מתכונים קלילים לימים חמים: 5 ארוחות שלמות שמכינים בזריזות

דג או בשר? עוף או מנה צמחונית? יש לנו גם גם טבעונית! קבלו 5 ארוחות מזינות שמכינים בבת אחת ובמהירות לשמחת כל הרעבים (וזה ששוטף את הכלים)

בקר צלוי ותירס על אטריות שעועית (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
בקר צלוי ותירס על אטריות שעועית (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

חמש ארוחות קלות לימים חמים:

 

 

בקר צלוי ותירס על אטריות שעועית

מהמנות הקלילות והכיפיות האלה, שבלי לשים לב הן גם אוכל מספק ומשביע.

 

 

המרכיבים

(4 מנות)

 

  • 400 גרם נתח בקר לסטייק (כמו סינטה או אנטרקוט), פרוס דק
  • 3 קלחי תירס, פרוסים בסכין חדה לפרוסות של 3 ס"מ
  • 1 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית שקופות או 2 חבילות "סקיני פסטה" קוסקוס
  • למשרה
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורר
  • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות גס
  • 1 כוס כוסברה
  • קצוצה דק
  • 1 כוס בצל ירוק
  • קצוץ דק
  • אפשרות: פלפל צ'ילי, פרוס דק
  • 1 כפית דבש
  • 5 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפיות שמן

 

להגשה

  • 5 צנוניות, פרוסות דק
  • 2 כוסות עלי בייבי או עלי תרד או כוסברה טרייה קצוצה 

 

ההכנה

1. המשרה: שמים בקערה את כל מרכיבי המשרה ומערבבים. מוסיפים את נתחי הבקר ומערבבים כך שיכוסו היטב. מניחים ל־15 דקות לפחות (עד יממה, מכוסה במקרר).

2. מחממים היטב מחבת. מניחים בה (קל לעשות זאת במלקחיים) שכבה אחת מנתחי הבשר וצורבים אותם על להבה בינונית־גבוהה, עד שהם עשויים משני הצדדים (5-3 דקות בסך הכל). מוציאים לצלחת ומכינים כך את כל נתחי הבשר. שמים במחבת את פרוסות התירס וצורבים אותן חצי דקה־דקה מכל צד. מוציאים. יוצקים למחבת את המשרה שנותרה בקערה ומחממים קצרות על להבה בינונית־גבוהה, עד שהיא הופכת לרוטב סמיך.

3. מכינים את האטריות/קוסקוס לפי הוראות היצרן ומסננים.

4. הרכבת המנה: מניחים על צלחות את האטריות או הקוסקוס, מוסיפים את נתחי הבקר, את התירס ואת הירקות הטריים ויוצקים מהרוטב. מגישים.  

  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים במיקרוגל או במחבת, על להבה נמוכה.

 

 

חזה עוף עם בורגול, עדשים ועגבניות

כן, תבשיל, אבל מהיר וקליל ומתרחש כולו בסיר אחד, ובעיקר – טעים־טעים. בהגשה מוסיפים את סלט העגבניות.

 

 

המרכיבים

(4–6 מנות)

 

לתבשיל

  • 1/2 1 כוסות בורגול
  • 4 כפות שמן
  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של 2 ס"מ
  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים גס
  • 1 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור,
  • 2 כפות פפריקה
  • 1 כפית דבש
  • 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות משומרות מרוסקות

 

לסלט

  • 3 כוסות עגבניות שרי קצוצות דק
  • 1/2 בצל סגול, קלוף וקצוץ דק
  • 1 כוס כוסברה קצוצה דק
  • שמן זית, מלח, פלפל שחור
  • אפשרות להגשה: עלי כוסברה 

 

ההכנה

1. שמים את הבורגול בקערה, מכסים במי ברז ומניחים ל־10 דקות לפחות (עד חצי שעה). מסננים משאריות מים, אם נותרו.

2. מחממים את השמן בסיר גדול. מוסיפים את נתחי העוף ואת הבצל ומטגנים כ־4 דקות, עד שהנתחים עשויים וזהובים מכל הצדדים והבצל שקוף ורק מתחיל להזהיב קלות.

3. מתבלים במלח, בפלפל ובפפריקה. מוסיפים את הדבש ואת רסק העגבניות ומערבבים. מוסיפים את הבורגול ואת העדשים ומערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות. יוצקים מים כך שהנוזלים יכסו כ־4 ס"מ מעל המרכיבים. מביאים לרתיחה על להבה בינונית גבוהה. אם אחרי הרתיחה יש בזה צורך, מוסיפים מים כך שיכסו

3 ס"מ מעל המרכיבים. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־10 דקות, עד שהנוזלים נספגים לגמרי, הבורגול רך והעדשים רכות ומתמוססות. מדי פעם בודקים – ואם צריך, מוסיפים מעט נוזלים לתהליך הבישול. מכבים את הלהבה ומשאירים בסיר סגור עשר דקות.

4. הסלט: מערבבים את כל מרכיביו בקערה.

5. מעבירים את התבשיל לכלי הגשה ומניחים עליו את הסלט טרי. אם רוצים, מפזרים למעלה כוסברה. מגישים.

  • איך שומרים? ללא הסלט, בכלי אטום במקרר עד יומיים. מוסיפים מעט מים ומחממים בסיר על להבה נמוכה.

 

חזה עוף עם בורגול, עדשים ועגבניות  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
    חזה עוף עם בורגול, עדשים ועגבניות (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

     

     

    אומלט עם תפוחי אדמה, גמבה וריקוטה

    מנה משפחתית מלאה וסוגרת פינות בקיץ ובכל עונה אחרת. והיא גם מאוד יפה.

     

    המרכיבים

    (6 מנות)

     

    • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ
    • 3 כפות שמן זית
    • 2 פלפלים אדומים, חתוכים למקטעים באורך 3 ס"מ
    • 2 בצלים סגולים, חצויים ופרוסים לפרוסות של 1/2 ס"מ
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי, פרוס דק, ללא החלקים הלבנים
    • 8 ביצים
    • 1 כף חלב
    • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
    • 15 גרם חמאה
    • 100 גרם גבינת ריקוטה
    • אפשרות להגשה: בצל ירוק, קצוץ

     

     

    ההכנה

    1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים רותחים מומלחים למשך 5–7 דקות, עד שהם מתרככים. מוציאים ומסננים.

    2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה מעל להבה בינונית־גבוהה במשך 3-2 דקות, עד שהן פריכות. מוסיפים את הפלפל האדום והבצל, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים תוך ערבוב על להבה בינונית־גבוהה במשך 7-5 דקות, עד שהבצל הופך שקוף והפלפלים מזהיבים. אם רוצים, מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים קלות.

    3. שמים בקערה את הביצים ואת החלב, מעט מלח ופלפל שחור גרוס ואת הפטרוזיליה הקצוצה וטורפים במזלג למרקם אחיד. מוסיפים את החמאה למחבת, ממסים ומערבבים. יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים כ־4 דקות - מדי פעם מטים קצת את המחבת, כדי לפזר את הבלילה באופן שווה - עד שהחלק התחתון מתייצב. מניחים תלוליות של הגבינה, מכסים ומבשלים כ־2 דקות נוספות, עד שהאומלט יציב.

    4. אם רוצים, מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים – אפשר לחתוך למשולשים, כמו שחותכים עוגה.

     

    אומלט עם תפוחי אדמה, גמבה וריקוטה  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
      אומלט עם תפוחי אדמה, גמבה וריקוטה (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

       

       

      דג אסייתי מאודה עם ירקות ואורז

      אני מכינה את הדג והירקות בכלי במבוק או נירוסטה לאידוי אבל אם אין לכם – אל תדאגו, אפשר להכין את אותה מנה בדיוק בתנור.  

       

       

      המרכיבים

      (4 מנות)

       

      • 4 כוסות עלי בייבי או עלי תרד
      • 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לקטעים של 5 ס"מ
      • 1/2 כוס עלי כוסברה
      • 4 פילטים של דג לבן (דניס, פורל לבן, בורי וכדומה) במשקל
      • 200 גרם כל אחד
      • 2 כוסות פולי אדממה קלופים (אפשר ישירות מהמקפיא)
      • מלח, פלפל שחור
      • 2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
      • 1 כפית שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורר
      • 4 כפות יין לבן, או יין קינוח לבן מתוק או מרטיני
      • 2 כפות רוטב סויה
      • 1 לימון, פרוס
      • אפשרות: פלפל צ'ילי קצוץ דק, בלי הגרעינים

       

      להגשה

      אורז לבן מבושל או אורז דביק (מתכון בהמשך)

       

      ההכנה

      1. אם סלסילת האידוי קטנה, עובדים בכמה מחזורים. אם היא גדולה, אפשר להכין את כל המנות יחד: מרפדים את כלי האידוי במחצית מכמות עלי הבייבי, הבצל הירוק והכוסברה. מניחים עליהם את נתחי הדג ואת פולי האדממה. מתבלים במלח ובפלפל, מניחים את השום והג'ינג'ר, ויוצקים את היין ורוטב הסויה. מניחים למעלה את פרוסות הלימון והפלפל החריף (אם רוצים).

      2. מרתיחים מים בסיר ומניחים עליו את כלי האידוי כך שתחתיתו לא תיגע במים. מכסים את הסיר ומאדים על להבה בינונית־גבוהה (ברתיחה עדינה) במשך 10-7 דקות. מסירים מהכיריים.

      3. ההגשה: מחלקים את האורז לצלחות ומוסיפים את יתרת עלי הבייבי, הכוסברה והבצל הירוק. מניחים את נתחי הדגים עם האדממה והעלים הירוקים, ומפרקים קצת את נתחי הדג במזלג. אם רוצים, אפשר להוסיף עוד לימון, כוסברה טרייה או רוטב סויה, או עוד פלפל חריף.

       

      איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מחממים במיקרוגל או במחבת.

       

      איך מכינים אורז לבן דביק שמתאים מאוד להגשה עם המנה:

      שמים בסיר (מומלץ עם תחתית עבה) 1/2 1 כוסות אורז עגול קצר או אורז בינוני. יוצקים1/2 2 כוסות מים, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומשהים כרבע שעה, עד שכמעט כל המים נספגים. מכסים ומבשלים (בלי להוסיף מים) על להבה גבוהה, עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית־נמוכה ומבשלים עוד רבע שעה. מכבים את הלהבה, לא פותחים את הסיר ולא נוגעים באורז. עוד עשר דקות הוא יהיה מוכן. 

       

      ואם אין סלסילת אידוי? מכינים בתנור:

      אפשר להכין את המנה בשיטת האריזה בניירות אפייה. מניחים את העלים הירוקים במרכז נייר אפייה, מוסיפים את נתחי הדג ומתבלים באותו אופן. סוגרים את הנייר כך שתיווצר מעין "חבילה" עם גובה, שמאפשר מקום לאדים. אופים כ־12 דקות בתנור שחומם ל־180 מעלות. אוכלים עם אורז.

       

      דג אסייתי מאודה עם ירקות ואורז  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
        דג אסייתי מאודה עם ירקות ואורז (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

         

         

        טופו עם ירקות וקטניות בחלב קוקוס

        מנה שמזכירה כמה טעימה ושלמה יכולה להיות מנה שמורכבת מטופו, קטניות וירקות. המון טעמים לוהטים.

         

         

        המרכיבים

        (4 מנות)

         

        • 3-2 כפות (לפי הטעם) מחית קארי תאילנדי צהובה (להשיג בחנויות למוצרי אסיה)
        • 2 כפות שמן קנולה או שמן תירס
        • 1 חבילה (300 גרם) טופו, חתוך לקוביות של 4 ס"מ
        • 3 גזרים, קלופים, חצויים וחתוכים לקטעים של 4 ס"מ

         

        לרוטב־תבשיל

        • 1 כף שמן
        • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס
        • 1 כוס עדשים צהובות (אם לא מוצאים, אפשר להשתמש בכתומות)
        • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
        • 1 קופסה (400 מ"ל) נוזל ("חלב") קוקוס
        • 1/2 1 כפות רוטב סויה
        • 1 כפית מיץ לימון או מיץ ליים
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • 1 כוס כוסברה קצוצה  

         

        ההכנה

        1. מערבבים בקערה את מחית הקארי עם השמן, ומושחים את קוביות הטופו ואת הגזר מכל הצדדים. משהים רבע שעה לפחות.

        2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

        3. מפזרים את הטופו והגזר בתבנית וצולים כ־15 דקות – הופכים אחרי כ־7 דקות - עד הזהבה.

        4. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את העדשים ומערבבים קלות. יוצקים מים כך שיכסו 4 ס"מ מעל העדשים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ללא כיסוי כ־15 דקות, או עד שהעדשים רכות אך עדיין לא מתפוררות.

        5. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות, חלב הקוקוס, רוטב הסויה, מיץ הלימון ומלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומנמיכים מיד את הלהבה לבינונית, כך שהבישול יהיה בבעבוע עדין. מבשלים כ־5 דקות. מוסיפים את הגזר והטופו ומבשלים 4 דקות נוספות. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים. משהים על הכיריים 5 דקות ומגישים חמים.

        • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. מוסיפים מעט מים ומחממים בסיר על להבה נמוכה.

         

         

         

        טופו עם ירקות וקטניות בחלב קוקוס  (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
          טופו עם ירקות וקטניות בחלב קוקוס (צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

           

           

          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: לימור ריחנה)
          הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: לימור ריחנה)
           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד