
סלט קינואה שחורה עם חמוציות, סלרי, אגסים והפתעות נוספות (צילום: Sivan Askayo)
המתכון באדיבות אורן קיסרי, שף המלון הסקוטי בטבריה.
מרכיבים
4-3 מנות
לסלט
- 1 כוס (200 גרם) קינואה שחורה
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
- 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
- 2 גבעולי סלרי, ללא העלים, חתוכים לקוביות קטנות
- 1 אגס, חתוך לקוביות קטנות
- 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
- חופן עלי נענע קצוצים
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
- 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות
לרוטב
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף סילאן
- 1/4 כפית מלח
- קורט פלפל צ׳ילי גרוס
אופן ההכנה
- שוטפים את הקינואה, מסננים ושמים בסיר. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ-10 דקות נוספות.
- מעבירים את הקינואה לקערה ומניחים לה להתקרר.
- מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על סלט הקינואה ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.