מנגולד דיגר: אסנת לסטר חפרה ומצאה לכם מתכוני מנגולד שווים
חביתה משודרגת, ממולאים בשריים או פשטידה פשוטה עם גבינה: שלושה מתכונים טעימים ובדוקים שמוציאים את המיטב מהעלים הירוקים והבשרניים

חביתת מנגולד (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חביתת מנגולד
מתכון של יפה אליהו ממושב אביטל.
מרכיבים
כ-4 מנות
- 1 צרור עלי מנגולד
- 5-4 ביצים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מסירים מעלי המנגולד את הגבעולים הלבנים ונפטרים מהם. חותכים גס את העלים הירוקים וחולטים 20-10 שניות במים רותחים. מסננים, סוחטים היטב וקוצצים. מעבירים לקערה.
- טורפים את הביצים ומוסיפים לקערת העלים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- מחממים שמן במחבת על אש בינונית. יוצקים את התערובת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
עלי מנגולד ממולאים
מתכון של מתיה אורון ממטולה.

עלי מנגולד ממולאים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
כ-16 ממולאים
- 3 צרורות עלי מנגולד (יש צורך בכ-16 עלים שמתאימים למילוי)
לרוטב
- שמן לטיגון
- 6 שיני שום, קצוצות
- 200 גרם רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח
- 2-1 כוסות מים חמים
למלית
- שמן לטיגון
- 2 בצלים, קצוצים
- 400-300 גרם בשר בקר טחון
- 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית מלח
- 1 כף פפריקה
- 1 כוס אורז, שהושרה כשעה במים
אופן ההכנה
הרוטב
- מחממים שמן בסיר שיוכל להכיל את העלים הממולאים. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות (נזהרים שלא יישרף, כי אז טעמו יהפוך למריר).
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, המים, הפפריקה והמלח, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהכיריים.
המלית
- מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר, עד שהבשר מתחיל לשנות את צבעו.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים. מוסיפים גם את האורז, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
המילוי והבישול
- מניחים עלה מנגולד על משטח העבודה כשהחלק שהיה מחובר לגבעול פונה כלפינו. מניחים בתחתית העלה כף גדושה מהמלית, מקפלים מעליה את העלה מימין ומשמאל ומגלגלים מאתנו והלאה, ליצירת גליל ממולא.
- מכינים באותו אופן ממולאים נוספים מיתרת העלים.
- מניחים את עלי המנגולד הממולאים בסיר עם הרוטב. הרוטב צריך לכסות אותם - אם צריך, מוסיפים מים.
- מביאים את הרוטב לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 50-40 דקות.
פשטידת מנגולד וגבינות
מתכון של ניצה בהיר מחיפה.

פשטידת מנגולד וגבינות(צילום: אסנת לסטר)
מרכיבים
- 6 (או קצת יותר) עלי מנגולד, כולל הגבעולים
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג'
- 1 מכל (200 גרם) לבן או יוגורט
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- 1 כפית מלח
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמיר קצוץ
- חמאה לשימון התבנית
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- קוצצים את עלי המנגולד ומבשלים 2 דקות במים רותחים. מסננים, סוחטים היטב ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- משמנים בחמאה תבנית אפייה בגודל רצוי (ככל שהתבנית תהיה גדולה יותר תתקבל פשטידה דקה יותר) ויוצקים לתוכה את תערובת הפשטידה.
- אופים 45-35 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע
_________________________________________________________________________
ויש גם 5 מנות מהירות שמכינים במחבת. לחצו על התמונה