מנגולד דיגר: אסנת לסטר חפרה ומצאה לכם מתכוני מנגולד שווים

חביתה משודרגת, ממולאים בשריים או פשטידה פשוטה עם גבינה: שלושה מתכונים טעימים ובדוקים שמוציאים את המיטב מהעלים הירוקים והבשרניים

אסנת לסטרפורסם: 26.07.18 12:11
חביתת מנגולד (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חביתת מנגולד (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

חביתת מנגולד

מתכון של יפה אליהו ממושב אביטל.

 

מרכיבים

כ-4 מנות

 

  • 1 צרור עלי מנגולד
  • 5-4 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • מעט שמן לטיגון

 

אופן ההכנה

  1. מסירים מעלי המנגולד את הגבעולים הלבנים ונפטרים מהם. חותכים גס את העלים הירוקים וחולטים 20-10 שניות במים רותחים. מסננים, סוחטים היטב וקוצצים. מעבירים לקערה.
  2. טורפים את הביצים ומוסיפים לקערת העלים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  3. מחממים שמן במחבת על אש בינונית. יוצקים את התערובת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

עלי מנגולד ממולאים

מתכון של מתיה אורון ממטולה.

 

עלי מנגולד ממולאים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עלי מנגולד ממולאים(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    כ-16 ממולאים

     

    • 3 צרורות עלי מנגולד (יש צורך בכ-16 עלים שמתאימים למילוי)

     

    לרוטב

    • שמן לטיגון
    • 6 שיני שום, קצוצות
    • 200 גרם רסק עגבניות
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • מלח
    • 2-1 כוסות מים חמים

     

    למלית

    • שמן לטיגון
    • 2 בצלים, קצוצים
    • 400-300 גרם בשר בקר טחון
    • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1 כפית מלח
    • 1 כף פפריקה
    • 1 כוס אורז, שהושרה כשעה במים

     

    אופן ההכנה

     

    הרוטב

    1. מחממים שמן בסיר שיוכל להכיל את העלים הממולאים. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות (נזהרים שלא יישרף, כי אז טעמו יהפוך למריר).
    2. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, המים, הפפריקה והמלח, מערבבים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט. מסירים מהכיריים.

     

    המלית

    1. מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים, תוך ערבוב והפרדת פירורי הבשר, עד שהבשר מתחיל לשנות את צבעו.
    2. מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים. מוסיפים גם את האורז, תוך ערבוב. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.

     

    המילוי והבישול

    1. מניחים עלה מנגולד על משטח העבודה כשהחלק שהיה מחובר לגבעול פונה כלפינו. מניחים בתחתית העלה כף גדושה מהמלית, מקפלים מעליה את העלה מימין ומשמאל ומגלגלים מאתנו והלאה, ליצירת גליל ממולא.
    2. מכינים באותו אופן ממולאים נוספים מיתרת העלים.
    3. מניחים את עלי המנגולד הממולאים בסיר עם הרוטב. הרוטב צריך לכסות אותם - אם צריך, מוסיפים מים.
    4. מביאים את הרוטב לרתיחה, מכסים, מעבירים לאש קטנה ומבשלים 50-40 דקות.

     

     

    פשטידת מנגולד וגבינות

    מתכון של ניצה בהיר מחיפה.

     

    פשטידת מנגולד וגבינות (צילום: אסנת לסטר)
      פשטידת מנגולד וגבינות(צילום: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      • 6 (או קצת יותר) עלי מנגולד, כולל הגבעולים
      • 1 קופסה (250 גרם) גבינת קוטג'
      • 1 מכל (200 גרם) לבן או יוגורט
      • 2 ביצים
      • 2 כפות קמח
      • 1 כפית מלח
      • 2 שיני שום כתושות
      • 2 כפות שמיר קצוץ
      • חמאה לשימון התבנית

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
      2. קוצצים את עלי המנגולד ומבשלים 2 דקות במים רותחים. מסננים, סוחטים היטב ושמים בקערה.
      3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
      4. משמנים בחמאה תבנית אפייה בגודל רצוי (ככל שהתבנית תהיה גדולה יותר תתקבל פשטידה דקה יותר) ויוצקים לתוכה את תערובת הפשטידה.
      5. אופים 45-35 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

      _________________________________________________________________________

       

      ויש גם 5 מנות מהירות שמכינים במחבת. לחצו על התמונה

       

        (צילום: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)