מה אמרת שיש בפנים?! מאפינס קוקוס מברזיל עם מרכיב מפתיע

מאפינס קוקוס זה תמיד דבר טוב – אבל באלה שלפניכם יש תוספת מקורית שתורמת למאפים הקטנים טעם ומרקם ייחודיים: גבינה צהובה!

ענת צרפתי

|

30.07.18 | 21:19

עשו עלייה מפורטוגל. מאפינס קוקוס מברזיל עם מרכיב מפתיע (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
עשו עלייה מפורטוגל. מאפינס קוקוס מברזיל עם מרכיב מפתיע (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

מאפינס הקוקוס המיוחדים האלה הם בין המאפים הפופולריים בברזיל, שם הם נקראים קג'דינאס (Queijadinhas). הם הגיעו מפורטוגל, כשזו שלטה במדינה הדרום אמריקאית, ועברו במשך השנים כמה שינויים.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

10 יחידות בתבניות מאפינס

 

  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס
  • אפשרות: קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט או נוזל קוקוס
  • לציפוי: 1 כף ריבת משמשים, מעורבבת עם 1 כפית מים רותחים

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הקוקוס, הגבינה הצהובה וקליפת הלימון המגוררת (אם רוצים) ומערבבים היטב בכף.
  2. שמים בקערה נפרדת את הביצים ותמצית הווניל וטורפים היטב במטרפה. מוסיפים את החמאה המומסת בזרם דק, תוך טריפה.
  3. יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את בלילת הביצים. מערבבים באמצעות כף עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים ל-15 דקות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. ממלאים את התבניות בעיסה עד ל-3/4 מגובהן. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
  6. כשהמאפינס צוננים, מברישים אותם בתערובת הריבה והמים.
  7. איך שומרים? בכלי אטום, עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר.

 

  • גיוון: אפשר להחליף את השמנת החמוצה (או היוגורט או נוזל הקוקוס) ב-1/2 כוס (150 גרם) חלב מרוכז. אם עושים זאת, יש להפחית את כמות הסוכר ל-1/2 כוס (100 גרם).

_______________________________________________________

 

עוד בסדרה: עוגת קוקוס הפוכה עם בננות מקורמלות. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון

 

  (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג