
קוקילידה מתוצרת בית (צילום: כפיר חרבי, סגנון: נעמה רן)
מרכיבים
6 מנות
- 100 גרם חמאה, רכה
- 1/2כוס (100 גרם) סוכר חום
- 1/4כוס (50 גרם) סוכר לבן
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (140 גרם) קמח
- 1/2כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2כפית מלח
- 2/3כוס (65 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
- 1/3כוס נטיפי שוקולד מריר
- להגשה: גלידה בטעם שאוהבים
אופן ההכנה
- העוגיות: שמים בקערה (או בקערת המיקסר) את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד ואוורירי.
- מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בעיסה באופן אחיד. מכסים ומאחסנים כחצי שעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק 12 כדורים, משטחים כל כדור לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בתבנית. נועצים בכל עיגול 6-5 נטיפי שוקולד. אופים כ־18 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
- ההגשה: עורמים גלידה על עוגייה אחת ומכסים בעוגייה נוספת. אפשר להכין מראש, לעטוף בנייר אלומיניום ולשמור במקפיא עד להגשה.