לשבירת הצום – או החום: קוקילידה עם עוגיות רכות מתוצרת בית

למוצאי ט' באב או כשסתם מתחשק משהו קר כדי להשיב את הנפש: כך תכינו לבד את הקינוח הקיצי המרענן, שמורכב משתי עוגיות ענק שביניהן שכבת גלידה

קוקילידה מתוצרת בית (צילום: כפיר חרבי, סגנון: נעמה רן)
קוקילידה מתוצרת בית (צילום: כפיר חרבי, סגנון: נעמה רן)

מרכיבים

6 מנות

 

  • 100 גרם חמאה, רכה
  • ‭ 1/2‬כוס (100 גרם) סוכר חום
  • ‭ 1/4‬כוס (50 גרם) סוכר לבן
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • ‭ 1/2‬כפית אבקת סודה לשתייה
  • ‭ 1/2‬כפית מלח
  • ‭ 2/3‬כוס (65 גרם) אגוזי מלך, קצוצים גס
  • ‭ 1/3‬כוס נטיפי שוקולד מריר
  • להגשה: גלידה בטעם שאוהבים

 

אופן ההכנה

  1. העוגיות: שמים בקערה (או בקערת המיקסר) את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד ואוורירי.
  2. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בעיסה באופן אחיד. מכסים ומאחסנים כחצי שעה במקרר.
  3. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  4. יוצרים מהבצק 12 כדורים, משטחים כל כדור לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בתבנית. נועצים בכל עיגול ‭ 6-5‬ נטיפי שוקולד. אופים כ־18 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
  5. ההגשה: עורמים גלידה על עוגייה אחת ומכסים בעוגייה נוספת. אפשר להכין מראש, לעטוף בנייר אלומיניום ולשמור במקפיא עד להגשה.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (3 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג