סלט קינואה שחורה עם חמוציות, סלרי, אגסים והפתעות נוספות

סלט צבעוני, משביע ומלא בכל טוב, שתוכלו לפגוש בתוכו גם גזר, נענע ופטרוזיליה. אפשר להכין אותו גם עם קינואה רגילה, אבל למה לוותר על האפקט הדרמטי?

Xnet

|

26.07.18 | 20:41

סלט קינואה שחורה עם חמוציות, סלרי, אגסים והפתעות נוספות (צילום: Sivan Askayo)
סלט קינואה שחורה עם חמוציות, סלרי, אגסים והפתעות נוספות (צילום: Sivan Askayo)
המתכון באדיבות אורן קיסרי, שף המלון הסקוטי בטבריה.

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

לסלט
  • 1 כוס (200 גרם) קינואה שחורה
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
  • 1 גזר, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי, ללא העלים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 אגס, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים
  • חופן עלי נענע קצוצים
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/3 כוס (50 גרם) חמוציות

 

לרוטב
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף סילאן
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל צ׳ילי גרוס

 

אופן ההכנה

  1. שוטפים את הקינואה, מסננים ושמים בסיר. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים שוב לרתיחה. מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 18 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ-10 דקות נוספות.
  2. מעבירים את הקינואה לקערה ומניחים לה להתקרר.
  3. מוסיפים לקערה את שאר מרכיבי הסלט ומערבבים.
  4. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על סלט הקינואה ומערבבים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
טבעוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג