לתקתק ארוחה: 5 מנות מעולות בכלום עבודה שכל אחד יכול להכין

מהמנה ראשונה ועד המנה האחרונה: קבלו את המתכונים הפשוטים, המנצחים, המהירים, המעשיים, שתמיד רציתם שיהיו לכם, אבל איכשהו פספסתם עד עכשיו

שולחן משפחתי. מימין לשמאל: עוף עם בטטות, תפוחי אדמה שנחטפים, חסה ברוטב רענן, מאפה פילו ובשר וסלט עגבניות חריף (צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)
שולחן משפחתי. מימין לשמאל: עוף עם בטטות, תפוחי אדמה שנחטפים, חסה ברוטב רענן, מאפה פילו ובשר וסלט עגבניות חריף (צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)

מאפי פילו ממולאים בשר

מנה שחביבה על מבוגרים וילדים כאחד.

 

מאפי פילו ממולאים בשר (צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)
    מאפי פילו ממולאים בשר(צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)

     

     

    המרכיבים (14 יחידות)

    • 1 חבילה עלי פילו, מופשרים לפי ההוראות על האריזה
    • שמן להברשה
    • למלית
    • 2 כפות שמן קנולה
    • 1 בצל, קלוף וקצוץ
    • 1/2 קילו בשר טחון
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 1 כפית פפריקה מתוקה
    • 3 כפות צנוברים, קלויים
    • 1/2 כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים

     

    לציפוי

    • 1 ביצה, טרופה
    • שומשום

     

    ההכנה

    1. המלית: מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הבשר ומערבבים־מפרידים אותו בכף עץ. מוסיפים מלח,

    פלפל ואת הפפריקה וממשיכים לערבב־להפריד עד שהבשר הופך פירורי ומשנה את צבעו. מוסיפים את הצנוברים ואת עשבי התיבול ומסירים מהכיריים. מניחים לצינון מלא.

    2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

    3. פורשים את עלי הפילו על מגש או על משטח עבודה נקי ומכסים אותם במגבת נקייה. מוציאים עלה אחד ופורשים אותו על משטח העבודה. מברישים אותו בשמן ומניחים עליו עלה נוסף. חוצים את צמד העלים לרוחבם (מומלץ בעזרת גלגלת פיצה).

    4. מניחים בחלק התחתון של כל מלבן פילו כף גדושה או כף וחצי מהמלית. מקפלים מימין ומשמאל את הדפנות של כל מלבן על המלית ומגלגלים לגליל סגור. מעבירים לתבנית. מכינים כך את כל יתרת עלי הפילו והמלית.

    5. מברישים את חלקם העליון של הגלילים בביצה הטרופה ומפזרים שומשום.

    6. אופים 25-22 דקות, עד שהמאפה מזהיב היטב. מוציאים, מצננים קלות ומגישים, מומלץ לצד סלט עגבניות חריף (ראו להלן) וסלט טחינה ביתי.

     

    איך שומרים?

    עד יום, עטוף במקרר. לפני ההגשה, מחממים כ־5 דקות בתנור חם.

     

     

    עוף ובטטות בתנור

    מנה מהירה וקלה להכנה, במינימום התעסקות וטרחה. שימו לב שיש לשרות את העוף במשך כמה שעות לפני הצלייה (אגב, את שאריות העוף אני חותכת לרצועות, מקפיצה עם תבלינים ובצל ומגלגלת בטורטייה עם ירקות ואבוקדו).

     

    עוף ובטטות בתנור (צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)
      עוף ובטטות בתנור(צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)

       

      המרכיבים (4-3 מנות)

      • 3 כרעיים, מחולקות
      • 1/3 כוס רוטב סויה (מומלץ מופחת נתרן)
      • 1/3 כוס סילאן
      • 2 כפות שמן זית
      • 1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל בינוני
      • 1 ראש שום, בקליפתו

       

      להגשה:

      • בצל ירוק, קצוץ

       

      ההכנה

      1. מערבבים בתבנית מתאימה את רוטב הסויה, הסילאן ושמן הזית. שורים את חלקי העוף למשך 4 שעות לפחות (ומומלץ למשך לילה). הופכים מדי פעם.

      2. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

      3. יוצקים מעט מהמשרה לתבנית הצלייה ומניחים בה את חלקי העוף כך שצד העור פונה מטה. קוטמים את חלקו העליון של ראש השום, כך שחלקן העליון של השיניים ייחשף, ומניחים בתבנית. מפזרים בין חלקי העוף את הבטטות ויוצקים על הכל את יתרת המשרה.

      4. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים חצי שעה. מוציאים, הופכים רק את חלקי העוף, יוצקים על הבטטות מהרוטב שבתבנית, מכסים שוב ואופים עוד 30-25 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, מעבירים את התנור למצב גריל עליון וצולים עוד 15-10 דקות, מוודאים שהעוף מוכן (הנוזלים הניגרים ממנו בנעיצת מזלג שקופים) ושהבטטות רכות (אם צריך, מוציאים את העוף, יוצקים עוד מהנוזלים על הבטטות וממשיכים לצלות רק אותן). מוציאים.

      5. מפזרים על המנה בצל ירוק ומגישים.

       

      איך שומרים?

      עד 3-2 ימים, במקרר. מחממים במיקרוגל לפני ההגשה.

       

       

      תפוחי אדמה אפויים

      התוספת שאף פעם נשארות ממה שאריות!

       

      תפוחי אדמה אפויים (צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)
        תפוחי אדמה אפויים(צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)

         

        המרכיבים (4 מנות)

        • 8 תפוחי אדמה, מומלץ מזן בלו ליפס (או לבנים), בקליפתם
        • 3-2 כפות שמן זית
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • 1 כפית פפריקה מתוקה
        • 1/2 כפית אבקת שום
        • עלים מ־3 ענפי תימין

         

        ההכנה

        1. מרתיחים מים בסיר מתאים. מוסיפים את תפוחי האדמה (בקליפתם) ומבשלים 10 דקות. מסננים ומניחים לצינון.

        2. מחממים את התנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

        3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומעבירים לקערה. יוצקים עליהם את שמן הזית ובוזקים מלח, פלפל ואת הפפריקה, אבקת השום והתימין. מערבבים היטב, כך שכל תפוחי האדמה יכוסו בתבלינים ובשמן.

        4. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית ואופים 45-40 דקות, עד שהם רכים וזהובים (אין צורך להפוך). מוציאים ומגישים חם.

         

        איך שומרים?

        המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל שאריות אפשר לשמור עד יום־יומיים ולחמם בתנור לפני ההגשה.

         

         

        חסה ברוטב מיונז־נענע

        במקום לחתוך ולהגיש כסלט, מגישים את העלים בשלמותם, עם הרוטב. כולם נהנים לכרסם!

         

        חסה ברוטב מיונז-נענע (צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)
          חסה ברוטב מיונז-נענע(צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)

           

          המרכיבים (4 מנות)

          • עלים פנימיים מ־1 ראש חסה
          • 1/4 בצל סגול, פרוס
          • 10 עגבניות שרי, חצויות

           

          לרוטב

          • 1/3 כוס מיונז
          • 1 כפית שום כתוש
          • מיץ מ־1/2 לימון
          • מלח, פלפל שחור גרוס
          • 3-2 כפות שמן זית
          • 1/2 כוס עלי נענע (עלים בלבד)

           

          ההכנה

          1. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערת מעבד המזון ומעבדים למרקם חלק. אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן זית או מים, לדילול. טועמים ומתקנים תיבול (אפשר להכין עד יום מראש).

          2. מניחים בצלחת את החסה, הבצל והעגבניות, יוצקים את הרוטב ומגישים.

           

          בונוס: סלט עגבניות חריף

          שמים בקערה 3 עגבניות קצוצות, ‭ 1/2‬ פלפל ירוק חריף קצוץ, 2 כפות עלי כוסברה, מיץ מ-‭1/2‬ לימון (או 2 כפיות חומץ תפוחים), 1 כף שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

           

           

          סלט פירות קיצי

          גרסה מרעננת במיוחד למנה הוותיקה, בזכות השימוש בג'ינג'ר ובנענע.

           

           

          סלט פירות קיצי (צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)
            סלט פירות קיצי(צילום: שרית גופן, מתכונים וסגנון: ענת לבל)

             

            המרכיבים (4 מנות)

             

            לרוטב

            • מיץ מ-3 תפוזים ‭ 2-1‬ כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר דק

             

            לסלט

            • 1 אננס בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
            • 1 מנגו, קלוף וחתוך 1 כוס דובדבנים מגולענים, חצויים
            • ‭ 1 1/2‬ כוסות ענבים, שחורים או ירוקים, או תערובת
            • אפשרות: 2 תמרים מגולענים, קצוצים חופן אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים
            • ‭ 1/3‬ כוס עלי נענע קצוצים

             

            ההכנה

            ‭.1‬ הרוטב: מערבבים בקערה את מיץ התפוזים והג'ינג'ר.

            ‭.2‬ הסלט: חותכים את כל הפירות לפי הצ›ו רך ומניחים בקערה. יוצקים עליהם את המיץ המתובל ומערבבים )אפשר להכין עד 3 שעות מראש(.

            ‭.3‬ מפזרים את הנענע ומערבבים. מחלקים את הסלט לכוסות, מניחים אגוזים בכל כוס ומגישים.

            איך שומרים? עד יום, במקרר.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד