צפו כיצד מכינים במהירות תבשיל הודו

תבשיל חזה הודו קליל עם עגבניות, פטריות וזיתים (צילום: באדיבות המועצה לענף הלול)
מרכיבים
- 500 גרם חזה הודו, פרוס לרצועות
- 1 כוס יין לבן
- שמן זית
- 1 בצל סגול קטן, פרוס
- 3 גבעולי טימין טרי
- 1 עלה דפנה
- 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
- 300 גרם פטריות טריות, פרוסות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 שיני שום, כתושות
- 3 עגבניות, קלופות וקצוצות דק
- 1 כף רסק עגבניות
- חופן זיתי קלמטה
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה
אופן הכנה
- שמים את רצועות ההודו בקערה, יוצקים מעל את היין הלבן ומניחים בצד לכשעה.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל, הטימין, עלה הדפנה, הפלפל האדום, הפטריות, המלח, הפלפל השחור והשום, מערבבים ומטגנים כחמש דקות עד לריכוך.
- מוסיפים את העגבניות ואת הרסק, מערבבים ומטגנים דקה נוספת.
- מוסיפים את ההודו, יחד עם הנוזלים ואת הזיתים, מערבבים ומבשלים כרבע שעה עד שהבשר משנה את צבעו ללבן ואטום. לקראת סוף הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומכבים.