קוקוסמוס: הסדרה שתחשוף בפניכם יקום חדש של עוגות קוקוס מיוחדות

מתברר שבדרום אמריקה מתחבא יקום של עוגות קוקוס לא מוכרות. קפטן ענת צרפתי הפליגה לשם – וחזרה עם מתכונים מופלאים. והשבוע: עוגת קוקוס-בננות הפוכה

ענת צרפתי

|

24.07.18 | 21:23

עוגת קוקוס-בננות הפוכה (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
עוגת קוקוס-בננות הפוכה (צילום: דניאל לילה, סגנון: טליה הדר)
עוגה בחושה יפהפייה, שמקורה באיים הקריביים. יש לה טעם מעודן של קוקוס וציפוי של בננות מקורמלות ברום וסוכר חום. חשוב שלא לאפות אותה בתבנית מתפרקת, כדי שהקרמל לא יזלוג וידלוף.

 

>> ביום רביעי הבא: מאפינס קוקוס מברזיל עם מרכיב מפתיע שיוצר מרקם מיוחד

 

מרכיבים

תבנית בקוטר 24 ס"מ

 

לבננות
  • 60 גרם חמאה
  • 1/2 כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום כהה, או 1/2 כוס + 2 כפות (125 גרם) סוכר דמררה
  • 1 כף רום
  • כ-4 בננות (500 גרם)

 

לעוגה
  • 125 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס + 2 כפות (175 גרם) סוכר
  • 3 ביצים בגודל L, בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) קרם קוקוס
  • 2/3 כוס (70 גרם) קוקוס טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.
  2. הבננות: שמים את החמאה במחבת וממסים על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד בכף עץ. ברגע שהחמאה נמסה מוסיפים את הסוכר ומבשלים, תוך ערבוב, במשך דקה (לא יותר, כדי שהחמאה לא תישרף). מסירים מהכיריים, מוסיפים את הרום ומערבבים. יוצקים לתבנית ומשטחים באופן שווה בעזרת לקקן.
  3. קולפים את הבננות, חוצים אותן לאורך וחותכים כל מחצית ל-3 חלקים. מסדרים את הבננות במעגלים צפופים בתבנית (מתחילים מהדפנות ומתקדמים לכיוון המרכז), כשצדן הקמור פונה מעלה.
  4. העוגה: שמים בקערת המיקסר עם וו הגיטרה את החמאה ומעבדים כדקה במהירות נמוכה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, מגבירים את מהירות המכשיר לבינונית-גבוהה ומערבלים 4 דקות. עוצרים ומנקים את דופנות וקרקעית הקערה עם לקקן. מערבלים 4 דקות נוספות, עוצרים ומנקים את הקערה שוב.
  5. מפעילים שוב את המיקסר, מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו (מחכים בכל פעם שהביצה הקודמת תיטמע), ואחריהן את תמצית הווניל והמלח. עוצרים ומנקים את דופנות וקרקעית הקערה.
  6. מעבדים עוד כמה שניות ומורידים את מהירות המערבל לנמוכה ביותר. מוסיפים לסירוגין את הקמח (1/3 כמות בכל פעם) ואת קרם הקוקוס (מחצית מהכמות בכל פעם). מעבדים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את הקוקוס הטחון ומעבדים קצרות, רק עד שהוא נטמע בבלילה.
  7. יוצקים את הבלילה בזהירות על הבננות ואופים 45-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים במשך 5 דקות ולא יותר.
  8. מעבירים סכין סביב דופנות העוגה, כדי לשחרר אותה מהתבנית. מניחים על התבנית צלחת, הופכים בזהירות ומרימים את התבנית לאט. מניחים לעוגה להתקרר לפני שפורסים אותה. מגישים.
  9. איך שומרים? בכלי אטום, עד 4 ימים במקרר. מוציאים כשעה לפני ההגשה.

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (7 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג