פרוס דק-דק: סלט מלפפונים קיצי
עם קיווי, תפוחים, בזיליקום ונענע

סלט מרענן שאי אפשר להפסיק לאכול בזכות השילוב בין הפרוסות הפריכות לבין טעמם החמצמץ של הפירות ● פרק ראשון בסדרה חדשה עם מתכונים דקיקים לקיץ

טליה הדר

|

29.07.18 | 20:41

סלט מלפפונים קיצי עם קיווי, תפוחים, בזיליקום ונענע (צילום וסגנון: טליה הדר)
סלט מלפפונים קיצי עם קיווי, תפוחים, בזיליקום ונענע (צילום וסגנון: טליה הדר)
 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 2 מלפפונים
  • 2 קיווי קשים, קלופים
  • 1 תפוח מזן גרני סמית, חתוך לרבעים
  • 1 קולרבי, קלוף וחתוך לרבעים
  • 1 שומר גדול
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • חופן נדיב של שקדים פרוסים
  • להגשה: 50 גרם גבינת פרמזן, מגולפת בקולפן

 

לרוטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. חותכים את המלפפונים, הקיווי, רבעי התפוח ורבעי הקולרבי לפרוסות דקות ככל האפשר (רצוי באמצעות מנדולינה). פורסים דק את השומר לאורכו. מעבירים הכל לקערה ומוסיפים את עלי הנענע והבזיליקום.
  2. מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על הסלט. מוסיפים מחצית מכמות השקדים הפרוסים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.
  3. מפזרים את יתרת השקדים ואת גבינת הפרמזן ומגישים מיד.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד