שגם הבשר ייהנה מפירות הקיץ:
רוטב ברביקיו ביתי עם ליצ'י

טל סורסקי מנצל את שפע הליצ'י שיש עכשיו כדי להכין רוטב מיוחד שישדרג כל מנת בשר או עוף שתכינו – בתנור, במחבת או על האש

טל סורסקי

|

02.08.18 | 21:34

רוטב ברביקיו ביתי עם ליצ'י (צילום: טל סורסקי)
רוטב ברביקיו ביתי עם ליצ'י (צילום: טל סורסקי)
בכל קיץ מגיע פעם בשבוע ליישוב שבו אני גר חקלאי שמגדל ליצ'י ומנגו - ולפתע, ממש במקרה, יש בבית ארגז של 4 ק"ג ליצ'י. כמובן שהמקום הטוב ביותר לאחסן בו ליצ'י הוא הקיבה, אבל הפעם הקרבתי כמה מהם לטובת ניסוי: רוטב ברביקיו ביתי עם ליצ'י.

 

רוטב הברביקיו הזה קל מאוד להכנה: פשוט זורקים לסיר את כל המרכיבים, מבשלים, טוחנים ומבקבקים. אל תצפו לטעם עז של ליצ'י: הוא בהחלט מורגש, אבל ממש בעדינות.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

כ-600 מ"ל רוטב

 

  • 20 ליצ'י, קלופים ומגולענים (אפשר גם מקופסת שימורים)
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קטשופ
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום כהה
  • 3 עגבניות
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל בינוני, קצוץ גס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חומץ תפוחים
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) וויסקי
  • 3 כפות רוטב ווסטרשייר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קצוץ גס
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת או מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • אפשרות: מעט רוטב פלפלים חריפים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. חוצים את העגבניות ומניחים בתבנית כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה. צולים 20-15 דקות, עד שהן משחימות מעט.
  3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל גוון חום עדין. מסירים מהכיריים.
  4. שמים את כל המרכיבים בסיר עם תחתית עבה ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים 25-20 דקות נוספות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך מעט. לקראת סוף הבישול אפשר אפשר לנסות להסיר את קליפות העגבניות בעזרת מלקחיים.
  5. מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר (או משתמשים בבלנדר מוט) וטוחנים לרוטב חלק. מסננים את הרוטב, כדי להיפטר מקליפות וזרעי העגבניות.
  6. מעבירים לצנצנות מעוקרות ושומרים במקרר – הרוטב מוכן לאכילה יום לאחר הבישול.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג