
פשטידת קישואים ללא גלוטן (צילום: ילנה ויינברג)
מרכיבים
6-4 מנות
- 4 קישואים
- 1 בצל גדול, קלוף
- 250 גרם (סלסילה אחת) פטריות טריות
- 1 מיכל שמנת לבישול, מופחתת שומן
- 50 גרם פרמזן מגורד
- 3 ביצים
- 4-3 כפות קמח אורז מלא או שיבולת שועל דקה
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
לקישוט
- פטריות טריות, פרוסות
- קוביות גבינת פטה 5%
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים קלות תבנית חסינת חום.
- מגרדים את הקישואים על פומפייה דקה, סוחטים היטב את הנוזלים ומניחים בקערה.
- מגרדים את הבצל ואת הפטריות לקערה עם הקישואים (אם רוצים משאירים כמה פטריות שלמות לעיטור), מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים. עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת נוזלית מדי, מוסיפים כף נוספת של קמח אורז.
- מעבירים את התערובת לתבנית, מקשטים בפטריות פרוסות ובקוביות פטה ואופים בתנור כ-40 דקות (תלוי בגודל התבנית) עד שהפשטידה יציבה במרכזה.
עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"
_______________________________________________________
עוד פשטידות מתחשבות תוכלו למצוא כאן: