
עשו עלייה מפורטוגל. מאפינס קוקוס מברזיל עם מרכיב מפתיע (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)

מאפינס הקוקוס המיוחדים האלה הם בין המאפים הפופולריים בברזיל, שם הם נקראים קג'דינאס (Queijadinhas). הם הגיעו מפורטוגל, כשזו שלטה במדינה הדרום אמריקאית, ועברו במשך השנים כמה שינויים.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
מרכיבים
10 יחידות בתבניות מאפינס
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
- 100 גרם גבינה צהובה, מגוררת גס
- אפשרות: קליפה מגוררת מ-1 לימון
- 2 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- 50 גרם חמאה, מומסת
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט או נוזל קוקוס
- לציפוי: 1 כף ריבת משמשים, מעורבבת עם 1 כפית מים רותחים
אופן ההכנה
- שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הקוקוס, הגבינה הצהובה וקליפת הלימון המגוררת (אם רוצים) ומערבבים היטב בכף.
- שמים בקערה נפרדת את הביצים ותמצית הווניל וטורפים היטב במטרפה. מוסיפים את החמאה המומסת בזרם דק, תוך טריפה.
- יוצרים גומה בתערובת הקמח ויוצקים לתוכה את בלילת הביצים. מערבבים באמצעות כף עד שכל הנוזלים נספגים. מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים ל-15 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- ממלאים את התבניות בעיסה עד ל-3/4 מגובהן. אופים 30-25 דקות, עד שהמאפינס זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
- כשהמאפינס צוננים, מברישים אותם בתערובת הריבה והמים.
- איך שומרים? בכלי אטום, עד ארבעה ימים בטמפרטורת החדר או עד שבוע במקרר.
- גיוון: אפשר להחליף את השמנת החמוצה (או היוגורט או נוזל הקוקוס) ב-1/2 כוס (150 גרם) חלב מרוכז. אם עושים זאת, יש להפחית את כמות הסוכר ל-1/2 כוס (100 גרם).
_______________________________________________________
עוד בסדרה: עוגת קוקוס הפוכה עם בננות מקורמלות. לחצו על התמונה כדי לעבור למתכון