יצאתָ בטטה (וטוב שכך): כך תפתיעו את האורחים במתכוני בטטה שווים

בטטה היא תמיד הימור בטוח – ועל אחת כמה וכמה כשמכינים אותה בתנור כמו שצריך. אז הנה 3 שיטות: כצ'יפס אפוי, עטופות בנייר אלומיניום או מקורמלות

אסנת לסטרפורסם: 19.07.18 09:21
צ'יפס בטטה בתנור (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
צ'יפס בטטה בתנור (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

צ'יפס בטטה בתנור

מתכון של אסנת לסטר.

 

מרכיבים

  • 3 בטטות, רחוצות היטב ומיובשות
  • 1/3 כוס (או יותר) שמן זית
  • 3-2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 1 כף פפריקה מתוקה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. חותכים את הבטטות לפרוסות בעובי של כ-1.5 ס"מ - חשוב שכל הפרוסות יהיו באותו עובי, כדי שכל הצ'יפסים ייאפו באופן אחיד. חותכים כל פרוסה לכמה רצועות.
  3. מניחים את הבטטות בתבנית בשכבה אחת ומזלפים עליהן בנדיבות שמן זית. מתבלים במלח, בפלפל, ובפפריקה.
  4. אופים כ-20 דקות, עד שהבטטות מתרככות ומזהיבות – רצוי להפוך אותן פעם-פעמיים בזמן האפייה. אם רוצים, אפשר להמשיך לאפות את הצ'יפס עד לרמת הפריכות הרצויה.

 

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

 

בטטות מקורמלות בתנור

מתכון של עז תלם מהבלוג "The Kitchen Coach". הסוד של המתכון הוא שטח המגע הגדול של הבטטה החתוכה עם התבנית הלוהטת והמשומנת, מה שתורם לקרמול הנהדר שלה. להסברים נוספים של עז לגבי המתכון - לחצו כאן.

 

בטטות מקורמלות בתנור (צילום: עז תלם)
    בטטות מקורמלות בתנור(צילום: עז תלם)

     

    מרכיבים

    • 6 בטטות לא קלופות, חצויות לאורכן
    • 1/3כוס שמן זית (או יותר)
    • 1 כף מלח
    • 12 גבעולי טימין (כמספר חצאי הבטטות)

     

    אופן ההכנה

    1. מחממים את התנור ל-210 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
    2. מברישים את נייר האפייה במחצית מכמות השמן (חשוב שכולו יהיה משומן היטב) ומפזרים את המלח וגבעולי הטימין.
    3. מניחים את הבטטות בתבנית, כשצדן החתוך פונה כלפי מטה. חשוב שכל גבעולי הטימין יהיו מכוסים בבטטות, כי גבעולים שלא יכוסו יישרפו בתנור.
    4. מברישים את גב הבטטות ביתרת שמן הזית.
    5. אופים 60-40 דקות עד שהבטטות רכות (נועצים מזלג ובודקים) ושוליהן מעט שרופים.

     

      

    בטטות בנייר אלומיניום

    מתכון של אסנת לסטר.

     

    בטטות בנייר אלומיניום (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
      בטטות בנייר אלומיניום(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

      מרכיבים

      • 3-2 בטטות
      • 1/3 כוס טחינה גולמית
      • 1/3 כוס סילאן או רוטב מייפל או דבש

       

      אופן ההכנה

      1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
      2. עוטפים כל בטטה בנייר אפייה ולאחר מכן בנייר אלומיניום.
      3. אופים את הבטטות כשעה, עד שאפשר לנעוץ בהן קיסם בקלות.
      4. חוצים את הבטטות יחד עם העטיפה. מזלפים על כל מחצית טחינה וסילאן ומגישים מיד.

       

      • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

      _________________________________________________________________________

       

      ויש גם מתכון מהיר במיוחד לקוביות בטטה ושום ב-12 דקות בלבד. לחצו על התמונה

       

        (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

      וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

      בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

      כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

      עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

      (צילום: אסף אמברם)