דקיק נוסף: סלט מלפפונים וקיווי פרוס דק-דק. לחצו על התמונה

 

  (צילום וסגנון: טליה הדר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד