חושבים איך לחתוך אבטיח? יש תשובה מפתיעה מאגף אפיית העוגיות (צילום: Shutterstock)
גם במחיר של 6 שקלים לקילו, קשה לוותר על אבטיח בקיץ. ואם אתם כבר משלמים על פרי אחד עשרות שקלים, לא תשקיעו בחיתוך? בעזרת כמה טריקים פשוטים אתם יכולים להפוך אותו לקינוח שיעמוד בפני עצמו ויסחט מכולם מחמאות: איך השכלתם להכין מנה שהיא בו-זמנית פרווה, יפהפייה, מרווה, קלילה ומרשימה?
השתכנעתם? השחיזו את הסכין ובואו ללמוד איך לחתוך אבטיח בחמש שיטות מרשימות.
>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן
הכל בקערה אחת
- מתאים ל: חצי אבטיח בינוני
- רמת רושם: 4 מתוך 10
- מה עושים? מניחים את האבטיח על קרש חיתוך כשצדו החתוך פונה כלפי מטה. מסירים את הקליפה הירוקה ואת החלק הלבן עם סכין גדולה וחדה. פורסים את האבטיח לאורך ואז לרוחב. מכסים בקערה שיכולה להכיל את האבטיח בשלמותו. הופכים את הקרש יחד עם הקערה ונשארים עם קערת אבטיח פרוס שאפשר לכסות בניילון נצמד עד שהאורחים מגיעים.
- שדרוג למשקיעים: אפשר לנעוץ שיפוד בכל "אצבע" של אבטיח וכך להקל על השליפה מהקערה.
- שנמוך לשוקעים: אל תקלפו את האבטיח, פשוט פרסו אותו כמתואר יחד עם הקליפה.
סירות אבטיח
- מתאים ל: כל אבטיח
- רמת רושם: 4 מתוך 10
- מה עושים? פורסים אבטיח לרבעים. בכל רבע מפרידים בין הקליפה לחלק האדום, פורסים אותו למשולשים ודוחפים אותם מעט – פעם לכיוון אחד ופעם לאחר - כך שיבלטו מעט מעבר לקליפה.
- שדרוג למשקיעים: הצטיידו במקלות ארטיק ונעצו אותם במשולשים – כך כל אחד יוכל לקחת חתיכה בלי ללכלך את הידיים.
- שנמוך לשוקעים: אל תקלפו את רבע האבטיח, פשוט פרסו אותו, דחפו מעט כל פרוסה לכיוון אחר ותנו לכל אחד להתמודד עם הקליפה בעצמו.
בריכת כדורים
- מתאים ל: כל אבטיח
- רמת רושם: 6 מתוך 10
- מה עושים? קורצים כדורי אבטיח בעזרת כף פריזיאן (כף ייעודית להכנת כדורים מפירות). אפשר להגיש את הכדורים בכוסות, על שיפודים או בתוך קערה שמכינים מקליפת האבטיח שנותרה (יש להוציאה ממנה את התוכן).
- שדרוג למשקיעים: חתכו את שולי "קערת" האבטיח כדי ליצור דוגמאות, והוסיפו כדורים מפירות נוספים:
- שנמוך לשוקעים: אין לכם כף פריזיאן? נסו להשתמש בכף גלידה – אבל לא קפיצית. כך ייצאו כדורים גדולים ותסיימו יותר מהר.
"עוגיות" אבטיח בצורות
- מתאים ל: אבטיח גדול
- רמת רושם: 5 מתוך 10
- מה עושים? חותכים את האבטיח לפרוסות, קורצים מהן צורות בעזרת חותכני עוגיות ומניחים בקערה.
- שדרוג למשקיעים: אפשר לקשט את "עוגיות" האבטיח בפירורי גבינה בולגרית ולזלף מעל חומץ בלסמי.
- שנמוך לשוקעים: אין לכם חותכנים? אפשר לקרוץ בעזרת כוסות רגילות.
ברבור אבטיח
- מתאים ל: אבטיח קטן
- רמת רושם: 10 מתוך 10
- מה עושים? בשיטה הזאת יש הרבה שלבים – אבל התוצאה לגמרי שווה את זה. עקבו אחר ההוראות שבסרטון.
_______________________________________________________
וזה לא הכל! כך תכינו בקלות "עוגה" חגיגית מאבטיח. לחצו על התמונה