זוג צעיר עבר לדירה ישנה בחולון, שעוצבה בלי שתיראה מהניילונים

    קצת מודרני, קצת וינטג', קצת צבע והרבה מבני הבית: דירת 90 מטרים רבועים במרכז העיר עוצבה בסגנון אקלקטי, ונראית כאילו דייריה החדשים גרים בה כבר שנים

    מיכל בלאו

    |

    02.08.18 | 07:21

    מבט מהסלון אל המטבח, שבו בולט דלפק שחזיתו כוסתה בעבודה גרפית מקורית. ''הדיירים הם אנשים צעירים, אספנים וצבעונים, וזה מה שהוביל את התכנון'', אומרים זוג המעצבים דנה גוטמן ורותם סולרצ'יק (צילום: אביעד בר נס)
    מבט מהסלון אל המטבח, שבו בולט דלפק שחזיתו כוסתה בעבודה גרפית מקורית. ''הדיירים הם אנשים צעירים, אספנים וצבעונים, וזה מה שהוביל את התכנון'', אומרים זוג המעצבים דנה גוטמן ורותם סולרצ'יק (צילום: אביעד בר נס)
    חן ודורון פינקלשטיין. על הקיר בפינת האוכל שלט שיצר דורון לכבוד חתונתם, עם ראשי התיבות של שמותיהם. על השולחן החתול פומפדור (צילום: נגה שחם פורת)
    חן ודורון פינקלשטיין. על הקיר בפינת האוכל שלט שיצר דורון לכבוד חתונתם, עם ראשי התיבות של שמותיהם. על השולחן החתול פומפדור (צילום: נגה שחם פורת)
    מבט מהסלון למטבח. בני הזוג עברו לכאן אחרי שגרו בדירת 50 מטרים רבועים ליד כיכר רבין. ''חיפשנו דירה גדולה יותר בתל אביב, אך לא מצאנו את אותו הערך שקיבלנו בדירה בחולון. ומחיר המחיה בתל אביב לא עזר'' (צילום: אביעד בר נס)
    מבט מהסלון למטבח. בני הזוג עברו לכאן אחרי שגרו בדירת 50 מטרים רבועים ליד כיכר רבין. ''חיפשנו דירה גדולה יותר בתל אביב, אך לא מצאנו את אותו הערך שקיבלנו בדירה בחולון. ומחיר המחיה בתל אביב לא עזר'' (צילום: אביעד בר נס)
    מול פינת האוכל הוצב פסנתר, בתוך נישה מעוטרת בטפט פרחוני. "החלום שלי היה טפט ויקטוריאני כבד", מספרת חן. "זה הטפט הכי קרוב לוויקטוריאני שעבר אישור", אומרת המעצבת (צילום: נגה שחם פורת)
    מול פינת האוכל הוצב פסנתר, בתוך נישה מעוטרת בטפט פרחוני. "החלום שלי היה טפט ויקטוריאני כבד", מספרת חן. "זה הטפט הכי קרוב לוויקטוריאני שעבר אישור", אומרת המעצבת (צילום: נגה שחם פורת)
    הקיר המרכזי בחדר השינה כוסה עץ בגריד ריבועי. חלקו התחתון נצבע בכחול, כגב למיטה. דלת אינטגרלית בחיפוי הקיר מובילה לחדר הארונות (צילום: אביעד בר נס)
    הקיר המרכזי בחדר השינה כוסה עץ בגריד ריבועי. חלקו התחתון נצבע בכחול, כגב למיטה. דלת אינטגרלית בחיפוי הקיר מובילה לחדר הארונות (צילום: אביעד בר נס)
    מימין: חדר הרחצה הצמוד לחדר השינה, עם ארון כיור שעוצב במיוחד מעץ ממוסגר בברזל וידיות נירוסטה (צילום: אביעד בר נס)
    מימין: חדר הרחצה הצמוד לחדר השינה, עם ארון כיור שעוצב במיוחד מעץ ממוסגר בברזל וידיות נירוסטה (צילום: אביעד בר נס)
    חדר העבודה נמצא לצד דלת הכניסה. כדי להאיר את המבואה תוכנן הקיר ביניהם מזכוכית וברזל, ובמרכזו ארון דו צדדי שימושי (צילום: אביעד בר נס)
    חדר העבודה נמצא לצד דלת הכניסה. כדי להאיר את המבואה תוכנן הקיר ביניהם מזכוכית וברזל, ובמרכזו ארון דו צדדי שימושי (צילום: אביעד בר נס)

    חן ודורון פינקלשטיין, זוג צעיר, עמדו לפני כשנה בפני דילמה שמוכרת לתל אביבים רבים. חן (29) היא ארכיאולוגית וסטודנטית לתואר שני, דורון (32) הוא מורה לחינוך מיוחד בבית ספר לתלמידים חרשים, ומתורגמן לשפת הסימנים. הם הכירו בקורס שלקחו במשותף במסגרת התואר הראשון, ועברו לגור

    יחד בדירת שני חדרים במרכז תל אביב, בשטח של 50 מטרים רבועים. "זו הייתה דירה מגניבה, בסגנון סיקסטיז, ליד כיכר רבין ובלב ההתרחשות", הם מספרים. לאחר שלוש שנים התחתנו והחליטו לעבור לבית גדול יותר: "הדירה התחילה להציק לנו. במקום שתהיה קטנה וחמודה היא הפכה לקטנה וצפופה".

     

    שתי אפשרויות עמדו בפניהם: לשכור דירה אחרת בתל אביב, או לעבור לדירה ישנה של המשפחה בחולון. "זו הייתה החלטה קשה", הם אומרים, "תהליך ארוך שבו שקלנו מה נאבד ומה נקבל". לבסוף בחרו באופציה השנייה. "חיפשנו דירה בתל אביב", מסבירה חן, "אך לא מצאנו את אותו הערך שקיבלנו בדירה בחולון. ומחיר המחיה בתל אביב לא עזר".

     

    איך בחולון? "אין מה להשוות", אומרת חן. "אנחנו אמנם גרים כאן אך עדיין מתנהלים בתל אביב. היא במרחק עשר דקות נסיעה מכאן ובחולון אין בעיית חניה". ודורון מוסיף: "חולון לא בנויה לצעירים. היא עיר למשפחות צעירות. כל יום יש פה אירוע לילדים ובסופי שבוע הכל סגור".

     

    חן ודורון פינקלשטיין. ''עדיין מתנהלים בתל אביב. חולון היא עיר למשפחות צעירות'' (צילום: נגה שחם פורת)
      חן ודורון פינקלשטיין. ''עדיין מתנהלים בתל אביב. חולון היא עיר למשפחות צעירות''(צילום: נגה שחם פורת)

       

      שטח הדירה כ-90 מטרים רבועים, בקומה שלישית בחזיתו של בניין ותיק, ללא מעלית וללא חניה. הרחוב קרוב למרכז העיר, לאורכו בנייני מגורים בני 3-4 קומות מעל קומת עמודים וגינה, וביניהם מבנים חדשים שנבנו במסגרת תמ"א 38.

       

      עורף הבניין פונה למגדל המים הישן של מרכז חולון (צילום: אביעד בר נס)
        עורף הבניין פונה למגדל המים הישן של מרכז חולון(צילום: אביעד בר נס)

         

        "בהתחלה חשבנו לעצב את הדירה לבד", אומרת חן. "חשבנו להשקיע עשרת אלפים שקלים בצביעה ותיקונים. כשבדקנו את הדירה הבנו שהיא במצב קשה, שצריך שינוי מאסיבי ושלא נוכל לעשות זאת ללא עזרה". הם פנו לסטודיו 37, בבעלותם של המעצבים דנה גוטמן ורותם סולרצ'יק.

         

        במקור חולקה הדירה לשניים באמצעות קיר מרכזי שבו דלת: מצד אחד מבואה, סלון, מטבח סגור ומרפסת שירות; מצד שני מסדרון קצר שהוביל לשני חדרי שינה וחדרי שירותים ורחצה, עם מרפסת שירות נוספת. מרפסת סגורה הייתה משותפת לשני חלקי הדירה.

         

        לפני השיפוץ. קיר ארוך חצה את הדירה לשניים (צילום: באדיבות סטודיו 37)
          לפני השיפוץ. קיר ארוך חצה את הדירה לשניים(צילום: באדיבות סטודיו 37)

           

          ואחרי השיפוץ. כל חלק תוכנן מחדש, והמעבר הורחב (צילום: אביעד בר נס)
            ואחרי השיפוץ. כל חלק תוכנן מחדש, והמעבר הורחב(צילום: אביעד בר נס)

             

            גוטמן וסולרצ'יק שמרו על החלוקה הבסיסית אך תכננו מחדש כל צד, וביטלו את המרפסת הסגורה. הקירות נצבעו באפור בהיר, פרופילי החלונות הוחלפו לאלומיניום שחור, והרצפה, למעט בחדרי הרחצה, כוסתה בפרקט למינציה. "הדיירים הם אנשים צעירים, אספנים וצבעונים, וזה מה שהוביל את התכנון", מספרים זוג המעצבים. "הם ביקשו חדר עבודה, סלון גדול מספיק כדי לרקוד בו, שתי מקלחות ודלת סתרים".

             

            דלת לבנה מכניסה את הבאים למסדרון שמתפקד כמבואה. בצד אחד – ארון לבן למערכות החשמל והתקשורת. מולו – ארון ברזל דו-צדדי, שמשרת גם את חדר העבודה הצמוד, והוא חלק מקיר שתוכנן מזכוכית ופרופילי ברזל, עם דלת וחלונות עליונים שקופים. "אזור הכניסה היה חשוך", מסבירה גוטמן. "תכננו כך שייכנס אור המגיע מחלון חדר העבודה". על הקיר בולט ציור של חוחית על רקע אדום, שציירה חן.

             

            מבט מדלת הכניסה. הציור על הקיר הוא יצירה של חן (צילום: אביעד בר נס)
              מבט מדלת הכניסה. הציור על הקיר הוא יצירה של חן(צילום: אביעד בר נס)

               

              בחדר העבודה שולחן זוגי: משטח עץ אלון על רגלי מתכת, שעם על הקיר ומנורה שמתפצלת לשתיים (צילום: אביעד בר נס)
                בחדר העבודה שולחן זוגי: משטח עץ אלון על רגלי מתכת, שעם על הקיר ומנורה שמתפצלת לשתיים(צילום: אביעד בר נס)

                 

                המטבח נבנה בצורת האות ח', עם דלתות פורמייקה. הארונות הנמוכים הותקנו מתחת לחלון (כאן הייתה במקור מרפסת השירות), ובהמשך גבוהים. מעל השיש אריחי קרמיקה ירוקה, וקורת הבטון בתקרה נותרה חשופה.

                 

                בין במטבח לסלון מפריד דלפק עם משטח אלון. חלקו הפונה למטבח נמוך, ומשמש לאחסון. חלקו הפונה לסלון משמש לישיבה, וחזיתו מעוטרת בגרפיקה מקורית, ששורטטה על משטח לביד צבוע עם חיתוכי CNC, שבהם שולבו חלקי שיש, טראצו ושעם. "זו החתימה שלנו", מסביר סולרצ'יק, "בכל בית אנחנו מעניקים לדיירים משהו משלנו". מעל הדלפק נתלו מדפים מברזל מגולוון עם רשת, ובהם עציצים וכלים.

                 

                מעל הדלפק נתלו מדפים מברזל מגולוון עם רשת (צילום: אביעד בר נס)
                  מעל הדלפק נתלו מדפים מברזל מגולוון עם רשת(צילום: אביעד בר נס)

                   

                  בחזית הדלפק המשורטטת שולבו חתיכות שיש, טראצו ושעם (צילום: אביעד בר נס)
                    בחזית הדלפק המשורטטת שולבו חתיכות שיש, טראצו ושעם(צילום: אביעד בר נס)

                     

                    בסלון ספה אפורה מול ספרייה שהורכבה מעמודי ברזל כחולים שביניהם מדפי עץ, שידה וטלוויזיה. על המדפים, בין הספרים, משולבים פריטים שונים: רדיו צרפתי משנת 1947, כד יווני שדורון קיבל במתנה מסבו, פטיפון ומגבר שהביא אביו של דורון מארגנטינה בשנות ה-70 וערכות משחק ארכיאולוגיות של חן. במרכז שולחן דמוי בטון עם רגלי ברזל, ושתי כורסאות צבעוניות: צהובה וכחולה.

                     

                    בספרייה שתוכננה לסלון שולבו פריטים נוסטלגיים, כמו פטיפון שהביא אביו של דורון מארגנטינה בשנות ה-70 (צילום: אביעד בר נס)
                      בספרייה שתוכננה לסלון שולבו פריטים נוסטלגיים, כמו פטיפון שהביא אביו של דורון מארגנטינה בשנות ה-70(צילום: אביעד בר נס)

                       

                      בהמשך הסלון, באזור בו הייתה מרפסת סגורה, שולחן אוכל עגול. מעליו תלויה מנורה שמרפררת למנורת ה-5PH המפורסמת של פול הנינגסן. מסביב לשולחן שלוש כיסאות וספסל ארוך לישיבה ואחסון, מעץ אורן. על הקיר שלט שיצר דורון לכבוד החתונה, מלוחות עץ צבועים, אלומיניום ושרשרת נורות, עם ראשי התיבות של שמותיהם. מול פינת האוכל ולצד הספרייה הוצב פסנתר, בתוך נישה מעוטרת בטפט פרחוני. "החלום שלי היה טפט ויקטוריאני כבד", מספרת חן. "זה הטפט הכי קרוב לוויקטוריאני שעבר אישור", אומרת דנה.

                       

                      המעבר המוביל לחדרים הפרטיים הורחב. עמוד תומך מבטון נחשף ונצבע בכחול, כעמודי הספרייה. חדר הרחצה עוטר באריחים לבנים עם רובה שחורה, והרצפה כוסתה באריחים אפורים שביניהם ריבועי צבע קטנים – "זו רצפת סוכריות", אומר סולרצ'יק. בצד אחד שידה ממסגרת ברזל לבנה וחזיתות עץ במבוק תלת-שכבתי, עם ידיות נירוסטה. ממול – אמבטיה ובהמשך מרפסת השירות.

                       

                      ''רצפת סוכריות'' בחדר הרחצה המרכזי (צילום: אביעד בר נס)
                        ''רצפת סוכריות'' בחדר הרחצה המרכזי(צילום: אביעד בר נס)

                         

                        מזחלת שלג עתיקה משמשת כמתלה לבגדים (צילום: אביעד בר נס)
                          מזחלת שלג עתיקה משמשת כמתלה לבגדים(צילום: אביעד בר נס)

                           

                          הקיר המרכזי בחדר השינה כוסה עץ בגריד ריבועי. חלקו התחתון נצבע בכחול כהה, כגב למיטה. דלת אינטגרלית בחיפוי הקיר מובילה לחדר הארונות. "זוהי דלת הקסמים שביקש דורון", מסבירה גוטמן. על הקיר מזחלת שלג שבני הזוג קנו בחנות עתיקות, והיא משמשת כמתלה. מול המיטה כניסה לחדר רחצה צמוד, השני בדירה, שעל רצפתו אריחים דמויי בטון, בדוגמה גיאומטרית בשחור-לבן. גם כאן ארון הכיור מורכב מעץ ממוסגר בברזל, הפעם שחור. מהתקרה יורד מתלה מגבות תואם, מברזל שחור, והמקלחת עטופה בנוף ירוק.

                           

                          חדר הרחצה הזוגי. מתלה מגבות מברזל תלוי מהתקרה (צילום: אביעד בר נס)
                            חדר הרחצה הזוגי. מתלה מגבות מברזל תלוי מהתקרה(צילום: אביעד בר נס)

                             

                            המקלחת תופסת את מקומה של מרפסת השירות הישנה (צילום: אביעד בר נס)
                              המקלחת תופסת את מקומה של מרפסת השירות הישנה(צילום: אביעד בר נס)

                               

                              "יש כאן שילוב סגנונות וצבעים", מסכמים גוטמן וסולרצ'יק, "שנותן כבוד למודרני, לווינטג' ולדיירים. בדירה הזו הצלחנו לתת הרגשה שהיא לא חדשה, שחן ודורון גרים בה שנים".

                               

                                (צילום: אביעד בר נס)
                                (צילום: אביעד בר נס)

                                 

                                 

                                תוכנית הדירה לפני השיפוץ. שני חלקים שביניהם מחברת מרפסת סגורה (תוכנית: באדיבות סטודיו 37)
                                  תוכנית הדירה לפני השיפוץ. שני חלקים שביניהם מחברת מרפסת סגורה(תוכנית: באדיבות סטודיו 37)

                                   

                                  התוכנית החדשה של הדירה (תוכנית: באדיבות סטודיו 37)
                                    התוכנית החדשה של הדירה(תוכנית: באדיבות סטודיו 37)

                                     

                                    • קבלן: מאיר לוי, א.ש.ל הנדסה בניה וגמר
                                    • נגרות: נגרית אביגדור 4
                                    • כלים סניטריים, אריחים ומרצפות בחדר הרחצה של הילדים: סטון השרון
                                    • שיש במטבח ובחדרי הרחצה: פרביטל
                                    • מרצפות במקלחת ההורים וחיפוי קיר המטבח: HeziBank
                                    • פרקט: יוריסטה
                                    • מנורות: קרן אור
                                    • חזית מפרופיל בלגי בחדר העבודה: גיורא ליפשיץ
                                    • ספרייה בסלון ומדפים מעל הדלפק: ירון המסגר
                                    • שולחן אוכל: דגם רהיטים
                                    • כורסה צהובה וכסאות: פיקאפ
                                    • כורסה כחולה: IDdesign
                                    • ספה: ביתילי קונספט
                                    • כיסאות בר: איקאה

                                     

                                     
                                    הצג:
                                    כל התגובות לכתבה "זוג צעיר עבר לדירה ישנה בחולון, שעוצבה בלי שתיראה מהניילונים"
                                    אזהרה:
                                    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד