לדוג ארוחה במזווה: מנות עם שימורי טונה ועוד מרכיבים שלרוב יש בבית

כדי להכין משהו טעים למשפחה לא צריך לצאת למסע קניות או לימוד שעות במטבח: אסנת לסטר מדגימה איך הופכים שימורי טונה למעדנים

אסנת לסטרפורסם: 01.08.18 21:15
קציצות טונה מהירות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
קציצות טונה מהירות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

קציצות טונה מהירות

מתכון של מתיה לוי מטבריה.

 

מרכיבים

כ-12 קציצות

 

  • 3 קופסאות שימורי טונה בשמן או במים, מסוננות מהנוזלים
  • 2 ביצים
  • 1 כוס בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה, קצוצים (כולם או חלק מהם)
  • 2 כפות מלאות פירורי לחם
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון

 

אופן ההכנה
  1. מערבבים לתערובת אחידה את כל המרכיבים, למעט השמן. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים פירורי לחם. יוצרים מהתערובת קציצות.
  2. מחממים שמן במחבת על אש גבוהה. מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומטגנים את קציצות הטונה משני הצדדים עד להזהבה.

 

  • טיפ של רבקה נדיב מטבעון: לשדרוג הקציצות אפשר להוסיף לתערובת כפית קליפת לימון מגוררת וכף שמן זית.

 

 

פסטה עם טונה ופטריות

מתכון של אסנת לסטר.

אפשר להכין פסטה מצוינת גם עם מצרכים מהמזווה. הבונוס הוא שגם ילדים אוהבים את המנה.

 

פסטה עם טונה ופטריות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    פסטה עם טונה ופטריות(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    3-2 מנות

     

    • 250-200 גרם פסטה
    • 1/2 1 כוסות אפונה קפואה או מקופסת שימורים
    • 1/3 כוס שמן זית
    • 1 בצל גדול, קצוץ
    • 2-1 קופסאות שימורי פטריות חתוכות, מסוננות מהנוזלים
    • 2 קופסאות שימורי טונה במים, מסוננות מהנוזלים
    • 1 כפית (או יותר) מלח
    • 1/2 כפית (או יותר) פלפל שחור גרוס
    • אפשרות: מעט פפריקה, כורכום או כמון
    • 2 כפות פירורי לחם (או יותר)

     

    אופן ההכנה
    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה.
    3. אם משתמשים באפונה קפואה, מבשלים אותה במשך 30 שניות במים רותחים ומסננים. שומרים בצד.
    4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מראה סימנים ראשונים של הזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך ערבוב, עד שהן מזהיבות.
    5. מוסיפים למחבת את הטונה, האפונה והתבלינים ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
    6. מוסיפים את תכולת המחבת לקערת הפסטה ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית, משטחים ומפזרים מעל את פירורי הלחם.
    7. אופים כ-20 דקות, עד שפירורי הלחם מתחילים להזהיב.

     

     

    פשטידת אורז עם טונה

    מתכון של לילי ג'ינו ממגדל.

     

    פשטידת אורז עם טונה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      פשטידת אורז עם טונה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      תבנית בגודל 20X30 ס"מ

       

      לרוטב

      • 1/3 כוס שמן
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 200-150 גרם רסק עגבניות

       

      לפשטידה

      • 2 קופסאות שימורי טונה בשמן או במים, מסוננת מהנוזלים
      • 1/2 כוס אורז לא מבושל
      • 2 בצלים, מגוררים בפומפייה גסה וסחוטים היטב מנוזלים
      • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
      • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
      • 3 ביצים
      • 1 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

       

      לציפוי

      • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית.
      2. הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את רסק העגבניות, ומבשלים תוך כדי ערבוב על אש קטנה מאוד כ-2 דקות נוספות.
      3. הפשטידה: מערבבים את כל מרכיביה לבלילה אחידה.
      4. יוצקים מחצית מהרוטב בתבנית ומפזרים אותו באופן אחיד בתחתית.
      5. יוצקים את הבלילה מעל הרוטב ומיישרים אותה כך, שתתפזר באופן אחיד בתבנית.
      6. יוצקים מעל את יתרת הרוטב ומורחים אותו באופן אחיד על בלילת הפשטידה. מפזרים את הגבינה מלמעלה.
      7. אופים 40-35 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)