סלט מלפפונים קיצי עם קיווי, תפוחים, בזיליקום ונענע (צילום וסגנון: טליה הדר)
מרכיבים
4 מנות
- 2 מלפפונים
- 2 קיווי קשים, קלופים
- 1 תפוח מזן גרני סמית, חתוך לרבעים
- 1 קולרבי, קלוף וחתוך לרבעים
- 1 שומר גדול
- 1/2 כוס עלי נענע
- 1/2 כוס עלי בזיליקום
- חופן נדיב של שקדים פרוסים
- להגשה: 50 גרם גבינת פרמזן, מגולפת בקולפן
לרוטב
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
- 1/2 כפית שמן שומשום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- חותכים את המלפפונים, הקיווי, רבעי התפוח ורבעי הקולרבי לפרוסות דקות ככל האפשר (רצוי באמצעות מנדולינה). פורסים דק את השומר לאורכו. מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את עלי הנענע והבזיליקום.
- מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מוסיפים מחצית מכמות השקדים הפרוסים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
- מפזרים את יתרת השקדים ואת גבינת הפרמזן ומגישים מיד.
- עוד מתכונים וטיפים לאירוח של טליה הדר - בבלוג "Eshet Style"