המרכיבים
(20 עוגיות)
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
- 1/4 כוס (25 גרם) אגוזי לוז טחונים
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 חלמון
- 1/4 כוס (35 גרם) אבקת קקאו
- 1 כוס (140 גרם) קמח
אפשרות:2-1 כפות חלב
לציפוי: 50 גרם שוקולד חלב
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את כל המרכיבים למעט הקמח, ומעבדים לעיסה לא אחידה. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד, ולא יותר. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים 2-1 כפות חלב.
3. מחלקים את הבצק לשני חלקים. שומרים חלק אחד במקרר, מכוסה. מחלקים את מחצית הבצק שנותרה בחוץ ל־10 כדורים שווים ויוצרים מכל כדור גליל באורך כ־20 ס"מ. מעצבים כל גליל לצורת בייגלה ומניחים בתבנית.
4. אופים כ־14 דקות, עד שהעוגיות יציבות ויבשות. מצננים מעט לפני שמוציאים מהתבנית.
5. מכינים באותו אופן עוגיות מהמחצית השנייה של הבצק.
6. הציפוי: ממסים בזהירות את השוקולד (במיקרוגל). טובלים מחצית מכל עוגייה בשוקולד המומס ומניחים על נייר אפייה עד שהשוקולד מתקשה. מגישים.
זמן הכנה: כשעה
דרגת קושי: קל
איך שומרים: עד שבוע במקרר (בחורף אפשר בטמפרטורת החדר) או עד חודשיים במקפיא