תבשיל הודו מהיר עם עגבניות, פטריות, פלפלים וזיתי קלמטה

מנת בשר ברוטב נשמעת לכם כבדה מדי לקיץ? לא אם תשמשו בחזה הודו ותבשלו אותו במחבת ברוטב אדום מהיר וקל

Xnet

|

27.07.18 | 08:20

צפו כיצד מכינים במהירות תבשיל הודו
תבשיל חזה הודו קליל עם עגבניות, פטריות וזיתים (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
תבשיל חזה הודו קליל עם עגבניות, פטריות וזיתים (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)

מרכיבים

 

  • 500 גרם חזה הודו, פרוס לרצועות
  • 1 כוס יין לבן
  • שמן זית
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס
  • 3 גבעולי טימין טרי
  • 1 עלה דפנה
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 300 גרם פטריות טריות, פרוסות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 3 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
  • 1 כף רסק עגבניות
  • חופן זיתי קלמטה
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה

 

 

אופן הכנה

  1. שמים את רצועות ההודו בקערה, יוצקים מעל את היין הלבן ומניחים בצד לכשעה.
  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל, הטימין, עלה הדפנה, הפלפל האדום, הפטריות, המלח, הפלפל השחור והשום, מערבבים ומטגנים כחמש דקות עד לריכוך.
  3. מוסיפים את העגבניות ואת הרסק, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
  4. מוסיפים את ההודו, יחד עם הנוזלים ואת הזיתים, מערבבים ומבשלים כרבע שעה עד שהבשר משנה את צבעו ללבן ואטום. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכבים.

 

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתכון מהיר
כשר בשרי
ללא גלוטן
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (4 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג